Toukokuun toimihenkilö Eija Kulju
Julkaistu: 15.06.2017 00.00

Toukokuun toimihenkilö Eija Kulju

Miten ja milloin päädyit mukaan FC Jazzin toimintaan?

Vuosi oli 2006 kun keskimmäinen poikani Iivari siirtyi miniliigasta omaan 00-joukkueeseen. Heillä oli Miniliigassa ollut joukkueenjohtajana Heidi Laaksonen eikä Heidi jatkanut, jolloin paikka aukeni "kenelle tahansa" halukkaalle. Otimme haasteen vastaan yhdessä Kuuri-Riutan Pian kanssa. Pian tytär Ella pelasi joukkueessamme usean vuoden ajan.

Olimme tupla-jojoina Pian kanssa usean vuoden ja usean ikimuistoisen turnausreissun/PoriCupin/talkoiden. Pia lopetti jojoilun D12 ikäluokkaan, jonka jälkeen olen kulkenut 00-ikäluokan kanssa aina B-junnuikäisiin saakka.

Kerro omista rooleista FC Jazzissa:

Olen aina toiminut 00-ikäluokan joukkueenjohtajana, mutta tarvittaessa kyllä auttanut kaikessa muussakin seuraa missä olen pystynyt. Meidän joukkue on aina ollut hyvin yhteenhitsautunut porukka, niin myös toimihenkilöiden osalta, joten hommat on sujunut yhdessä tehden. Myös vanhemmat ovat olleet todella mahtavasti mukana apuna aina tarvittaessa. Monet PoriCup-talkoot olemme 00-porukalla hoitaneet.

Paras kokemuksesi seuratoiminnassa mukana olemisesta?

Kaiken toiminnan perustana ovat meidän nuoret pelurit! Se, että olen saanut läheltä seurata heidän kasvuaan 6-vuotiaista lapsista, murrosiän kautta nuoriksi miehiksi. Se on minulle ollut ainutlaatuinen etuoikeus ja tärkein arvo. Huomata miten ujoista, hiljaisista pikkupojista kuoriutuu fiksuja, avuliaita ja sydämmellisiä nuoria aikuisia. Se on tämän seuratoiminnan sydän. Olen saanut olla mukana heidän arjessaan sekä intohimoisesti kannustaa heidän pelejään ja jännittää yhdessä vanhempien kanssa.

Olen myös saanut näiden vuosien aikana tutustua mahtaviin FC Jazzin valmentajiin. Teemu Eskola, Riku Paularinne, Jyri Nieminen, Joonas Laurikainen, Jani Uotinen, Mikko Nieminen, Iiro Koivula, Seth Ablade, Saku Laaksonen, Marko Honkanen ovat kaikki osaltaan olleet jollain tavalla valmentamassa meidän 00-ikäluokkaa. He ovat valmentajia, joista me FC Jazzissa saamme olla ylpeitä!

Ehkä mieliinpainuvimmat muistot ovat tulleet Levon leireiltä, joissa yhdessä Marklundin Maijan sekä Laaksosen Heidin kanssa hoidimme ruokahuoltoa (Maija kokkasi, Heidi ja minä tiskasimme Huom!) Siellä jotenkin hitsautui osaksi FC Jazzin porukkaa – tuli sellainen Me-henki.

Jazzilaisuudessa parasta on... olla mukana sekä nousuissa että laskuissa.

Hyvät ja huonot ajat kestetään YHDESSÄ.

Terveisesi kaikille muille FC Jazzin toiminnassa mukana oleville:

Nauttikaa juuri tästä hetkestä, koska ennen kuin huomaattekaan vuodet ovat vierineet ja pelureista tullut aikuisia.

Arvostakaa jokaista lasta, jokaista nuorta. Ymmärtäkää miten suuri merkitys teillä on heidän elämässään. Positiivisella asenteella EI voi koskaan mennä pieleen.

Edelleen meidän B-junnut muistelee hymyssä suin, miten 6-vuotiaina kun hävittiin Musalle 20-0 silloinen valmentaja Luhtasen Matti tokaisi legendaarisesti musalaisten maalien jälkeen tsempaten:

Ei haittaa, Pallo keskelle ????

Seuran uusimmat