ELL käyntiin vierasvoitolla- lauantaina vastassa HJK
Julkaistu: 12.04.2018 00.00

Oli katsomo, yleisöä, kuulutus, esittelyt. Oli 3 tuomaria ja varustetarkistukset. Pelataan sittenkin valkoisilla paidoilla. Yhdeltä pelaajalta puuttuu, eipä yllätä. No mistäs saadaan pelipaita. HYPSin löytötavaroista löytyy. Koko 130, käännetään väärinpäin ja punaista tussia selkään numeroksi. Olihan noita muuttujia ennen ensimmäistä peliä. Usein sarjakauden ekat pelit sisältävät kaikenlaista sähläystä ja niin tälläkin kertaa.

Pelin alku oli kuin suoraa seurausta valmistautumisesta. Kentällä seisoi kaksi joukkueellista pelaajia ja pelin taso ei päätä huimannut. Oletettavaa oli, että ensimmäiset tilanteet tulevat vastustajan virheistä, siksi erikoiselta peli näytti katsomoon. 6 minuutin kohdalla Jazzin harhasyöttö vastustajalle, ja tämä laittaa joukkuetoverin yksin läpi. Eemeli ehtii juoksemaan pelaajan kiinni mutta pieni tulkinnanvarainen kontakti ja tuomari osoittaa pallon pilkulle. Lappu nousee, ei kuitenkaan punainen. 1-0. Peli jatkuu samaa tahtia siten, että Jazz häviää kaksinkamppailut järjestään tai ei häviä, koska ei oikein edes ehdi kamppailuihin mukaan. Harhasyöttö taas ja seurauksena Hyps pelaa toppareiden välistä pelaajan yksin läpi ja tämä laittaa tilanteeksi 2-0. Tauko pelastaa.

Tauon jälkeen kentälle astelee täysin erilainen Jazz. Halukas, voitontahtoinen. Niilo nostaa joukkueen mukaan peliin. Rankkarialueen rajalla jalka vapaaksi ja 2-1. Pallonhallinta siirtyy Jazzille, vaaralliselta näyttäneet Hyvinkääläiset muuttuvat pelokkaiksi ja aroiksi. Jazz myllyttää, prässin seurauksena vastustajan maalivahti on noussut maaliltaan ja pallo ajautuu Niilolle, joka nostaa hallitusti pallon kohti maalia ja maaliin. 2-2. Ei riitä. Jazz haluaa voittaa. Prässi ei hyydy vaan kerta toisensa jälkeen pallo otetaan haltuun viininpunaisiin pelipaitoihin pukeutuneelta Hyps:ltä. Hallinnan seurauksena Jasper tulee oikealta boksiin sisään ja laukoo pallon alakulmaan 2-3. Hieno palkinto Jappelle kovasta työstä joukkueen eteen.

Ensimmäiset pisteet maistuivat makealta mutta uusi peli oli odottaa jo nurkan takana. Vastus ei ainakaan helpotu, sillä lauantaina Herralahteen astelee suomifutiksen suuruus HJK nuorine lupauksineen. Peli Herralahdessa alkaa klo 15.30. Tule paikalle kannustamaan pienet paprikanpunaiset voittoon!Kioski on auki ja makkaraa löytyy.