Syyskauden sarjoissa huippumenestystä
Julkaistu: 19.10.2017 00.00

Syyskauden sarjoissa huippumenestystä

FC Jazzin ja Karhu-Futiksen 03-ikäluokassa tekemä yhteistyö huipentui sarjojen syyskierroksella, kun YJ-joukkue saavutti ELL-jatkosarjan voiton ja Alueliigastakin tuli upeasti kolmas tila. Molemmissa sarjoissa tuli syksyn aikana vain yksi tappio ja pelaamisen taso parani kevätkierrokselta niin yksilöiden kuin joukkuepelaamisenkin osalta.

"ELL:n jatkosarjan voittaminen on hieno saavutus ja Alueliigan pronssi tekee kokonaisuudesta tulosten osalta loistavan. Vielä tuloksiakin tärkeämpää on kuitenkin tapa, jolla jokaista pelaajiaa on pyritty viemään eteenpäin kauden aikana. Jokaiselle pelaajalle pystyttiin kahden sarjan ansiosta tarjoamaan riittävä määrä sopivantasoisia peliminuutteja ja vastuuta. Oli myös hienoa nähdä, miten kauden aikana harjoitellut asiat ovat siirtyneet pelikentille molempien peliryhmien otteluissa. Haasteet kovenevat jatkossa ja pelaajien on tehtävä paljon töitä noustakseen seuraavalle tasolle. Hyvin mennyt kausi antaa kuitenkin voimaa ja luottamusta tulevaisuuteen. Tämä on myös loistava esimerkki toimivan seurayhteistyön hedelmistä: tehdään yhdessä töitä pelaajien kehittymisen eteen pelaajalähtöisesti yli seurarajojen, niin kaikki voittavat. Hienon kauden jälkeen myöskin yhteistyön jatkuminen ensi kaudella lämmittää mieltä.", kommentoi ikäluokan päävalmentaja Miro Varhelahti

Myös Karhu-Futiksen puolelta ollaan mielissään yhteistyön onnistumisesta ja poikien nappiin menneestä kaudesta. "Kauden alussa kun YJ-toimintaa mietittiin ja suunnitelmia tehtiin, niin olo oli sellainen että tästä voi onnistuessaan tulla todella hyvä kokonaisuus kaikille pelaajille. Kauden kuluessa molemmat seurat ovat halunneet asian onnistuvan, tehneet töitä sen eteen ja osanneet tehdä mutkatonta yhteistyötä. Lopputuloksena tästä on kausi, joka onnistui mahtavasti. Molemmat joukkueet menestyivät sarjoissaan hyvin, pelaajat ja joukkueiden pelaaminen kehittyi koko ajan ja moni pelaaja läpäisi seulan päästä pelaamaan huuhkajaturnauksessa ja aluejoukkuetapahtumissa. Alkuvuodesta yhteen liitetystä poikajoukosta kasvoi kauden aikana hyvähenkinen joukkue. Yhdessä tekemisestä saatiin hyötyä joka rintamalla ja yhteistyön kauttta 1 + 1 oli reilusti enemmän kuin 2.", toteaa Karhu-Futiksen 03-ikäluokkaa yhdessä Jari Mikkelssonin kanssa jo vuosien ajan valmentanut Reima Mäkelä.

"Reiman ja Jarin kanssa ollaan saatu homma rullaamaan kentällä ja kentän ulkopuolella vaivattomasti ja siinä piilee varmasti yhteistyön onnistumisen salaisuus - molemminpuolinen luottamus ja kunnioitus on vuoden aikana ensin ansaittu ja sen jälkeen koko ajan vahvistunut. Iso kiitos molemmille herroille siitä, että lähtivät tekemään yhteistyötä. Samojen asioiden, eli mahdollisimman hyvän toiminnan luominen pelaajille on varmasti kaikkien futistoimijoiden tahtotila seurasta riippumatta ja yhteen hiileen puhaltamalla, yhdessä tekemällä, näitä asioita saadaan toteutettua paremmin.", kertoo Varhelahti.

Seuran uusimmat