P03-ikäluokan aluetoiminta vuoden 2018 osalta käyntiin
1.3.2018 9:23 Uutiset / Pääsivusto

P03-ikäluokan aluetoiminta vuoden 2018 osalta käyntiin

P03-ikäluokan Lännen alueen vuoden 2018 ensimmäinen osa-alueleiri järjestettiin tiistaina Karhuhallissa. Tapahtumaan oli kutsuttu pelaajia Porista, Raumalta ja Tampereen seudulta. FC Jazzin ja Karhu-Futiksen yhteisjoukkueesta kutsun saivat Roope Huhtanen, Ville-Veikko Isomäki, Joose Mäkinen, Jegor Petrishin, Eino- Iivari Pitkälä, Justus Rantanen, Kimmo Ruoho sekä Arttu ja Iiro Saarinen. Poissaolojen takia ryhmää täydennettiin vielä P04-joukkueen Kasperi Laaksosella, aiemmin kutsuttujen joukossa oli myös 04-ikäluokan maalivahti Lauri Leivo-Jokimäki.

Alueleirien tavoitteena on tarjota pelaajille paikka tasonmittaukseen: auttaa löytämään normaalia arkea vaativammassa ympäristössä omat vahvuudet ja kehityskohteet. Leirit kestävät yleensä päivän, ja niillä harjoitellaan sekä pelataan poikamaajoukkueiden pelitavan mukaan - aluetoiminta onkin tärkeä väliporras poikamaajoukkuetoimintaan.

Yhden ikäluokan aluetoiminta kestää noin puolitoista vuotta. Ikäluokan 2003 kohdalla aluetoiminta päättyy joulukuussa 2018 järjestettävään aluejoukkueiden finaaliturnaukseen. Alkuvuoden Porissa ja Turussa järjestettävien osa-alueleirien jälkeen seuraava koko Lännen alueen leiri on huhtikuussa Valkeakoskella, jonka jälkeen toukokuussa pelataan muiden alueiden joukkueita vastaan Minialueturnaus Eerikkilässä.

FC Jazzin talenttivalmentajana vuodenvaihteessa aloittanut Miro Varhelahti on ollut mukana lähes kaikissa P03-ikäluokan Lännen aluetoiminnan tapahtumissa ja pitää leirejä tärkeänä osana pelaajakehityspolkua. "Näillä leireillä pelaajat näkevät toisista seuroista mukaan valittuja pelaajia ja pääsevät haastamaan itseään erilaisessa ympäristössä. On ollut myös hienoa huomata, että moni pelaaja on nostanut selkeästi tasoaan viime vuoden ensimmäisistä tapahtumista. Toivottavasti tämä antaa mahdollisimman monelle pelaajalle viestiä siitä, että kehittyminen on mahdollista, kunhan tekee sen eteen oikeita valintoja ja paljon töitä. Tärkeää on mielestäni myös se, että nämä yksittäiset leirit ovat vain osa pelaajatarkkailu-prosessia - päivittäinen tekeminen pelaajan arjessa ratkaisee ja yhteydenpito aluevalmennuksen ja seurojen välillä on tiivistä myös leirien välisenä aikana.", Varhelahti kertoo.


   
Lisää uutisia
FC Jazz
«  Tammikuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
 
Kategoriat