Joose Mäkinen U16-maajoukkueeseen
Julkaistu: 04.09.2018 00.00

Joose Mäkinen U16-maajoukkueeseen

FC Jazz/Karhu-Futis YJ:n Joose Mäkinen on valittu P03-ikäluokan maajoukkueeseen, joka kohtaa syyskuun puolivälin jälkeen Pohjois-Irlannin kahdesti vieraskentällä. Keskuspuolustajana pelaava Mäkinen on Karhu-Futiksen kasvatti, joka on pelannut viime kaudella perustetun P03-ikäluokan YJ-joukkueen lisäksi myös B-junioreiden SM-karsintaa ja ykkösdivisioonaa FC Jazzin riveissä isossa roolissa yhteensä 13 peliä, joissa on onnistunut tekemään myös topparille hienot neljä maalia.

Pelaaja itse on luonnollisesti innoissaan valinnasta: ”Tosi hyvä fiilis on tietysti. Maajoukkueeseen pääseminen on ollut koko ajan iso tavoite tälle vuodelle ja nyt se toteutuu. Samalla tiedän, että olen tehnyt oikeita asioita ja kehittynyt paremmaksi pelaajaksi. On hienoa päästä kokemaan kansainvälisten pelien vauhtia ja oppimaan sitä kautta uutta. Lisäksi odotan reissulta sitä, että saan tutustua paremmin myös uusiin kavereihin.”, Joose kertoo.

”Joosella on takanaan hyvä kausi ja tämä on hieno palkinto kovasta työstä. Hän on ollut koko ajan kiinnostunut omasta kehittymisestään, halunnut jatkuvasti oppia uutta ja ennen kaikkea harjoitellut sekä pelannut laadukkaassa ympäristössä viikosta toiseen. Ehjät viikot arjessa ovat antaneet valtavan mahdollisuuden kehittymiselle. Tässä onkin hyvä esimerkki kaikille meidän seuramme muillekin juniori-ikäisille pelaajille, jotka tavoittelevat maajoukkueeseen pääsyä.”, pohtii FC Jazzin talenttivalmentaja Miro Varhelahti.

”Olen myös tosi mielissäni siitä, että viime vuonna aloitettu YJ-projekti tuottaa tällaisen tuloksen Joosen kohdalla. Lapsuusvuosien hyvä pohjatyö Karhu-Futiksessa on hyvä signaali porilaiselle futikselle. Yhteistyössä on aina omat haasteensa, mutta toivottavasti tällaiset ilonaiheet poikivat onnistumisia myös jatkossa, koska pelaajien edun tulee ohjata seurojen tekemistä”, Varhelahti kertoo.

Samoilla linjoilla on myös Palloliiton Lännen alueen aluevalmentaja Teemu Eskola, joka luotsaa U16-maajoukkuetta Pohjois-Irlanti –otteluissa. ”Joose on hyvä esimerkki siitä, että pienemmästäkin seurasta voi ponnistaa oman ikäluokkansa maajoukkueeseen, kun pelaajakehitysputki on kunnossa. Hän on saanut erittäin hyvää lapsuusvaiheen valmennusta Karhu-Futiksessa Jari Mikkelssonilta ja Reima Mäkelältä. Isolle kentälle siirryttäessä Joose on päässyt seurayhteistyön ansiosta taas vähän haastavampaan ympäristöön ja samalla talenttivalmennuksen piiriin. Tietysti tärkeintä on ollut hänen oma halunsa kehittyä, joka toivottavasti tästä vain yltyy.”, Lännen aluevalmentaja Teemu Eskola toteaa.

Seuran uusimmat