FC Jazzin lapsuusvaiheen ikäluokkien jalkapallokausi 2022 starttaa sarjapelien osalta käyntiin!
FC JazzJulkaistu: 30.03.2022 10.23

FC Jazzin lapsuusvaiheen ikäluokkien jalkapallokausi 2022 starttaa sarjapelien osalta käyntiin!

FC Jazzin nuorimmat ikäluokat ovat valmistautuneet ahkerasti harjoitellen ja pelaten harjoituspelejä, sekä turnauksia talven aikana päämääränään valmistautua kevääseen ja tulevaan jalkapallokauteen. Ohessa hieman otantaa eri ikäluokkien valmistautumisesta, suorituksista ja otteista tulevaa kautta silmällä pitäen.


Tytöt 2012-2013-synt. ja 2014-2016-synt.:

FC Jazzin tyttötoiminta on ottanut isoja harppauksia reilun vuoden aikana ja siitä iso kiitos kuuluu todella motivoituneelle ja sitoutuneelle valmennukselle, josta vastaavat huippuvalmentajat Siiri Männistö, Mari Suoniemi, Oona Koskinen, Ella Kaila ja Aada Suvanto. Tyttöjä on tällä hetkellä toiminnassa mukana kahdessa ikäluokassa yhteensä noin 30 tyttöä ja mukaan mahtuu tulevaa kesää silmällä pitäen vielä lisää. Ryhmä on harjoittelut ahkerasti 3x viikossa sisällyttäen toimintaansa suunnitelmallista taidollista ja fyysistä harjoittelua, niin omana ryhmänään kuin myös säännöllisesti poikajoukkueiden kanssa. Tästä erittäin positiivisena lopputulemana on seurannut mahtavia otteita alueen muita tyttöjoukkueita vastaan harjoituspeleissä ja Porin Junnuliigassa, jossa on päästy venyttämään vastustajan maaliverkkoja oikein urakalla, sekä nostamaan ryhmien yhteishenkeä monien onnistumisten ja voittojen siivittämänä. Keväällä tytöt pelaavat, sekä 8vs8 että myös 5vs5 sarjoja, joissa on mahdollista kokea taas lisää onnistumisia. Keväällä starttaavan UEFA Playmakersin toivotaan taas innostavan uusia tyttöjä mukaan mahtavan harrastuksen ja kuningaslajin pariin, joten tervetuloa rohkeasti mukaan!


UEFA PLAYMAKERS (2014-2017-synt. Tytöt)

https://juniorit.fcjazz.com/seura/668/uefa-playmakers


Tytöt 2012-2013-synt. ja 2014-2016-synt.:

Dani Österlund

+358452146599

dani.osterlund@fcjazz.com


Pojat 2015-synt.:

Seuran nuorin poikaikäluokka on treenannut ahkerasti mahtavien valkkujen Ville Männistön (UEFA C) ja Erika Ojalan (IVK-koulutus) johdolla talven aikana aina 3x viikossa, niin Karhuhallissa kuin koulujen saleissa. Yhteistyötä on tehty, niin nuorempien kuin vanhempien tyttöryhmien kanssa saaden muodostettua hyviä treeniryhmiä yksittäisten harjoitusten sisälle. Joukkue on todella osaavissa käsissä kokeneen Männistön ja itseään aktiivisesti kouluttavan Ojalan johdosta. Ikäluokka tulee pelaamaan tulevalla kaudella kahdessa eri sarjassa ja uudet innokkaat pojat ovat edelleen tervetulleita mukaan toimintaan. Keväällä alkavan seuran Miniliigan (2015-, 2016- ja 2017-synt.) toivotaan tuovan taas uusia pieniä pelureita seuraan, sekä myös tämän ikäluokan toimintaan. Tervetuloa mukaan!


MINILIIGA (2015-2017-synt. Pojat):

https://juniorit.fcjazz.com/seura/878/miniliiga


Pojat 2015-synt.:

Ville Männistö

+358414315529

karpaasi81@gmail.com


Pojat 2014-synt.:

Ikäluokka sai uutta tuulta valmennukseen vuodenvaihteen jälkeen, kun mukaan hyppäsivät FC Jazzin seuravalmentaja ja valmennustoiminnan kehittäjä Dani Österlund (UEFA A), sekä kokenut Ville Tuovinen (UEFA C). Joukkue on harjoitellut aktiivisesti 3x viikossa harjoitellen ja pelaten säännöllisesti myös vuotta vanhempien poikien kanssa, mikä on mahdollistanut laadukkaan harjoituskokonaisuuden rakentamisen ikäluokan toiminnalle. Painopisteitä harjotuskaudella ovat olleet perusmotoristen taitojen kehittäminen, sekä kilpailun kautta pelitaitojen oppiminen, joiden eteenpäin menosta on nähty viitteitä itse otteluissa, joissa on kaatunut oman kaupungin ja myös isoja seuroja aina Tampereen Ilveksestä vuotta vanhempien lähialueen seurojen joukkueisiin. Viimeisimpänä osa ikäluokan pojista oli ansiokkaasti haastamassa ja pelaamassa Raumalla Pallo-Iirojen vuotta vanhempia poikia vastaan, jossa moni joukkueen pojista sai paljon onnistumisia ja pääsi myös maalien makuun. Ikäluokkaan ja joukkueeseen mahtuu mukaan uusia innokkaita pelaajia, sillä ikäluokka osallistuu tulevana kautena, niin oman ikäisten kuin vuotta vanhempien poikien sarjaan lähtien haastamaan ja oppimaan uutta kohti omaa huippuaan!


Pojat 2014-synt.:

Dani Österlund

+358452146599

dani.osterlund@fcjazz.com


Pojat 2013-synt.:

Viime vuoden kesän loppuun asti ansiokkaasti huipputyötä tehneen päävalmentajan Jukka Paleniuksen jäädessä sivuun puikkoihin tarttui seuravalmentaja ja valmennustoiminnan kehittäjä Dani Österlund (UEFA A) yhdessä jo mukana olleiden ja myös loistavaa työtä tehneiden Anssi Tormosen (IVK-koulutus) ja Ville Kataviston (FVS-koulutus) kanssa. Ikäluokka on harjoitellut talven aikana 4x viikossa, niin Karhuhallissa kuin koulujen saleissa oman ikäluokan, kuin myös vuotta vanhemman ikäluokan kanssa. Ikäluokan isoimmat painopistealueet harjoittelussa ovat talven aikana olleet mm. syöttö vs. kuljetus (egosentrisestä vaiheesta siirtymää), kilpailullisuus osana pelitoimintaa, sekä jalkapalloilijan fyysinen harjoittelu osana pallollista harjoitusta. Joukkue on ahkerasti pelannut ja käyttänyt opittuja taitoja hyväksi talven aikana mm. futsalsarjoissa kahdella ryhmällä, niin oman ikäisissä kuin myös vuotta vanhemmissa pojissa. Maskun Talvisarjassa ja Porin Junnuliigassa poikien kovaa vauhtia ovat kokeneet mm.TPS Turusta ja Ilves Tampereelta oman kaupungin joukkueiden lisäksi. Iso osa pojista on jo nyt pelannut ja harjoitellut säännöllisesti vuotta vanhempien kanssa, mikä on tuonut hyvää oppia tulevaan kauteen, sillä ikäluokka tulee pelaamaan neljällä eri peliryhmällä mm. vuotta vanhempien 8vs8 sarjaa ja oman ikäisten 5vs5 sarjoja. Ikäluokka osallistuu myös kutsuturnauksiin tulevana vuonna. Huipputoimintaan mahtuu edelleen mukaan innokkaita ja kilpailullisia pelaajia kehittymään ja oppimaan uutta mahtavassa porukassa!


Pojat 2013-synt.:

Dani Österlund

+358452146599

dani.osterlund@fcjazz.com


Pojat 2012-synt.:

Ikäluokka on aloittanut tänä vuonna Suomen Palloliiton Huuhkajapolun ja on tällä hetkellä seuran nuorin ikäluokka tällä kyseisellä matkalla. FC Jazzin seurana saavuttaessa Palloliiton laatujärjestelmän kategorian 4 Tason (Tasot 1-5) muiden huippuseurojen joukossa ensimmäisenä seurana Satakunnasta mahdollistaa se matkan kohti omaa huippuaan muiden eri kaupunkien laatuseurojen kanssa muodostaen kokonaisvaltaisen kehittymisenseurannan 2x vuodessa Eerikkilässä ja 3x vuodessa omassa seuraympäristössä testattuun, todennettuun ja saatuun tietoon perustuen. Lähtölaukauksen Huuhkajapolkuun ikäluokka sai tämän vuoden helmikuussa, missä 12 huippuottelusta joukkue koki vain 3 tappiota muita laatuseuroja vastaan. Ikäluokan toiminnasta ja valmennuskesta vastaavat tulevana kautena Dani Österlund (UEFA A) ja Tomi Ruuhikorpi (UEFA A), joilla on vuosia kokemusta myös nuorten pelaajien kehittämisestä. Ikäluokalla on ollut talven aikana 4-5x tapahtumaa viikossa, joihin on sisältynyt lajiharjoittelua Karhuhallissa ja koulujen saleissa, sekä myös erillistä fysiikkaharjoittelua. Joukkue on osallistunut talven aikana mm. kahdella joukkueella futsalsarjaan ja pelannut säännöllisesti viikoittain harjoitusotteluita alueen muita seuroja vastaan, niin oman ikäisiä kuin myös vuotta vanhempien joukkueita vastaan. Ikäluokka tekee aktiivista seurayhteistyötä myös Taitokoulutoiminnan osalta, johon mukaan kuuluvat myös lähialueen seurat: Karhu-Futis, Euran Pallo, Kankaanpään Pallo ja Harjavallan Pallo. Ikäluokka on tehnyt ja tekee aktiivista tason mittausta tasokkaan Huuhkajapolun lisäksi reissaten haastamaan muita perinteikkäitä junioriseuroja mm. VPS:ää Vaasasta, HJS:ää Hämeenlinnasta, SJK:ta Seinäjoelta, kuin myös FC Hakaa Valkeakoskelta, joista mukaan tuomisina on ollut lukuisia onnistumisia hienon joukkuepelaamisen, koko pelin kehittymisen ja runsaiden voittojen, sekä myös yksilöiden onnistumisten muodossa. Ikäluokka tulee pelaamaan tulevana kautena 4x eri sarjaa mm. oman ikäisten sarjoja, sekä myös vuotta vanhempien ikäluokan sarjoja yhdessä Taitokoulun muiden seurojen kanssa. Ikäluokka osallistuu myös kutsuturnauksiin tulevana vuonna. Ikäluokan matka jatkuu myös tulevana vuonna Palloliiton Talenttivalmennuksen merkeissä, mistä vastaa FC Jazzin uusi ja ansiokasta työtä muissa seuroissa tehnyt, kokenut ja paljon nähnyt Talenttivalmentaja Teuvo Palkki. Innokkaat ja kilpailulliset pelaajat ovat edelleen tervetulleita mukaan kokeilemaan joukkueen toimintaa tulevalla kaudella!


Pojat 2012-synt.:

Dani Österlund

+358452146599

dani.osterlund@fcjazz.com

Tomi Ruuhikorpi

+358407649457

tomi.ruuhikorpi@fcjazz.com


Valmennustoiminnan kehittäjän Dani Österlundin mietteitä seuran lapsiurheiluvaiheen toiminnasta ja valmennuskesta:

"Meillä on seurassa huipputyötä tekeviä valmentajia, niin nuoruusvaiheessa kuin myös lapsivaiheessa. Valmentajat ovat olleet valmiita kouluttautumaan ahkerasti ja oppimaan uutta pelaajien ja pelin kehittämiseksi etsien, sekä jakaen tietoa myös toinen toisilleen. Viime vuonna koulutuspolullamme on ollut lähes 50 eri valmentajaa, niin omasta kuin myös muista alueen seuroista, joten tämän uskon luonnollisesti vievän eteenpäin meidän kaikkien alueella toimivien lasten valmentajien toimintaa ja auttamaan edelleen kehittymisessä myös siellä omassa arjessa. Monet valmentajista etenkin lapsivaiheessa ymmärtävät laadukkaan toiminnan merkityksen juuri siinä hetkessä ja osaavat myös peilata sitä, sekä suhteuttaa siihen, mihin suuntaan ovat matkalla ja etenkin mitkä ovat realiteetit pelaajilla onnistua tulevaisuudessa myös nuoruusvaiheessa. Tämä on iso rikkaus, kun monet lapsivaiheessa valmentavat koutsit ovat kokeneet, nähneet ja ymmärtäneet joskus myöskin nuoruusvaihetta mm. 8vs8, sekä 11vs11 pelaamiseen periaatteita yksilö- ja joukkuetasolla. Tärkein asia valmentajalla lasten valmennuksen saralla on kuitenkin aina sytyttää ja ylläpitää liekkiä ja saada pelaajat kokeilemaan omia rajojaan, sekä antaa tukea epäonnistumisen hetkellä, kuin myös iloita ja antaa huippupalautetta niistä mahtavista onnistumisista ja oppimisen hetkistä, joita kentällä tapahtuu. Lasten jalkapallo on suurta iloa ja pelille heittäytymistä yhdessä huippuporukassa, joten tervetuloa meidän mukaan kuin myös seuraamaan lukuisia onnistumisen hetkiä kenttien laidoille nauttien kuningaslajista!"