Piste tuliaisina Seinäjoelta
Julkaistu: 28.01.2018 00.00

Ottelun ensimmäisen maalin teki SJK:n Habibukkah Husseini, joka hyvän prässin jälkeen pääsi FC Jazzin maalivahdin Tuukka Nurmen avauksen eteen josta pallo kimposi porilaisten maaliin. Tämä ei kuitenkaan saanut Jazzia lannistumaan vaan jo 4 minuuttia myöhemmin Joonas Lakkamäen antama sivuvapari jäi elämään maalin edustalle josta Karhu-Futis-kasvatti Joose Mäkinen pääsi törkkäämään pallon maaliin.

"Tuntui todella hyvältä päästä tekemään maali heti uran ensimmäisessä B-junioriottelussa" Kertoi maalintekijä Mäkinen

Ihan uusi ympäristö ei Jazz-paita ollut Mäkiselle, joka on nyt reilun vuoden ajan edustanut 03-ikäluokan FC Jazzin ja Karhu-Futiksen yhteisjoukkuetta, mutta tämä ottelu oli Mäkiselle ensimmäinen virallisesti FC Jazzin pelaajana.

"Hieman tietenkin jännitti ennen peliä, mutta pelistä jäi kaikkiaan ihan hyvä fiilis. Peli oli paljon lujempaa ja nopeampaa mitä se on oman ikäluokan peleissä ollut, mutta mielestäni pärjäsin ihan hyvin." Mäkinen kertoo.

Ottelun ensimmäinen jakso oli Jazzin hallussa ja joukkueella oli tarpeeksi maalipaikkoja siirtyä johdossa tauolle, mutta kuitenkaan tolppaa ja ylärimaa lähemmäksi Jazz ei paikoillaan päässyt. Rimojen lisäksi Jazzilla oli useita paikkoja siirtyä johtoon, mutta tällä kertaa hieman huolimaton viimeistely johti siihen että lisämaaleja ei nähty.

Toisella jaksolla SJK pääsi peliin paremmin mukaan ja loikin jakson vaarallisimmat tilanteet, vielä ottelun viimeisellä minuutilla nähtiin Nurmen loistava torjunta, jonka jatkopalloon SJK pelaaja pääsi laukomaan kohti maalia, mutta Jazz-puolustus ehti pallon eteen josta pallo kimposi yli päätyviivan. Tilanteesta seuranneen kulmapotkun jälkeen tuomari vihelsi ottelun päättyneeksi.

FC Jazz näytti että pystyy uudella sarjatasolla pelaamaan ja hallitsemaan otteluita, maalintekoa terävämmäksi niin ensi viikolla Karhuhalliin saapuva OLS tulee kaatumaan. Tänään OLS tasasi pisteet lukemin 1-1 Jaron vieraana Pietarsaaressa.

FC Jazzin kokoonpano: Tuukka Nurmi, Christian Harjanne, Eemeli Rantaneva, Joona Visavuori, Joose Mäkinen (68. Joonas Orava), Luca Maunu (68. Miro Marjamäki), Jaakko Malmivuori, Joonas Lakkamäki, Miika Koivisto (58. Eeli Silvanto, varoitus), Mostafa Mohammadi. Penkillä: Jarno Palomäki, Riku Levonen ja Niilo Mäkelä