FC Jazz P12 (2008) joukkueiden sarjakausi täydessä vauhdissa
16.8.2020 1:19 Uutiset / P12 2008

FC Jazz P12 joukkueiden kausi hyvässä vauhdissa!

Koronan mullistaman kevään jälkeen ja poikkeusjärjestelyin alkaneen kesän pelikauden myötä voidaan iloita siitä että juniorijalkapalloa ollaan päästy pelaamaan ja seuraamaan melko normaaliin tapaan. FC Jazzin P12 joukkueille kovasti odotettu kausi tarkoitti pelejä lännen alueen korkeimmalla sarjatasolla 1. divisioonassa (ent. alueliiga), jonne paikka raivattiin talven tiukkojen karsintojen kautta.

Sarjan käynnistyttyä kevään ahkerasti treenanneet pojat pääsivät viimein näyttämään taitonsa sarjapeleissä, ja vahvojen otteiden myötä pistetili on karttunut mukavasti. Poikien yhteispeli on ollut paikoin hienoa katseltavaa, ja maaleja on nähty runsain mitoin. Myös omaa päätä on puolustettu joukkueen oman pelitavan mukaisesti.

Päävalmentaja Sami Väkiparta on ollut tyytyväinen kauden alkuun: ”Koronatauon aikana joukkueelle luotiin peruspelaamisen pääperiaatteet pelin jokaiselle vaiheelle ja näitä on nyt ahkerasti harjoiteltu, niin harjoituksissa kuin peleissäkin. Ykkösen peleihin saatiin loistava startti, kun neljän ensimmäisen pelin jälkeen kasassa oli neljä voittoa maalierolla 47–3. Tämän jälkeen pelattiin Suomen huippuja FC Interiä ja Ilvestä vastaan ja pystyttiin kyllä haastamaan maan kärkiseurat ihan tosissaan, vaikka ottelut lopulta kääntyivätkin vastustajille.”

”Tähänastiseen pelisuoritukseen olen todella tyytyväinen ja opeteltavia asioita on siirtynyt hyvin joukkueen pelaamiseen. Erityisen tyytyväinen olen pelaajien kykyyn sopeutua erilaisiin peliryhmityksiin ja pelipaikkojen tuomiin muutoksiin, joita olemme ottelukohtaisesti tehneet. Pelaajilla on nyt pelinvaiheiden tavoitteiden myötä yhteistä tartuntapintaa mitä havainnoida, jotta päästään noihin tavoitteisiin eli harjoiteltavaa riittää kyllä jatkossakin, mutta hyvällä polulla pelaajat nyt ovat.”

Sarjan lohkovaiheen kääntyessä kohti loppua joukkue on hyvissä asemissa. Kauden toisen puolen peleiltä odotetaan tiukkoja kovatasoisia vastuksia. Joukkue hioo pelitapaansa kauden mittaan kovissa sarjapeleissä, samalla pitäen pelaajakehityksen tärkeimpänä tehtävänään. Tästä on todella hyvä jatkaa kohti syksyn pelejä!

https://www.palloliitto.fi/spllansi/p12-ykkonen

Haastejoukkue taas pelaa lännen 3. divisioonaa, joka tarjoaa mainioita pelejä pelaajakehitystä ajatellen. Yksinkertaisena sarjana ja kahdella ylimääräisellä ottelukierroksella pelattava sarja on alkanut rauhallisemmalla tahdilla. Tuloksia tärkeämpää on ollut iloisen ja aktiivisen pelaamisen siirtyminen harjoituskentältä itse peleihin. Onnistumisia on nähty kautta joukkueen, niin kokeneempien kuin uusienkin pelaajien toimesta.

https://www.palloliitto.fi/spllansi/p12-kolmonen?group=2

Päävalmentaja Samin mietteitä haastejoukkueen kauden alusta: ”Kolmosen pelit ovat käynnistyneet hyvin. Joukkueen pelitapaa noudatetaan rohkeasti pallonhallinnan kautta. Harjoitellut asiat näkyvät myös näissä peleissä. Pelaajakehityksellisesti näissä olen rohkaissut yrittämään täysillä ja oppimaan tunnistamaan onko tilaa kuljettaa vai pitääkö syöttää. Itseluottamuksen ja positiivisen ilmapiirin avulla pelaajilta tulee välillä aivan uskomattomia suorituksia, joita on ollut ilo seurata. Tässä kohtaa sarjaa joukkueella on viidestä pelistä neljä voittoa ja ollaan sarjassa hienosti toisena.”

Ottelutahdin tiivistyessä syksyä kohti saadaan varmasti paljon lisää onnistumisia ja tiukkoja pelejä.

#kohtiomaahuippua #fcjazz


   
Lisää uutisia
P12 2008
«  Lokakuu   »
Kategoriat