P12 2010 Kausi 2022
P13 2010Julkaistu: 14.11.2022 16.09

P12 2010 Kausi 2022

Kausi 2022 alkoi jälleen vastuuvalmentaja Timo Kuljun komennossa. Omien pelaajien lisäksi ryhmässä pelasi ja treenasi kauden aikana futareita EuPasta, PTUsta, KaPasta ja Närpes Kraftista. Talvikauden tärkein tavoite oli ykkösen karsinnassa. Koronatilanteen vuoksi normaalisti hiukan useamman joukkueen lohkojen sijasta karsinta oli jaettu tiukkoihin kolmen joukkueen lohkoihin. Lieneekö mukana ollut huonoa arpaonnea ja kriittisissä peleissä epäonnistumista, mutta tuloksena oli oman lohkon kakkossija ja karsiutuminen jatkosta maalierolla lohkokakkosten vertailussa! P12 Tason 4 Huuhkajaliigassa kevättalvella tuloksena oli jatkopaikka alemmassa loppusarjassa.

Kevätkierrokselle lähdettiin kahdella YJ joukkueella, FC Jazz YJ P12 Länsi Kakkoseen ja FC Jazz YJ2 P12 Länsi Kolmoseen. FC Jazz YJ Kakkosen tuloksena 10 voittoa ja yksi tasuri, lohkon kärkipaikka ja nousu syksyksi Ykköseen. Vaan eipä FC Jazz YJ2 myöskään jäänyt huonommaksi, oman lohkon voitto ja nousu Kakkoseen.

Alandiacupiin osallistuttiin pääosin omien pelaajien voimin yhdellä joukkueella. Tuloksena voitto alkulohkosta. Ensimmäisellä pudotuspelikierroksella vastaan tuli FC Kirkkonummi, tuloksena FC Jazzin tappio rangaistuslaukauskilpailussa. Peliin mahtui kuitenkin paljon jännitystä ja myös nousu tappioasemasta jatkoajalla! FC Kirkkonummi hävisi lopulta turnauksen finaalissa rangasituspotkukilpailussa, eli taso oli kova mutta tasainen. Kun vielä Poricupista tuli molempien sarjojen voitot FC Jazz YJ ja FC Jazz YJ2 joukkueilla, oli aika pitää Nousujuhlat pizzan ja palloilun merkeissä!Syyskierrokselle lähdettäessä vastuuvalmentajaksi vaihtui Benjamin Tuovinen, Timo Kuljun poistuttua maisemista. FC Jazz YJ2 taisteli itsensä Kakkosen keskivaiheille, pääosin tiukkoja pelejä. 3 voittoa, 2 tasuria ja 3 tappiota. Maaliero plussan puolella. FC Jazz YJ pelasi taas Ykkösessä lähes puhdasta voittosarjaa, kunnes viimeisissä peleissä tuli myös 2 tappiota ja 1 tasuri. Tuloksena kuitenkin Ykkösen hopeaa (Lännen Satakunta, Pirkanmaa, Varsinais-Suomi lohko). Tätä kautta myös paikka Etelä Liigan karsintaan.

Etelä Liiga karsinta pelattiin kauden lopuksi kahtena osaotteluna HJSää vastaan. Ensimmäinen osaottelu kotona kääntyi lopulta maali-iloitteluksi, tuloksena makea 4-0 voitto ja joukkue täynnä intoa ja itsevarmuutta. Ehkä jopa liikaakin koska toisen osaottelun alussa HJS meni jo 3-0 johtoon, siis maalin päähän sarjan tasoituksesta. Pojilla oli kuitenkin suunnitelma ja rohkeus toteuttaa se valmiina, niinpä toinen osaottelu sinniteltiin reilusti Liigapaikkaan riittävään 3-2 tappioon. Ensi kautta varten on siis molemmille joukkueille pelattu hyvät paikat saada tasokkaita pelejä.

Joukkueen uusimmat uutiset