Huuhkajaturnauksessa paljon onnistumisia
Julkaistu: 19.06.2017 00.00

Huuhkajaturnauksessa paljon onnistumisia

03-ikäluokan FC Jazz/Karhu-Futis YJ oli vahvasti edustettuna viime torstaista sunnuntaihin pelatussa Huuhkajaturnauksessa. Ensimmäistä kertaa tällä nimellä ja uudella konseptilla järjestetty, perinteikkäiden Pohjola Cupin ja Piirijoukkueturnauksen pohjalta syntynyt turnaus kokosi Eerikkilän urheiluopistolle 03-ikäluokan parhaimmiston koko Suomesta. FC Jazz/KF YJ: pelaajia oli mukana peräti 12 kappaletta ja yhdessä kuuden ahvenanmaalaisen ja yhden TPS:n pelaajan kanssa he muodostivat Lännen alueen III-joukkueen.

Länsi III esiintyi turnauksessa nousujohteisesti. Ensimmäinen ottelu Itä II-joukkuetta vastaan sujui vielä varovaisen tunnustelevissa merkeissä, mutta alkulohkon kahdessa jälkimmäisessä ottelussa niin Etelä IV kuin Länsi IV kaatuivat hyvällä pelillä selkein numeroin. ”Ensimmäisten otteluiden jälkeen pidetyt videopalaverit ja yhteiset harjoitukset selvästi auttoivat pelaajia – sovittujen pelillisten teemojen toteuttaminen parani peli peliltä, niin yksilöiden kuin koko joukkueenkin osalta”, kertoo joukkuetta turnauksessa yhdessä IFK Mariehamnin Steve Beeksin kanssa valmentanut FC Jazzin Miro Varhelahti.

3-lohkon voittajana Länsi III pääsi Eerikkilän upealle Areenalle pelaamaan sijoista 5-6. Viimeisessä pelissä vastassa oli Länsi I, joka koostui Turun alueen parhaista pelaajista. Turnauksen jokaisessa ottelussa molemmat puoliajat huomioitiin omina, erillisinä otteluina ja molemmista jaettiin myöskin pisteet. Länsi III sinetöi viidennen sijansa voittamalla sijoitusottelussa molemmat puoliajat. ”Se oli meidän finaali, lohkovoiton jälkeen viides sija oli korkein saavutettavissa oleva sijoitus ja hyvällä pelillä ansaittu voitto maistui pelin jälkeen makealta niin pelaajien kuin valmentajienkin keskuudessa.”, Varhelahti jatkaa.

Tuloksellisesti turnaus oli siis nappisuoritus: kahdeksan pelattua puoliaikaa, joista kuusi voitettua, yksi tasan ja yksi tappio. Kaikista turnauksen joukkueista Länsi III teki myös eniten maaleja ja Oskari Virtanen oli turnauksen toiseksi paras maalintekijä viidellä maalillaan. Kaksi Länsi III:n pelaajaa, Ville-Veikko Isomäki (FC Jazz) ja Oscar Wikström (IFK Mariehamn) valittiin All Star-otteluun. Näiden kahden lisäksi Varhelahti löytää kuitenkin paljon muitakin onnistujia: ”Kaiken kaikkiaan turnaus oli joukkueelta todella onnistunut ja oli hienoa, että saatiin VV ja Oscar mukaan All Star-otteluun. Lähestulkoon jokainen pelaaja pelasi omalla tasollaan läpi turnauksen ja osa jopa ylitti tai nosti omaa tasoaan ja se on mielestäni hienoin asia näin kovatasoisessa ympäristössä. Varmasti nämä onnistumiset ja Suomen terävimmän huipputason näkeminen läheltä antaa lisää potkua ja motivaatiota jokaisen pelaajan treenaamiseen.”

Turnauksessa keskityttiin pelien ja pelaamisen ohessa myös pelaajien kouluttamiseen ja valmennusosaamisen kehittämiseen. Pelien ja harjoitusten jälkeen valmentajat saivat tukea ja sparrausta monelta eri taholta. ”Se oli oman valmentajana kehittymisen kannalta huippujuttu, että pelin jälkeen kokeneemmat kollegat sparraavat ja keskustelevat juuri siitä, mitä itse on oman joukkueen kanssa tehnyt. Ulkopuolelta seuraavat fiksut ja osaavat ihmiset huomaavat paljon asioita, joita ei itse välttämättä huomaa ja keskusteleminen tuo aina jotain uusia näkökulmia. Itse olin vielä niin onnekkaassa asemassa, että sain muodostaa valmennustiimin nimenomaan Steven kanssa. Hän on huipputyyppi niin kentällä kuin sen ulkopuolella: todella ammattimainen ja osaava valmentaja, jolta itse opin todella paljon neljän päivän aikana. Kaiken kaikkiaan uusi turnauskonsepti toimi hienosti: niin pelaajat kuin valmentajatkin saivat loistavat puitteet ja olosuhteet kehittyä, varmasti antaa hyvän kipinän kaikkeen loppukauden tekemiseen.”, Varhelahti päättää.

Kuvassa Ville-Veikko Isomäki (FC Jazz) ja Oscar Wikström (IFK Mariehamn).

Seuran uusimmat