Viikonloppu Ahvenanmaalla
Julkaistu: 11.07.2021 21.00

Viikonloppu Ahvenanmaalla

FC Jazz/Karhu-Futis yj:n kauden viides P14 Ykkösen sarjapeli pelattiin MIFK:iä vastaan Maarianhaminassa. Ensimmäisellä puoliajalla molemmat joukkueet pelasivat hyvää peliä, mutta vain MIFK vastasi maalinteosta ja onnistui hankkiutumaan jo 2 – 0 johtoon. Erätauolla päätettiin, että oman pelin pelaamista jatketaan ja tulos tulee sen mukana. Näin myös kävi ja maalin muodossa kiri alkoi Joelin maalilla kun peliä oli pelattu noin tunti. Tasoihin tultiin Arttu T:n vaparimaalilla noin 40 metristä Eetun hämmennettyä sopivasti maalivahdin edessä. Lopullisen niitin iski Allu tuomarin antamalla lisäajalla.

Päävalmentaja Dani Österlundin kommentit pelin jälkeen:

- Pelasimme hyvää aktiivista pallollista peliä, jolla pystyimme painamaan vastustajan lähes koko pelin ajaksi omalle kenttäpuoliskolleen, lukuunottamatta muutamia vastustajan nopeita hyökkäyksiä, jotka pääsääntöisesti johtuivat omista yläalueen hyökkäys- ja puolustuksellisista virheistä.

- Pelaajille isot pisteet henkisestä valmiudesta käsitellä alkupelin takaiskuja. Nousu taisteluun voitosta kertoo pelaajien halusta pelata hyvin, tuloksellisesti ja voittavasti.

- Olemme hyviä pallon kanssa omalla alueella avattaessa peliä, jolloin murramme vastustajan ensimmäiset linjat. Prässätessä ylhäältä myös saavutamme ison määrän pallonriistoja, jolloin olemme jälleen pallossa kiinni ja vaarallisia sen kanssa.

- Puolustuspelaamista pallonmenetyksen jälkeen pitää vielä terävöittää. Lisäksi kun saamme hallittua peliä ja painettua vastustajan omalle kenttäpuoliskolleen, niin pitäisi löytyä pienistä tiloista mahdollisuuksia murtautua paremmin maalipaikoille.

- Joukkue oppii hienosti erilaisista peleistä, jolloin pitäisi löytyä ne tärkeimmät asiat, jotka antavat meille mahdollisuuden kehittyä ja viedä meitä eteenpäin.

Kaiken kaikkiaan koko viikonlopun kestänyt pelireissu onnistui mainiosti. Erityiskiitos joukkueelta Katsulle matkaeväiden järjestämisestä.

MIFK - FC Jazz/Karhu-Futis yj katsottavissa YouTubessa: