Onnistunut Ystävyyskaupunkiturnaus takana
Julkaistu: 31.07.2017 00.00

Onnistunut Ystävyyskaupunkiturnaus takana

P03 YJ jatkoi tämän kauden hyviä otteitaan viikonlopun Ystävyyskaupunkiturnauksessa Turussa. Kolmen päivän aikana pelattiin seitsemän kovatasoista ottelua lämpimässä kesäkelissä, joten kaikki 21 mukana ollutta pelaajaa saivat runsaasti lisäkokemusta kovista peleistä. Kovin vastustaja oli Pietarin suurseura Zenit, jonka kanssa ensimmäinen jakso oli tasaista vääntöä, jossa punapaidatkin pääsivät muutamaan huippuluokan maalipaikkaan. Jatkopeleissä tie katkesi tappioon TPS:lle, joka voitti ottelun viime hetken rangaistuspotkumaalilla. Lopulta joukkue sijoittui 32 joukkueen turnauksessa sijalle 8.

Tulokset:

FC Espoo 2-0 (v)

Zenit 0-3 (h)

ÅIFK 6-1 (v)

GrIFK 5-1 (v)

TPS 0-1 (h)

KJP 0-4 (h)

FC Inter 0-0, rp. 2-4 (h)

”Hyvä turnaus meiltä, kolme ELL:n kevään kärkipään joukkuetta vastassa plus tietysti kivenkova Zenit – kaikkia näitä vastaan pystyttiin puolustamaan tiiviisti ja pelaamaan monipuolista hyökkäyspeliä omilla vahvuuksilla ja luomaan kontrolloiduilla hyökkäyksillä riittävä määrä laadukkaita maalipaikkoja pelien voittamiseen. Grania vastaan nämä paikat hyödynnettiin huipputehokkaasti, muista peleistä olisi samalla viimeistelytarkkuudella ollut enemmänkin otettavissa eikä mitalipeleihin eteneminen olisi ollut pelaamisen tasoon nähden vääryys. Kuitenkin kokonaisuudessaan todella rohkaiseva ja positiivinen esitys meiltä ja antaa uskoa ja itseluottamusta syksyn ELL-kierrokselle.”, kertoo vastuuvalmentaja Miro Varhelahti.

Omien FC Jazz/KF YJ:n pelaajien lisäksi turnauksessa oli jälleen mukana myös ahvenanmaalaisväriä IFK Mariehamnista Huuhkajaturnauksen tapaan. Maalivahti Victor Byman oli nyt kolmatta, kenttäpelaajat Michael Fonsell, Melvin Kahnberg sekä Oscar Wiklöf jo neljättä kertaa punapaitojen mukana. Varhelahti jakaakin Ahvenanmaan pojille kiitosta: ”Huippujuttu, että saatiin saarelta taas apuja meidän porukkaan. Pojat olivat selkeitä vahvistuksia ja onnistuivat kaikki jopa nostamaan tasoaan edellisiin tapahtumiin verrattuna. Victor, Micke, Melle ja Oscar ovat huipputyyppejä myös kentän ulkopuolella – todella fiksuja, hyväkäytöksisiä ja hauskoja poikia, jotka tuovat hyvää meininkiä ja positiivisuutta ympärilleen – on ollut mahtavaa, että olemme saaneet yhteistyön kautta nämä pojat meidän mukaamme niin usein. Toivottavasti näin on myös jatkossa.”

03 YJ:n kausi jatkuu ensi viikonloppuna Salossa järjestettävällä SPL II-tason turnauksella, jonka jälkeen alueliiga jatkuu ja ELL alkaa elokuun toisella viikolla.

Seuran uusimmat