Valmentaja-akatemian toiminta on käynnistynyt
Julkaistu: 16.11.2018 00.00

Valmentaja-akatemian toiminta on käynnistynyt

FC Jazz käynnisti syksyllä jalkapallovalmentamisesta kiinnostuneille nuorille porilaisille suunnatun valmentaja-akatemian. Akatemian toiminnan tarkoituksena on antaa mahdollisuus kouluttautua jalkapallovalmennuksen parissa sekä luoda valmiuksia, joita voi tarvita vaikkapa liikunta-alan koulutuksiin hakeutuessa.

Valmentaja-akatemiassa on tällä hetkellä mukana kuusi innokasta nuorta, jotka ovat aloittaneet kouluttautumisen nyt ensimmäistä kertaa Porissa järjestettävällä Futisvalmentajan starttikoulutuksella. Koulutus on osa Palloliiton valmennuskoulutusuudistusta, jolla pyritään valmennusosaamisen vahvistamiseen koko maassa. Uusi Futisvalmentajan startti on kestoltaan jopa 50 tuntia, joka on vanhoihin E- ja D-tason valmentajakoulutuksiin verrattuna paljon laajempi. Kokonaisuudessaan kurssille osallistuu 15 valmentajaa kuudesta eri seurasta. Kurssi tarjoaa mahdollisuuden tutustua jalkapallotoimijoihin yli seurarajojen ja on omalta osaltaan luomassa uudenlaista toimintaympäristöä, jossa eri seurat tekevät yhteistyötä porilaisen pelaajakehityksen eteen.

”Valmentaja-akatemian toiminta antaa meille hienon mahdollisuuden saada uutta verta mukaan valmennustoimintaan. Lisäksi akatemian kautta pystymme antamaan nuorille valmentajille konkreettisia työkaluja unelmiensa toteuttamiseen”, tuumii akatemian vetäjä Timo Kulju. ”Motivoituneiden nuorten kanssa työskenteleminen on erittäin mielekästä ja tämä on ennen kaikkea tärkeä aloite seuralta. Näin pystymme aktivoimaan lisää tulevaisuuden osaajia mukaan seuratoimintaan”, Kulju jatkaa. Koulutuksesta on Kuljun näkemyksen mukaan muutakin hyötyä, kuin vain lajiosaamisen syventäminen. ”Valmentajana toimiminen antaa nuorille kokemusta myös esimiesasemassa toimimisesta ja näin ollen valmistaa heitä tulevaisuuteen muutenkin kuin jalkapallon saralla. Valmentaminen opettaa myös vastuullisuutta esimerkiksi pieniä pelaajia ja heidän vanhempiaan kohtaan.”

Futisvalmentajan startissa kouluttautumisen lisäksi ensimmäisen vuoden akatemiavalmentajat pääsevät kokeilemaan valmentamista käytännössä, kun he jalkautuvat FC Jazzin juniori-ikäluokkien valmennustiimeihin. ”On erittäin hyvä juttu saada nuoria innokkaita jätkiä mukaan toimintaan. Heillä on hieno ote lapsiin ja aitoa paloa ja innostusta valmentamista kohtaan. He haluavat kehittyä valmentajina ja ovat ottaneet jo nyt mukavasti vastuuta treenien vetämisessä”, kertoo yhdessä akatemiavalmentajien kanssa P2012-ikäluokkaa valmentava Jukka Palenius.

Seuran uusimmat