FC Jazz kotivoittoon B SM-karsinnassa
Julkaistu: 04.02.2018 00.00

B-nuorten SM-karsinnassa FC Jazzin sai vieraita pohjoisesta, kun vastustajaksi saapui OLS Oulusta.
Viikko sitten avauspelissä saatiin piste Seinäjoelta ja nyt FC Jazz pääsi kotiottelussan Karhuhallissa voiton makuun lukemin 2-1.

Ottelun alku oli hieman tunnustelua ja kotijoukkue oli ehkä hieman hermostunut OLS pitäessä aavistuksen enemmän palloa.
Mitä pitemmälle ensimmäinen jakso meni niin FC Jazz sai luotua painetta vastustajan päätyyn, mutta viimeiset ratkaisevat syötöt eivät vielä löytäneet omia pelaajia ja tuottaneet tulosta. Puolen tunnin kohdalla OLS sai kuin varkain paikan ja tilanteessa kotijoukkueen mielestä hieman kevyesti vihelletystä rangaistuspotkusta OLS meni 0-1 johtoon vaikka FC Jazzin mv Tuukka Nurmi lähellä oli torjuakin.
Vielä ennen taukoa OLS sai vastahyökkäyksestä hyvän maalipaikan, mutta mv Tuukka Nurmi esitti "gameseiverin" ja tauolle mentiin 0-1 tilanteessa.
Toisella jaksolla FC Jazz pääsi vielä paremmin peliin mukaan ja sai ansaitun tasoituksen kun 49min nyt keskikentän keskustassa pelannut Ville Aaltonen laukoi tarkasti alakulmaan runsaasta 20 metristä. Maali sai vaan entistä enemmän virtaa FC Jazzin pelaajiin ja OLS jalka alkoi painaa.
Vaihdosta kentälle 46 min tullut nuoremman kaartin pelaaja Roope Huhtanen (-03) toi pirteydellään haastetta OLS puolustukselle ja ottelun 64min
Roope antoi hyvän syötön boxissa Jaakko Malmivuorelle viimeistellen Jazzin 2-1 johtoon. Lopun FC Jazz hallitsi kenttätapahtumia pitäen vierailijat kurissa eikä kotijoukkueen lisämaalitkaan kaukana olleet. Ottelu päättyi näihin 2-1 numeroihin ja FC Jazz on näin aloittanut mallikkaasti SM-karsinnan ja pisteitä kasassa 4 kahdesta ottelusta.
FC Jazz oli kaiken kaikkiaan vahva joka osa-alueella, Tuukka Nurmi maalissa ja pelasti tärkeässä paikassa joukkueen OLS lisämaalilta 0-1 tilanteeessa. Puolustus toimi hyvin ja keskikentällä Ville Aaltonen nousi esiin sekä Terry Ablade oli totutun vaarallinen, vaikka ei tänään maalinteossa onnistunut, nuorista Roope Huhtanen ilahdutti pirteydellään sekä Christian Harjanne ja Jaakko Malmivuori teki töitä hartiavoimin.

"Ansaitsimme mielestäni voiton ja teimme sen eteen paljon töitä. Oli hieno myös päästä pitkästä aikaa pelaamaan myös keskikentällä sekä tehty maali tuntui hyvältä, se tuli myös hyvään saumaan niin saatiin vielä lisää virtaa ja usko siitä, aiemmin yleensä topparina pelannut Ville Aaltonen kertaili"

Päävalmentaja Seth Ablade oli erittäin tyytyväinen pelin antiin ja ennen kaikkea lopputulokseen. Tavoitteemme oli, että FC Jazz vie peliä kentän molemmissa päissä lauantaina. Ja näin mielestäni kävi, olimme aktiivisia ja pelasimme juuri kuin toivoimme. Asenne oli kunnossa ja se toi kaipaamamme tuloksen. Tästä on hyvä jatkaa sarjaa.

Seuraavaksi on vuorossa kaksi vieraspeliä FC Kuusysi ja Ilves, kotikentällä FC Jazz nähtäneen 24.2. klo 18.30 Karhuhallissa.

FC Jazzin kokoonpano: Tuukka Nurmi, Christian Harjanne (78min Luca Maunu), Terry Ablade, Eemeli Rantaneva, Joona Visavuori, Joose Mäkinen, Jaakko Malmivuori (79min Joona Orava), Joonas Lakkamäki, Miika Koivisto, Mostafa Mohammadi (46min Roope Huhtanen). Penkillä: Eetu Levonen, Miro Marjamäki, Eeli Silvanto, Riku Levonen