Joulukuun seurahenkilö Hanna Pärkö
Julkaistu: 16.01.2018 00.00

Joulukuun seurahenkilö Hanna Pärkö

Miten ja milloin päädyit mukaan FC Jazzin toimintaan?

Keväällä 2009 vanhimman poikani Eeron ollessa 3-vuotias tuli postissa kirje tekonurmella olevasta Tuuks pelaa-tapahtumasta. Sinne mentiin ja siitä alkoi ura kentän laidalla futisäitinä, myöhemmin mukaan seuran toimintaan ovat tulleet nuoremmatkin poikani Aarne ja Onni omiin ikäluokkiinsa.

Kerro omista rooleistasi FC Jazzissa:

Alkuvuosina roolini oli kuljettamista, kannustamista ja kioskihommia. Järjesteltiin porukalla Pori Cupia ja leikkimaailmatapahtumia. Miniliigasta siirryttäessä ikäkausijoukkueeksi Eero oli hetken vuotta vanhempien 05-ikäluokan toiminnassa. Eeron siirryttyä pelaamaan oman ikäisiinsä 06-ikäluokkaan Luhtasen Jouko kysyi alanko joukkueenjohtajaksi. Vastasin: ”En, mutta voin mä jotain hommia tehdä”. Seuraavalla viikolla taisin olla joukkueenjohtaja. Ensimmäinen vuosi meni opetellessa sitä mitä tarkoittaa olla joukkueenjohtaja ja ikäluokassa alusta asti valmentajana toimineelta Lammisen Jarilta asioita jatkuvasti kysellessä. 06-joukkueessa on aina ollut hyvä tekemisen meininki niin toimihenkilöiden kuin vanhempien kesken ja olen kokenut saaneeni kasvaa tehtävässäni ja kehittää joukkueen toimintaa yhdessä valmentajien kanssa ja vanhempien tukemana. Hyvässä porukassa on helppo olla mukana omana itsenään ja yhdessä tekeminen on mielekästä ja innostavaa, mikä vaikuttaa positiivisesti siihen mitä ja millaista toimintaa joukkueelle järjestetään. Meillä 06-joukkueessa toimintaan liittyy paljon muutakin yhdessä tekemistä kuin jalkapalloa.

Vuosien aikana joukkueenjohtajan tehtävät ovat muuttuneet ja lisääntyneet sitä mukaa kun 06-pojat ovat kasvaneet ja reissut lisääntyneet. On tullut oltua matkan- ja tapahtumanjärjestäjänä, huoltajana, kokkina, bussiemäntänä, kartturina, maalarina ja yhdet treenitkin olen vetänyt kun ilmeisesti kaikki muut oljenkorret oli käytetty. Roolini on olla 06-joukkueen joukkueenjohtaja, mutta olen pyrkinyt auttamaan seurassa kaikenlaisissa sekalaisissa hommissa missä olen pystynyt. Itselleni tärkeimpänä olen kokenut olla koko joukkueen poikien harrastuksessa ja reissuilla yksi heille läheinen aikuinen ja toiminnan mahdollistaja.

Paras kokemuksesi seuratoiminnassa mukana olemisesta?


Ykkösenä joukkueen tapahtumista Merikarvialla järjestämämme kolme kesäleiriä ja kakkosena tekemämme ulkomaanmatkat. Leireillä ja matkoilla näkee joukkueen merkityksen pojille pelikentän ulkopuolellakin. Parhaita hetkiä on kun katselee poikia tilanteissa joissa heistä näkee mitä yhteiset kokemukset heille merkitsevät ja antavat sekä heidän kasvussaan mukana oleminen, heidän vuokseen tätä tehdään. On ollut etuoikeus olla mukana poikien kasvussa pikku lapsesta asti, enkä tehtäviä aloittaessani olisi osannut ajatella miten tärkeitä pojista itselleni tulee enkä sitä paljonko työ itselle antaa.

Jazzilaisuudessa parasta on...

yhdessä tekeminen.

Terveisesi kaikille muille FC Jazzin toiminnassa mukana oleville:

lähtekää reippaasti mukaan yhteiseen tekemiseen!

Seuran uusimmat