FC Jazz juniorit 2020-2021: Ikäluokkien päävalmentajat - Antti Lamminen
FC JazzJulkaistu: 16.09.2020 00.00

FC Jazz juniorit 2020-2021: Ikäluokkien päävalmentajat - Antti Lamminen

Julkaisemme juniori-ikäluokkiemme ensi kauden päävalmentajat tänä syksynä pienten esittelyjen kera. Näissä jutuissa valmentajat pääsevät itse kertomaan, millaista FC Jazzissa valmentaminen on. Ensimmäisenä vuorossa on 2011-syntyneiden peräsimessä loistavaa työtä tehnyt Antti Lamminen.

Mitkä ovat omasta mielestäsi tärkeimmät asiat valmentajan toiminnassa ja miten ne näkyvät omassa valmennusprosessissasi? "Tärkeimpinä asioina valmentajan toiminnassa pidän, että luodaan positiivisuuden kautta turvallinen, innostava ja laadukas ympäristö lapsille, jotta he voivat motivoitua ja olla intohimoisia jalkapalloa kohtaan. Silloin onnistuu pelaajien jatkuva kehittyminen ja kasvu pelaajana ja ihmisenä, yksilönä ja osana joukkuetta. Omassa valmennusprosessissa nämä näkyy suunnitelmallisuutena ja koko valmennustiimini tietävät mitä milloinkin harjoituksissa tehdään ja miksi ja miten asioita opetetaan ja vaaditaan. Meillä on ajateltu valmennusprosessi teknisen, taktisen, fyysisen ja henkisen osa-alueen kautta."

Missä asioissa olet kehittynyt valmentajana FC Jazzissa? "Valmentajana olen kehittynyt kaikessa kokonaisvaltaisesti. Kiitos FC Jazzille kouluttamisesta. Tällä hetkellä käyn UEFA C kurssia."

Mitkä ovat FC Jazzissa valmentamisen parhaat puolet? "FC Jazzissa saa aina tukea ja mielipiteitä kokeneemmilta valmentajilta mieltä askarruttaviin asioihin. Valmentajien jatkuva kouluttaminen ja keskustelu on hienoa ja tärkeää, jotta pelaajat saavat parempaa valmennusta."

Millä fiiliksillä uuteen kauteen? "Uuteen kauteen lähdetään erittäin hyvillä fiiliksillä. Kausi 2020 oli onnistunut eli tehdään kaudesta 2021 vielä parempi ja kehitytään lisää. 2011-ikäluokalle tulee myös uusia asioita kuten SHA ja Winterliiga Helsingissä."

Terveiset jutun lukijoille: "Kiitos omalle valmennustiimille ja muille toimihenkilöille. Te mahdollistatte tämän!"

Valmennuspäällikkö Miro Varhelahden mietteet Antin ja ikäluokan toiminnasta:

"Valmennuspäällikön näkökulmasta Antti on loistava ikäluokan päävalmentaja. Kiinnostunut, ahkera ja halukas oppimaan koko ajan lisää. On ollut hienoa nähdä Antin kasvua päävalmentajan rooliin - vuodet Kuljun Timon opissa apuvalmentajan roolissa ovat antaneet loistavan pohjan. Ikäluokan pelaajat ovat iloisia ja reippaita: jos heille käy vetämässä treenejä, niin tietää pelaajien keskittyvän hienosti olennaiseen. Tämä ikäluokka on loistava osoitus siitä, mitä suunnitelmallisella toiminnalla, laadukkaalla ja aktiivisella valmennustiimillä voi saada aikaan. Positiivinen ilmapiiri ja täysillä treenaaminen eivät ole toisiaan poissulkevia asioita. Antilla on mainio koutsitiimi apuna: Lassi, Jani, Teppo, Anssi ja Mikko tekevät valtavan työmäärän pelaajien kehittymisen eteen. Tällaiset toimijat ovat seuramme selkäranka. Hienoa päästä näkemään taas yhden ikäluokan ensimmäiset SHA-tapahtumat ja sen antama lisäpotku niin pelaajien kuin valmentajienkin toimintaan."