FC Jazzin Futiskoulussa nautitaan kesälomasta ja jalkapallosta
Julkaistu: 07.06.2018 00.00

FC Jazzin Futiskoulussa nautitaan kesälomasta ja jalkapallosta

Porin Urheilukeskuksen tekonurmikentällä järjestetty Futiskoulu on jo usean vuoden ajan toiminut monen jalkapallosta innostuneen lapsen kesän avaustapahtumana. Tänäkin vuonna innokkaat 6-10 –vuotiaat ovat päässeet nauttimaan kesän riemuista ja hauskasta futismeiningistä.

Maanantaista perjantaihin kestävän Futiskoulun päiväohjelmaan kuuluu kaksien harjoitusten lisäksi pulahdus ja pesu Maauimalassa. Päivän puolivälissä nautitaan Ravintola Lennon toimittama maistuva lounas ja uintireissun jälkeen maistuu vielä välipalasämpylät.

Alkuviikon viileähkö keli ei ole estänyt futiskoululaisia nauttimasta jalkapallosta, vaan treenit ja pelit on huhkittu hiki hatussa. Iso ansio tästä kuuluu ahkerille ohjaajille, jotka mahdollistavat lapsille hauskan ja liikunnallisen futisviikon. FC Jazzin kesätapahtumien ohjaajina toimivat seuran edustusjoukkueen pelaajat Eero Lehtinen ja Benjamin Tuovinen sekä Jazz-kasvatti Olli Nieminen heittäytyvät mukaan lasten maailmaan täysillä.

”Benjamin, Eero ja Olli mahdollistavat lapsille hauskan ja varmasti ikimuistoisen yhteisen kokemuksen. Lapset pitävät ohjaajista valtavasti ja on hieno nähdä, miten jalkapallo antaa mahdollisuuden toimia esikuvana nuoremmille”, toteaa koulun rehtorina toimiva junioripäällikkö Jukka Palenius.

”Tällainen viikko opettaa lapsille paljon muutakin, kuin pelkkiä jalkapallotaitoja. Futiskoululaiset opettelevat huolehtimaan niin omistaan, kavereidensa kuin yhteisistäkin tavaroista, toimimaan ryhmässä sekä auttamaan toista tarvittaessa. Ne ovat asioita, jotka omalta osaltaan tekevät jalkapallosta maailman hienoimman pelin”, tunnelmoi Palenius.

Nopean kyselykierroksen tuloksena syntyi Futiskoulun TOP 5-lista:

  1. Pelaaminen
  2. Uiminen
  3. Syöminen
  4. Ohjaajat
  5. Pelaaminen
Seuran uusimmat