Harppauksin eteenpäin
Julkaistu: 19.08.2019 00.00

Harppauksin eteenpäin

FC Jazzin 2004-ikäluokka voitti kevään alueliigan ja taisteli upeasti ikäluokkansa Palloliiton SPL2-lopputurnauksessa hopealle.

Kokenut valmentaja Tero Suonperä palasi valmennuskiertueeltaan takaisin FC Jazziin kuuden vuoden jälkeen 2004-ikäluokan valmentajaksi loppuvuonna 2018.
- FC Jazziin oli kiva palata ja hyvällä fiiliksellä on tehty töitä yhdessä muun organisaation. Valmentajien välillä on hyvä henki seurassa. Porissa on hyvät olosuhteet ja hyviä nuoria pelaajia. Talenttivalmentaja Miro Varhelahdella on hyvä näkemys pelaajista ja vahva ammattitaito, joka on ollut hyödyksi kun olemme suunnitelleet ikäluokan toimintaa.

Ensimmäisiksi töikseen uusi valmentaja kävi 2004-ikäluokkansa kanssa aloituspalaverit, joissa asetettiin tavoitteet tulevalle kaudelle. Suonperä korostaa, että asioissa onnistuminen vaatii yhdessä keskustelua,
- Kun pelaajat pääsevät osallistumaan tavoiteasetantaan he myös sitoutuvat tekemiseen paremmin. Talven palavereissa asetimme yhteiseksi tavoitteeksi menestyä alueliigassa sekä SPL2-lopputurnauksessa. Samalla saimme joukkueeseen hieman uutta tekemisen meininkiä ja ymmärrystä, että ilman laadukasta harjoittelua emme voi saavuttaa tavoitettamme.

FC Jazz menestyi kevään alueliigassa mainiosti voittaen sen. Joukkue pelasi 11 ottelua, joista se hävisi kaksi. Alueliigassa joukkueessa pelasi yhteensä 26 eri pelaajaa. Sarjassa TPS ja ÅIFK jäivät yhden pisteen FC Jazzin taakse ja Haka kaksi pistettä. Opettajaksi opiskeleva Suonperä kertoo kevätkauden olleen kaikille motimoiva,
- Keskustelimme kauden aikana pelaajien kanssa jatkuvasti ja he saivat olla mukana kehittämässä joukkueen pelitapaa. Jatkuva avoin keskusteluyhteys pelaajiin onkin tärkeää. Pelaajia voi motivoida hyvin ja kestävästi vain silloin kun häneen tutustuu myös ihmisenä. On myös tärkeää osata roolittaa pelaajat vahvuuksien kautta. Kukaan ei osaa kaikkea, mutta jokaisella on joku erityisominaisuus. Itse näen, että pelaajaa tulee valmentaa erityisominaisuuksien ja vahvuuksien kautta niin heistä saa paljon enemmän irti harjoituksissa ja kentällä.

Heinäkuun lopulla pelattu SPL2-lopputurnaus jäi loppuhuipennusta vaille. FC Jazzin maaliin tehtiin yksi maali koko turnauksessa. Tuolla maalilla RoPS Yj vei turnausvoiton voittamalla loppuottelun lukemin 1-0. Alkusarjassa FC Jazz voitti lohkonsa kahdella voitolla ja yhdellä tasapelillä. Sijoitusotteluissa joukkue eteni finaaliin saakka voittaen matkalla FC Kirkkonummen ja HJS:n.
- Joukkue pelasi upean turnauksen ja osoitti, että alkuvuoden aikana on kehitytty joukkueena. Sanoin pelaajille avauspalaverissa että tulos on aina seuraus siitä mitä olemme tehneet. Lupasin tulosten paranevan kun jokainen antaa kaikkensa. Kun annat kaikkesi joukkueelle niin kehityt myös yksilönä varmasti. Ja kun pelaajat kehittyvät, myös tulokset paranevat.

Suonperä kiittää vielä joukkuetta hyvästä alkukaudesta ja lähtee sen kanssa kohti syksyä hyvillä mielin,
- Joukkueen toimihenkilöt ovat tehneet aktiivisesti töitä taustalla ja Honkavuon Juhanin apu on ollut tarpeen fysiikkapuolella. Seurassa on laadukasta tekemistä monella tapaa ja on ollut hieno päästä mukaan kehittämään asioita kaikkien kanssa.

Lopuksi Tero kiteyttää vielä perusajatuksensa valmennuksesta,
- Yksilönkehitys pitää tottakai olla keskiössä, mutta ilman hyvää ja toimivaa joukkuetta yksilöt eivät kehity. Joukkuelajista ei voi tehdä yksilöurheilua.

FC Jazzin 2004-ikäluokasta valittiin neljä pelaajaa Länsi-Suomen alueleirille. Joukkueesta kutsun leirille saivat Oskari Ojala, Kasperi Laaksonen, Arttu Lötjönen (Jazz/ToVe) sekä Lauri Leivo-Jokimäki. Maalivahti Leivo-Jokimäen kanssa FC Jazz teki myös jo edustusjoukkuesopimuksen.

Seuran uusimmat