FC Jazz A20 ei ihan saanut kesytettyä Ilvestä
Julkaistu: 02.02.2020 00.00

FC Jazz aloitti A20 poikien SM-karsinnan vieraspelillä Ilvestä vastaan.
Ottelu päättyi lopulta tappioon lukemin 3–4 (1–2). Jazzin maaleista vastasivat Rasmus Laaksonen, Miika Koivisto ja Jaakko Malmivuori.
Kotijoukkue Ilves hallitsi ottelua ja se oli hieman odotettavissakin, kun se on yksi sarjan suosikeista.
Lähdimmekin otteluun tiiviillä joukkuepuolustamisella ja annoimmekin heidän hallista, mutta olimme valmiita iskemään vastahyökkäyksillä.
Ilves pääsi 2-0 karkumatkalle ehkä hieman helposti, kun epäselvässä tilanteessa Ilvekselle tuomittiin rankkkari ja seuraavassa tilanteessa puolustettiin hieman huonosti antaen liikaa tilaa. FC Jazz sai kuitenki luotua hyvillä vastahyökkäyksillä joitain paikkoja ja ekan jakson loppupuolella
vaparista Rasmus Laaksonen niittasi pallon aivan yläkulmaan. Toisella jaksolla peli osin tasoittui ja FC Jazz sai hyvän riiston keskialueella nopea hyökkäys ja Miika Koivisto paukutti Eetu Vahekosken syötöstä ottelun tasoihin 2-2. Ilves oli hämillään, mutta sai kuitenkin vielä juonesta kiinni ja sai mentyä vielä 4-2 johtoon. Ottelun lopussa Jazz pisti vielä pelin jännäksi kun Jaakko Malmivuori punnersi keskeltä pystyyn ja voitti1v1 tilanteen sijoittaen pallon maalin 4-3. Näihin numeroihin ottelu kuitenkin päättyi.

Joukkue oli jo odottanut avausta ja hienoa päästä pelaamaan näitä pelejä. Vastassa oli varmasti heti kovin mahdollinen mittari.
Taistelimme ja puolustimme joukkueena ihan hyvin, vaikka neljä maalia päästimmekin. Peli-ilme ja tahtotaso oli hyvää sekä pelaajat toteuttivat pelisuunnitelmaa ja teimme hienot kolme maalia. Tammikuun aikana vaikutusta valmistautumiseen on ollut myös sillä, että meillä on 8 pelaajaa armeijassa. Mutta kyllä se siitä, aloitus oli kuitenkin rohkaiseva, kertaili päävalmentaja Sami Rintanen.