Terry ja Fulham FC isännöivät jazzilaisia seuravierailulla
27.11.2018 16:23 Uutiset / Pääsivusto

Terry ja Fulham FC isännöivät jazzilaisia seuravierailulla

FC Jazzin Terry Ablade siirtyi kesällä Valioliiga-seura Fulham FC:n akatemiaan. Tässä yhteydessä lontoolaisseura kutsui myös FC Jazzin edustajia tutustumaan omaan toimintaansa. Viime viikonloppuna tehdyllä vierailulla seuraa edustivat FC Jazz juniorit ry:n puheenjohtaja Jarkko Westerlund, toiminnanjohtaja Mostafa Modabberian, junioripäällikkö Jukka Palenius sekä talenttivalmentaja Miro Varhelahti.

Lauantain aikana jazzilaiset näkivät Fulhamin harjoituskeskuksessa eri ikäluokkien harjoitusten lisäksi kahden eri Fulhamin ikäluokan – U16 ja U18 – ottelut Chelseaa vastaan. U18-ikäluokan ottelu päättyi maalittomaan tasapeliin ja loukkaantumisen jäljiltä hiljalleen täyteen kuntoon toipuva, tähän mennessä kolme maalia U18-Valioliigassa iskenyt Terry pääsi kentälle toisella puoliajalla. U18-ottelun jälkeen ohjelmassa oli vielä Valioliiga-ottelu Fulham-Southampton, joka päättyi täpötäydellä Craven Cottagella kotijoukkueen 3-2 –voittoon.

Sunnuntaina Fulhamin harjoituskeskuksessa pelattiin U15-ikäluokan mielenkiintoinen 6v6-pelimuodolla pelattu turnaus, jossa isäntäseuran lisäksi Arsenal, Reading ja Chelsea olivat mukana kukin kahdella joukkueella. Turnaus pelattiin suljettujen ovien takana, eikä paikalla ollut osallistuvien joukkueiden taustahenkilöiden ja seurojen työntekijöiden lisäksi ollenkaan katsojia, paitsi poikkeusluvalla halliin päässeet suomalaisvieraat.

Vierailun aikana porilaiset pääsivät myös vaihtamaan ajatuksia Fulhamin akatemian urheilupuolen avainhenkilöiden kanssa. Terryn positiivinen ja valoisa persoona on auttanut sopeutumisessa ja hänestä on tullut nopeasti äärimmäisen pidetty tyyppi seuran sisällä. Seurassa ymmärretään muutoksen vievän aikaa ja uskotaan siihen, että Terry on päivä päivältä valmiimpi laittamaan jatkuvasti itsensä täysillä likoon ja lunastamaan häneen asetettuja odotuksia. Terry asuu Lontoossa perheen luona ja myös tämän perheen isä, jonka luona on vuosien varrella kasvanut monia Fulhamin akatemian nuoria, kertoi Terryn sopeutuneen hyvin ja kotiasioiden sujuvan hienosti.

Tässä vielä muutama nosto reissussa olleiden kokemuksista:

Jukka Palenius: ”Lasten kanssa tehtiin Fulhamissa samankaltaisia asioita kuin meilläkin, kuten hippaleikkejä alkulämmittelyissä – lapset ovat lapsia myös Valioliiga-seuran akatemiassa. Monipuolinen harjoittelu ja liikunnalliset perustaidot ja niiden ansiosta rakentuva kokonaisvaltainen urheilullisuus ovat avainasemassa, jos jalkapalloilijana haluaa pärjätä.”

Mostafa Modabberian: ”Hienoa nähdä, että harjoitusten sisältö ei eronnut siitä mitä esimerkiksi me tehdään. Isoin ero tulee resurssien puolella. Heidän budjetinsa eri tasolla kuin meidän, joka näkyy suoraan toiminnassa. Se, että jokaisessa akatemiajoukkueessa on päätoiminen valmentaja versus otovalmentaja on iso ero. Tai hallinnon puolella joka osa-alueella toimii päätoiminen ammattilainen versus se, että meillä osa hallinnollisista tehtävistä hoidetaan vapaaehtoisvoimin.”

Miro Varhelahti: ”Fulham vaikuttaa aidosti yhteisölliseltä seuralta ja vaikka meidän resursseihin nähden puhutaan tietysti megaluokan seurasta, niin erinomaisuutta voidaan rakentaa myös pienillä jutuilla, jotka eivät maksa mitään. Niinkin yksinkertainen asia kuin ihmisten tapa kohdella ja kohdata suomalaisen pikkuseuran vieraita teki vaikutuksen, oli kyseessä sitten kanttiinin kokki tai akatemian johtaja. Uskon, että Terry on hänelle oikeassa paikassa kasvamassa pelaajana ja ihmisenä – oli kiva nähdä kuulla, että hän on pysynyt omana itsenään ja tullut nopeasti pidetyksi persoonaksi. Kentällä seuraavien steppien ottaminen on varmasti helpompaa, kun on hyvä olla ja viihtyy myös kentän ulkopuolella.”


   
Lisää uutisia
FC Jazz
«  Syyskuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Kategoriat