Jooselle onnistunut maajoukkuedebyytti
23.9.2018 18:28 Uutiset / Pääsivusto

Jooselle onnistunut maajoukkuedebyytti

P03-ikäluokan Joose Mäkinen oli ensimmäistä kertaa maajoukkueen mukana, kun U16-pojat pelasivat tuplamaaottelun Pohjois-Irlantia vastaan vieraskentällä. Ensimmäinen ottelu päättyi Suomen 1-3 –voittoon ja Joose pelasi avauksessa topparin paikalla ja tuli vaihtoon kymmenisen minuttia ennen loppua. Toisessa ottelussa Minihuuhkajat kärsi niukan 2-1 –tappion ja FC Jazz-toppari pelasi ottelun lopussa noin viisi minuuttia.

Ensimmäinen maaottelu jätti Jooselle (kuvassa takarivin keskellä #16) hyvän fiiliksen. ”Ennen reissua vähän jännitti, mutta oikeastaan pelin aikana ei enää erityisemmin hermostuttanut ja pystyin pelaamaan hyvän ottelun. Pelin vauhti ja varsinkin ottelun alussa vastustajan prässi oli paljon kovempi kuin niissä peleissä, joissa olen tottunut pelaamaan. Pärjäsin kuitenkin hyvin ja puolustuslinjamme onnistui varsinkin boksin puolustamisessa hyvin. Pääsin myös yhdessä kulmapotkussa puskemaan hyvästä paikasta ja yrittämään maalintekoa, mutta valitettavasti pusku epäonnistui. Puolustussuuntaan tuli yksi virhearviointi, mutta kokonaisuutena olen tyytyväinen omaan peliini. Pelin jälkeen kopissa oli mahtava fiilis voiton jälkeen!”, Joose kertailee ensimmäisen pelin tapahtumia.

Pelien lisäksi joukkue harjoitteli kahteen otteeseen, aina ottelua edeltävänä päivänä. Joukkueen yhteisissä palavereissa käytiin pelaamista läpi videoiden kautta, minkä lisäksi pelipaikkakohtaisissa pienryhmissä työskenneltiin vielä yksilöllisemmin tarkempien yksityiskohtien ja henkilökohtaisten videoklippien ja palautteiden kautta. Tästäkin puolesta Joose kokee saaneensa valtavasti oppia matkan aikana. ”Treenien ja pelien lisäksi ensimmäisen ottelun purku ensin koko joukkueen ja sen jälkeen oman pienryhmän kesken antoi uusia vinkkejä siihen, miten kentällä on hyvä toimia erilaisissa tilanteissa. Maalivahtien ja puolustuslinjan yhteisessä pienryhmässä käytiin paljon hyödyllisiä juttuja läpi viikon aikana.”, Joose kertoo.

Joose viihtyi joukkueessa hyvin. Mukana oli viisi muutakin ensikertalaista ja mukana oli ennestään tuttuja pelaajia alueleireiltä, Tähtitarhasta ja malliryhmäleireiltä. ”Meillä oli hyvä joukkuehenki koko reissun ajan kentällä ja myös kentän ulkopuolella. Sain viikon aikana paljon uusia kavereita. Joukkueessa on tosi paljon hyviä tyyppejä ja oli helppo tulla ensimmäistä kertaa mukaan, kun muut ottivat niin hyvin vastaan.”, Joose toteaa.

Ensimmäiset maaottelut ovat nyt takana ja Joosella on selkeä tavoite päästä pelaamaan Suomi-paidassa jatkossakin. ”Oli hieno kokemus ja haluan ehdottomasti päästä mukaan uudestaan. Pitää vaan jatkaa kovaa työntekoa ja hyvää harjoittelua, niin uskon että se on täysin mahdollista.”


   
Lisää uutisia
FC Jazz
«  Joulukuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Kategoriat