HJK-cup 2019 turnausraportti 2008 juniorit
Julkaistu: 09.09.2019 00.00

HJK-cup 2019 turnausraportti 2008 juniorit

HJK-cup on kansainvälisen tason junioriturnaus, joka pelattiin 6.-8.9. erinomaisissa olosuhteissa Töölön pallokentällä ja Telia 5G Arenalla Helsingissä. FC Jazz -08 osallistui turnaukseen 11 pelaajan ryhmällä, tavoitteena oli saada kokemusta Suomen kovimpia joukkueita vastaan ja toiveena oli myös kohdata kansainvälisiä huippujoukkueita.

Joukkue lähti matkaan perjantaina, ilta ja majoittuminen yhdessä joukkueen kanssa antoi hyvän lähtökohdan lauantain pitkään alkulohkon pelipäivään. Alkulohkossa FC Jazz -08 voitti ruotsalaisen IFK Lidingön 1-0 ja kärsi sateisessa, mutta kovatasoisessa pelissä Turun Interille 3-4 tappion. Iltavaloissa Jazz kaatoi HJK Whiten 3-1, ja päivän tuloksena lohkon kakkostila ja pääsy sunnuntaille taistelemaan korkeatasoisen turnauksen sijoista 1-8. Sunnuntain aamupelissä vastaan asettui Telia 5G Arenalla Ilves. Stadionilla pelatusta matsista oli suora lähetys katsottavissa myös kotikatsomoissa. Peli oli joukkueelta hieno taistelu, jossa tapahtumia riitti mutta lukemat pysyivät pitkään maalittomina. Lopulta Ilves onnistui kerran Jazzin jäätyä osumitta.

Jazz jatkoi pelaamista sijoista 5-8, Ilves taas jatkoi aina turnauksen voittoon asti. Sunnuntain sijoitusotteluissa vastaan asettui vielä PSV Eindhoven, joka voimat vieneen Ilves-taistelun jälkeen oli pojille liian kova pala. Hieno kokemus suurseuran kohtaamisesta ja oppitunti hollantilaisesta taidosta jäi pojille varmasti mieleen. Viimeisestä pelistä tuloksena 3-2 voitto Halstin Dynamosta ja turnauksesta 7. sija.

Turnauksen tavoitteet saavutettiin - kovatasoisia pelejä saatiin useita, paljon onnistumisia ja myös kansainvälisiä vastuksia päästiin kohtaamaan. Valmennus oli tyytyväinen joukkueen venymiseen kovissa peleissä.

Satmatic Oy, Koneasennus Ahola Oy ja Ft Voluntas Oy olivat yhteistyökumppaneina tukemassa poikien turnausmatkaa. Fc Jazz 2008 juniorit kiittää yhteistyökumppaneita panoksestaan.


Seuran uusimmat