FC Jazz/KF yj C15 pelasi tasaisia otteluita kovatasoisessa Kai Pahlman SM-turnauksessa 2-5.8.2018
9.8.2018 11:01 Uutiset / P03 YJ

Kuvassa joukkue Pahlmannissa Haaparannan kentällä

FC Jazz/KF yj C15 oli torstaista sunnuntaihin 2.-5.8.2018 mukana Tornio/Haaparanta pelatussa
Kai Pahlman -lopputurnauksessa, joka on ikäluokan virallinen SM-Turnaus. Turnauksessa oli 16 Suomen parasta joukkuetta, jotka pääsivät sinne sarjojen ja karsintojen kautta.

Haastajana lopputurnaukseen lähtenyt porilaisjoukkue eteni kuudentoista joukkueen turnauksessa alkulohkostaan pelaamaan sijoista 9-16 pelaten kaikki kolme otteluaan ottelunsa tasan FC Inter 0-0, FC Reipas 1-1 ja KuPS 0-0. Alkusarjan maalin viimeisteli Arttu Saarinen.

Sijoitusottelut jatkuivat samalla kaavalla, tasaiset vähämaaliset ottelut päättyivät kahteen tasapeliin ja yhteen tappioon. Ensin kohdattiin PK-35 ottelun päättyessä 0-0 ja rp-kilpailu päättyi 5-6 tappioon. Seuraavaksi JJK ja nyt tasapellin tuloksella 1-1, maalin viimeisteli Santeri Tähkä ja rp-kilpailusta 4-5 tappio. FC Jazz/KF yj teki ns. historiaa kun 5 peliä varsinaisella peliajalla tappioitta pelannut joukkue joutui pelaamaan viimeisistä sijoista! Turnauksen viimeisessä pelissään FC Jazz /KF yj hävisi SJK 1-2 lukemin Roope Huhtasen maalatessa ja lopullisen sijoituksen ollessa 16.

Vaikka päätöspäiväkään ei voittoa tuonut, oli turnaus joukkueelle hyvä kokemus ja nähtiin ikäluokan kansallinen taso missä pärjättiin hyvin. Pelaajakehityksemme on oikealla tiellä.

Etenimme hyvällä ja tasapainoisella pelaamisella alkulohkossa vaikka voittoa ei irronnut, kolmella tasapelillä jäimme niukasti pelaamaan sijoista 9-16. Yhtä maalia oikeaan paikkaan ja olisimme olleet mukana kärkikahinoissa, niin pienestä turnauksessa kiinni oli. Osoitimme kuitenkin olevamme oikeassa paikassa sekä pelitapamme ja pelaajien rohkeus sai kuitenkin kehuja, talenttivalmentajana FC Jazzissa toimiva Miro Varhelahti analysoi.

Turnauksen kokonaisuutta ajatellen pelasimme hyvän ja ehjän turnauksen. Pelasimme hyvin joukkueena. Puolustuspelimme oli hyvää niin kuin tuloksistakin näkee ja maalivahtimme pelasivat läpi turnauksen hyvin antaen mahdollisuuden voittaa otteluita. Maalintekomme oli vaikeaa ja hyökkäyspään viimeisiin ratkaisuihin tulee vielä saada lisää päättäväisyyttä ja voimaa.
Kun yksilöt ovat omalla tasollaan, pystymme nähtyyn hyvään suoritukseen ja kun tehoja saadaan irti, niin tulostakin saadaan ja sen aika on sitten myöhemmin. Kuudesta pelistä yksi tappio varsinaisella peliajalla on kuitenkin hyvä suoritus. Olen iloinen pelaajien onnistumisista ja peli-ilmeemme oli hyvä, annoimme kaikkemme ja jokainen pelaaja täytti paikkansa turnauksessa, kiitteli päävalmentaja Seth Ablade.

Joukkueen pelaajat valitsivat parhaana pelaajana topparin pelaavan Ville-Veikko Isomäen. Joukkueesta nousi paljon esiin pelaajia, joilla on potentiaalia mennä eteenpäin, mm. lihasvaivoista kärsinyt Roope Huhtanen on kovaa vauhtia tulossa takaisin ja näytti osaamistaan, Joose Mäkinen sekä Saarisen veljekset Iiro ja Arttu olivat vastuunkantajina, ja maalivahti Rene Nurmi nousi esiin ja loisti tiukoissa paikoissa. Pelitilannemaalit merkittiin Arttu Saariselle, Santeri Tähkälle ja Roope Huhtaselle.

Kehitystä on tapahtunut, joten olemme tehneet oikeita asioita. Siitä iso kiitos myös pelaajille. Lopputurnauksen ottelut ja ilmapiiri oli arvokas kokemus pelaajille sekä pelaajatarkkailijoillekin annettiin hyviä näyttöjä. Tästä on hyvä lähteä kohti syksyn sarjapelejä, kehittymään ja menestymään siellä. Pelaajamme jaksoivat hyvin läpi turnauksen, eikä isompia lihasvaivoja tai loukkaantumisia tullut, isot kiitokset siitä ansaitsee joukkueen Fysio Ville Svartström ja huoltaja Esa Isomäki, kertailivat valmennustrio Seth, Saku ja Miro.

FC Jazz/KF yj ottelut turnauksessa:

FC Jazz/KF Yj – FC Inter 0 - 0
FC Jazz/KF Yj – FC Reipas1 - 1 Arttu Saarinen
FC Jazz/KF Yj – KuPS 0 - 0
FC Jazz/KF Yj – PK-350 - 0 rp. 5 - 6
FC Jazz/KF Yj – JJK1 - 1 Santeri Tähkärp. 4 - 5
FC Jazz/KF Yj – SJK1 - 2 Roope Huhtanen

Kai Pahlman -lopputurnaukseen osallistuivat FC Jazz/KF yj lisäksi:
TP-47 YJ (Tornio), Ilves (Tampere), HJK (Helsinki), Jippo-j (Joensuu), PKKU (Kerava ja Tuusula), SJK-j YJ (Seinäjoki), PK-35 (Helsinki), KuPS YJ (Kuopio), FC Inter (Turku), TPS (Turku), FC Reipas (Lahti), OLS (Oulu), JJK-j (Jyväskylä), GrIFK YJ (Kauniainen) ja FC Honka (Espoo)

Turnauksessa SM-kultaa nappasi TPS, joka voitti loppuottelussa OLS rangaistuspotkukisan jälkeen 4-3.
Kai Pahlman -lopputurnauksen neljä parasta joukkuetta:
1. TPS 2. OLS3. HJK4. KuPS


   
Lisää uutisia
P03 YJ
«  Joulukuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Kategoriat