FC Jazz 05 kutsuturnaukseen Tallinnaan
Julkaistu: 03.02.2017 00.00

FC Jazz 05 kutsuturnaukseen Tallinnaan

FC Jazz 05 on kutsuttu kovatasoiseen turnaukseen Tallinnaan. Mukana turnauksessa on Viron 3 parasta joukkuetta Tabasalu JK, Nömme Kalju, sekä Nömme United. Lisäksi Pietarista mukana on Pietarin Zenitin 06 Akatemia. Pelit pelataan Männikun jalkapallohallissa Tallinnassa.

”Tabasalu JK oli kesällä samassa turnauksessa Pärnussa kun meidän 05 joukkue. Joukkue päästi Pärnun turnauksessa yhden maalin, Jazzin tekemän muuten, marssien turnauksen voittoon ilman tappioita. Joukkueen tekeminen ja yksilöt vaikuttivat erittäin laadukkailta ja kotiin päästyäni aloin tarkastella joukkueen toimintaa tarkemmin. Elokuussa seura järjesti Ajaxin kanssa yhteistyössä ns. Ajax-campin, jossa olin parin Jazz-pojan kanssa katsomassa toimintaa. Edelleen toiminta seurassa vakuutti. Erityisesti vaikuttavaa oli se että pienillä resursseillakin voidaan tehdä laadukasta pelaajakehitystä. Tabasalu on pieni paikka Tallinnan kupeessa, asukkaita n 5000 ja joukkueen pelaajat ovat ”oman kylän poikia”. Silti 05-joukkue esim. tasoltaan vastaa HJK:n ja Käpa:n kaltaisia joukkueita Suomesta. Keskustelimme seuran edustajien kanssa ja joukkueemme kutsuttiin tähän tammikuun turnaukseen. Arvioni tasosta kuitenkin oli sellainen, että syksyn aikana käymiemme keskustelujen myötä päädyimme siihen että yritämme saada Porista laadukkaita pelaajia muutaman lisää joukkueemme matkaan. Tavoitteena on että Jazzin nimellä voitaisiin jatkossakin saada kutsuja, tällä tavalla porilaista jalkapalloa voitaisiin viedä eteenpäin ihan konkreettisesti” Fc Jazz 05:n joukkueenjohtaja Kari Löytökorpi kertoo.

Matkaan lähdetään yhdistelmällä jossa mukana on Musasta 3 poikaa ja Jazzista 9 poikaa. Näin ollen voidaan sanoa että Porin pojat pääsevät mittaamaan tasonsa toden teolla. Päävalmentaja Mostafa Modabberianin sekä Musan edustajan Risto Puustisen kanssa käytyjen keskustelujen pohjalta tällaista seurarajat ylittävää sekä poikien tason mittaukselle kovaa turnausta tarvitaan. Oman mausteensa tuo kansainvälisyys, joka oikeasti muistuttaa siitä että futis on globaali, erittäin kilpailtu laji, jossa jo varsin nuorena maailmalla kilpaillaan kovaa, oikesti kovaa. Tallinnan turnauksessa mitataan ensimmäisen kerran toden teolla porilaisen 05-ikäluokan pelaajien tahtoa, taistelua, asennetta sekä sitä että onko halukkuutta panostaa jalkapalloon ja millaista roolia jalkapallo poikien elämässä tulevaisuudessa näyttelee. Tällaisista tapahtumista pitää osata nauttia, samoin kuin siitä mahdollisuudesta, joka on jalkapallon myötä saatu.

Turnaussivut löytyvät tästä: http://tabasalujk.ee/fenster-cup-2017/
FC Jazz 05 voit seurata Twitterissä @FCJazz05 sekä Instagramissa @fcjazz05





Seuran uusimmat