FC Jazzin pelaajia maajoukkueeseen ja alueleireille
Julkaistu: 17.08.2017 00.00

FC Jazzin pelaajia maajoukkueeseen ja alueleireille

FC Jazzin nuoret pelaajat ovat hyvin edustettuina ikäluokkiensa maajoukkue- sekä alueleiritapahtumissa lähiviikkojen aikana.

Edellisellä maajoukkuereissullaan kahdesti maalinteossa onnistunut Terry Ablade on jälleen valittu U17-maajoukkueen mukaan. Suomi kohtaa Itävallassa pelattavassa turnauksessa isäntäjoukkueen lisäksi Tsekin ja Sveitsin. Myös FC Jazzista Liverpooliin kesällä siirtynyt Patrik Raitanen on mukana Itävaltaan matkaavassa joukkueessa.

Palloliiton Lännen alueen Aluevalmentaja Teemu Eskola on valinnut neljä FC Jazzin P02-ikäluokan pelaajaa sekä seitsemän P03YJ-joukkueen pelaajaa ensi viikolla järjestettäville Lännen alueleireille. Runsaslukuisten valintojen taustalla näkyvät P02-ikäluokan pelaajien hyvät otteet Kai Pahlman –turnauksessa sekä P03-ikäluokan onnistumiset kesäkuun Huuhkajaturnauksessa ja heinäkuun kovatasoisessa Ystävyyskaupunkiturnauksessa. Eurassa järjestettävä P03-alueleiri on ikäluokan aluejoukkuetoiminnan käynnistävä ensimmäinen tapahtuma.

FC Jazzin edustuksen päävalmentaja ja myös junioripuolen valmennustoiminnasta vastaava Olli Orvasto on luonnollisesti mielissään valinnoista ja muistuttaa, että kyseessä ei ole sattuma:

”Hieno määrä FC Jazzin pelaajia valittuina Palloliiton pelaajakehitystapahtumiin. Valittujen pelaajien määrä sekä se, että useampia pelaajia valitaan peräkkäisistä ikäluokista kertoo, että valmentajat ovat tehneet hyvää työtä tänä vuonna. Tietysti se kertoo myös siitä, että oikeita asioita on tehty paljon aiempinakin vuosina. Valmentajat ovat tästä ansainneet kiitoksen. Lisäksi on hieno huomata, että 03-ikäluokan yhteistyö Karhu-Futiksen kanssa on tuottanut hedelmää.

On luonnollisesti hyvä asia, että seuran potentiaalisten pelaajien määrä on mahdollisimman suuri. Aluejoukkue- ja poikamaajoukkueikäluokista alkaakin pelaajien entistä kivisempi tie kohti omaa huippua, mutta pelaajakehitystapahtumat ovat hyviä välietappeja tällä tiellä. Matka esimerkiksi kansainvälisille kentille on vielä pitkä, mutta toivottavasti mahdollisimman moni seuran pelaajista pääsisi toteuttamaan unelmiaan.

Seuran pelaajakehityksessä on tietysti aina parantamisen varaa, mutta suunta on tällä hetkellä oikea. Mikäli seura, valmentajat ja pelaajat pyrkivät joka päivä tekemään asiat entistäkin paremmin niin olemme taatusti päivä päivältä lähempänä omaa huippua ja omia unelmia.”

Alueleireille valitut:

P02, Valkeakoski 22.8. Christian Harjanne, Patrik Jakonen, Joonas Lakkamäki ja Eetu Vahekoski

P03, Eura 23.8. Roope Huhtanen, Ville-Veikko Isomäki, Joose Mäkinen, Jegor Petrishin, Eino-Iivari Pitkälä, Kimmo Ruoho ja Oskari Virtanen

Seuran uusimmat