B-nuorten SM-karsinnat käynnistyvät
Julkaistu: 26.01.2018 00.00

B-nuorten SM-karsinnat käynnistyvät

FC Jazz pelaa yhdessä yhdeksäntoista (19) muun joukkueen kanssa karsintaa paikasta auringosta eli varsinaisesta SM-sarjasta. FC Jazz on mukana SM-karsinnan pohjoislohkossa yhdessä KuPS:n, FC Kuusysin, FF Jaron, Ilveksen, OLS:n, RoPS:n, SJK:n, VPS:n ja JJK:n kanssa, joukkueista neljä parasta etenee suoraan huhtikuussa käynnistyvään SM-sarjaan ja sijoille viisi ja kuusi sijoittuneet joukkueet karsivat ristiin etelälohkon samojen sijoitusten joukkueita vastaan.

FC Jazzin edellinen esiintyminen B-nuorten karsinnoissa on vuodelta 2014 joten ihan joka vuosi ei Porista ole joukkuetta karsinnoissa nähty, toivottavasti tästä vuodesta käynnistyy uusi putki joka on myös FC Jazzin strateginen tavoite. Kauden 2014 karsintojen paras maalintekijä oli nykyisin edustusjoukkueessa pelaavaa Eero Lehtinen joka teki karsinnoissa 11 maalia, suurimmat minuutit karsinnoissa keräsi PS Kemin paidassa Veikkausliigaa pelaava Justus Lehto.

Kaudella 2014 FC Jazz ei selvinnyt varsinaiseen SM-sarjaan, varsinaisessa SM-sarjassa FC Jazz oli edellisen kerran vuonna 2013 jolloin joukkueessa nykyisistä edustusjoukkueen pelaajista pelasivat Lehtinen, Samuli Virtanen, Eetu Kaneva, Juho Kemppinen ja Rasmus Östling, joukkueen parhaat maalintekijät olivat seitsemästi osuneet Lehtinen ja Waltteri Riihimäki, Riihimäki pelaa nykyään Kakkosta Tampereen Pallo-Veikoissa.

"Kohti omaa huippua on seuran strateginen visio vuosille 2017-2020, joten on hienoa että toisena strategiavuotena olemme jälleen mukana BSM-karsinnoissa joka on kuitenkin karsinta Suomen arvostetuimpaan juniorisarjaan. B-nuorissa mahdollisimman laadukkaan toiminnan tarjonta on kuitenkin suuri apukeino tarjotessa pelaajalle reittiä kohti omaa huippua jalkapalloilijana. Olen vakuuttunut että B-nuoret tulevat olemaan vahvasti mukana taistelussa SM-sarjapaikasta joka tarkoittaisi samalla karsintoja myös ensi talveksi." Kertoo FC Jazz juniorit ry:n puheenjohtaja Jarkko Westerlund.

FC Jazzin osalta karsinnat käynnistyvät tulevana sunnuntaina Seinäjoella SJK:ta vastaan, joulukuussa joukkueet kohtasivat seinäjoella WallSport-turnauksessa jossa Jazz oli vahvempi luvuin 2-0, WallSport-turnaus ja Pori Winter Cup ovat jo useita vuosia olleet tärkeässä roolissa Jazzin B-nuorten valmistautumisessa kauteen. Jazz onkin talven aikaan pelannut kahdeksaa eri karsintajoukkuetta vastaan ja ainoastaan kerran joukkue on kokenut tappion kun Winter Cupin päätösottelun viimeisestä laukauksesta Käpylän Pallo sai toimitettua pallon maalin ja Jazz hävisi 0-1.

Joukkueen päävalmentaja Seth Ablade on tyytyväinen harjoituskauteen ja uskoo että pelaajat ovat valmiita haasteeseen.
"Tällä hetkellä joukkue on hyvässä kunnossa, olemme harjoitelleet erittäin hyvin ja olemme valmiita karsintaan. Tavoitteenamme on olla lohkomme neljän parhaan joukossa jolloin saamme suoran paikan SM-sarjaan ja mielestäni pelaajat ovat valmiita tähän haasteeseen."

B-nuorten ryhmästä löytyy useita pelaajia jotka ovat talven aikana olleet edustusjoukkueen mukana harjoittelemassa sekä pelaajia jotka ovat päässeet debytoimaan myös Kakkosessa, näitä pelaajia on joukkueen mukana yli-ikäisenä oleva maalivahti Tuukka Nurmi, toppari Ville Aaltonen, keskikenttäpelaaja Joona Visavuori, sekä SJK-pelistä maajoukkueturnauksen vuoksi poissa oleva Terry Ablade, joka jo viime kesänä onnistui myös kahdesti maalinteossa Miesten Kakkosessa, koko edellä mainittu joukko kuuluu joukkueen kokeneeseen osastoon.
Nuoremmasta osastosta löytyy myös monia mielenkiintoisia nimiä, erityisesti kannattaa seurata ikäluokkansa maajoukkueleirille juuri valitun Eetu Vahekosken pelejä, samalle leirille valittiin myös Joonas Lakkamäki varalle.

"Meillä on hyvät mahdollisuudet selvitä varsinaiseen SM- arjaan, ollaan talven aikana nähty tulevia vastustajia ja pelattu hyviä tasaisia pelejä niitä vastaan. Uskon että karsintapeleistä tulee tiukkoja taistoja mutta meillä on hyvät mahdollisuudet voittaa tarpeeksi otteluita ja päästä SM-sarjaan.
Tulevaa SJK-peliä lähdetään ehdottomasti voittamaan. Olemme harjoituskaudella jo kohdanneet SJK:n ja ollaan nähty joukkueen taso, joten uskon että pelistä tulee tiukka, mutta tietenkin lähdemme voittamaan ottelua
." Kertoo Visavuori, joka yhdessä Aaltosen kanssa pelasivat jo lähes vuosi sitten Suomen Cupin ottelussa SJK:n Veikkausliigassa pelaavaa edustusjoukkuetta vastan.

FC Jazzin ensimmäinen kotiottelu BSM-karsinnassa on viikon päästä lauantaina Karhuhallissa OLS:aa vastaan kello 18.30, vastustaja on varmasti yksi lohkon vahvimmista joukkueista.

Karsinnan ohjelma:
28.1.2018 13.50 SJK - FC Jazz
3.2.2018 18.30 FC Jazz - OLS, Karhuhalli
11.2.2018 16.00 FC Kuusysi - FC Jazz
17.2.2018 12.15 Ilves - FC Jazz
24.2.2018 18.30 FC Jazz - KuPS, Karhuhalli
4.3.2018 15.30 FC Jazz - VPS, UK tekonurmi
11.3.2018 13.00 FF Jaro - FC Jazz
17.3.2018 12.00 RoPS - FC Jazz
2.4.2018 14.30 FC Jazz - JJK, Herralahti

Seuran uusimmat