FC Jazz -valmentajat Liverpool FC:n vieraina
Julkaistu: 22.02.2018 00.00

FC Jazz -valmentajat Liverpool FC:n vieraina

FC Jazz sai lähettää neljä valmentajaa Liverpool FC:n kutsumana tutustumaan englantilaisen suurseuran akatemiatoimintaan. Valmentajat viettivät akatemiassa kolme päivää ja näkivät eri ikäluokkien harjoituksia ja pelejä aina U10-ikäluokasta U23-joukkueeseen, jonka riveissä myös 16-vuotias FC Jazz-kasvatti Patrik Raitanen pääsi harjoittelemaan.

Seuraavassa kolmen matkalla olleen valmentajamme mietteitä viikonlopun aikana nähdystä ja koetusta:

FC Jazz 08-ikäluokan päävalmentaja ja Fortum Tutor Timo Kulju: ”Oli mukava päästä näkemään eri laajasti eri ikäluokkien harjoituksia ja pelejä. Nuoremmassa päässä pelaaminen oli varsin strukturoitua ja pelissä oli samanlaisia rakenteita kuin saman ikäisillä Suomessakin. Pelaajamateriaaliltaan Liverpoolin joukkueet olivat kuitenkin tasalaatuisempia kuin Suomessa: kaikki pelaajat olivat hyviä ja tasoerot pienempiä kuin meillä. Koko seurassa vallitsi hieno, aidosti yhteisöllinen henki. Kaikki työntekijät aina valmentajista ja videoanalyytikosta keittäjiin, turvamiehiin ja pyykinpesijöihin asti edustivat seuraa ja kommunikoivat sekä keskenään että vieraiden kanssa hyvässä hengessä roolistaan ja asemastaan riippumatta.”

FC Jazzin edustusjoukkueen maalivahtivalmentaja Ari Bohm: ”Akatemian kaikissa ikäluokissa jokainen pelaaja on joka päivä antamassa kaikkensa, koska kilpailu on kovaa. Tämä nostaa myös harjoitusten vauhtia ja tempoa korkeammalle tasolle. Me emme pysty Porissa kilpailemaan maailman suurseurojen kanssa resursseissa, mutta tällaisen kaikkensa antamisen ja kovan palon ja halun kulttuurin rakentamiseen ei vaadita rahaa ja sen avulla voitaisiin nostaa oman tekemisemme tasoa paljonkin. Kovasta kilpailusta huolimatta akatemiassa huokuu positiivinen henki ja yhdessä tekemisen meininki, joka syntyy siitä että pienimpiinkin asioihin kiinnitetään huomiota – esim. hallin seinän kieltokylteissäkin on seuran logo, joka muistuttaa pelaajia siitä missä he ovat ja mitä he edustavat.”

FC Jazzin P03-ikäluokan valmentajana toimiva Saku Laaksonen: "Oli ilo nähdä ja seurata miten yhden Englannin ja Euroopassa menestyneen Akatemian toiminnassa huokui yhteisöllisyys, rentous ja ystävällisyys kuitenkin kovassa "ammattilaismaailmassa" treenamisen sekä pelaamisen ohessa. Hienoa, että nähtiin myös Patrik Raitanen tositoimissa ja vaihdettiin kuulumisia. Selvästi näki, että hän on mennyt eteenpäin sekä oli myös itse tyytyväinen sekä innoissaan. Seuran linja kehittää pelaajia on myös hyvä eikä sen kanssa turhaan kiirehditä ja myös Patrikin jatkoa on mielenkiintoista seurata kun akatemiasopimusta on vielä muutama vuosi jäljellä."

FC Jazzin P06-ikäluokan päävalmentaja Jouni Roukala: ”Yksi asia kävi vierailun aikana selväksi, Akatemiassa ei harrastella. Ei missään asiassa. On kyse sitten valmentamisesta, kentänhoidosta, turvallisuudesta ja järjestyksestä, ruoasta tai terveydestä, niin kaikki asiat tehdään ilman kompromissejä ja viimeisen päälle. Toiminta on ammattimaista joka tasolla, mutta samaan aikaan hyvähenkistä ja rentoa. Voi helposti aistia, että täällä on jalkapalloammattilaisuus tavoitteena olevan nuoren hyvä olla, harjoitella ja kehittyä.”

Jounin mietteitä voit lukea laajemmin matkakertomuksesta, jonka löytää Twitteristä: https://twitter.com/jouniroukala/status/966274016569774080

FC Jazz wants to thank Liverpool FC for their hospitality during the Academy visit! Kiitos myös Patulle ja tsemppiä jatkoon!

Seuran uusimmat