Sami Väkiparta luotsaa ensi kaudella P17-ikäluokkaa
FC JazzJulkaistu: 02.11.2023 12.40

Sami Väkiparta luotsaa ensi kaudella P17-ikäluokkaa

Joukkue lähtee uuteen kauteen vauhdilla ja tiivis yhteistyö edustusjoukkueen kanssa jatkuu.

FC Jazzin vanhimman ikäluokkajoukkueen viime kausi oli erinomainen. Kausi oli syksyä kohden vahvan nousujohteinen. Päättynyt kausi antaa joukkueelle mainiot lähtökohdat jatkaa pelaajien ja joukkueen kehittämistä edelleen. Kuluneella kaudella P17-joukkueen pelaajista edustusjoukkueen peleissä avauskokoonpanossa nähtiin yhteensä neljä pelaajaa ja P17-ykkösessä joukkue haastoi vahvasti sarjan kärkijoukkueita aivan loppukierroksille asti.


Sami Väkiparran tehtävä seuran P17-joukkueen vastuuvalmentajana on luonteva jatko hänen aiempien vuosiensa valmentamiseen 2008-syntyneiden ikäluokassa.

Seurassa myös kaudella 2024 jatkava talenttivalmentaja Teuvo Palkki on erittäin tyytyväinen Samin työhön ja odottaa paljon myös tulevalta kaudelta,


- Vuonna 2007-syntyneet pojat ovat nyt taas askeleen lähempänä aikuisten pelejä ja nyt P17-joukkueeseen mukaan tulee koko 2008 syntyneiden ikäluokka. B-juniori-ikä on äärimmäisen tärkeä vaihe pelaajakehityksessä. Huipputasolla monissa seuroissa tätä pidetään jopa tärkeimpänä ja osin vaikeimpana vaiheena. Pelaajien fyysinen ja pelillinen kehitys kulkee usein merkittävästi eri tahtisesti ja kahden vuoden aikana ehtii tapahtua paljon. Seurana meidän tehtävä on tukea jokaista pelaajaa parhaan kykymme mukaan. Samilla on hyvä ote nuoriin pelaajiin ja hänen pelien kautta kulkeva harjoitustapansa tapansa sopii erinomaisesti seuran ideologiaan. On hienoa jatkaa yhteistyötä Samin kanssa.


Sami Väkiparta itse odottaa tulevalta kaudelta paljon,

- Mahtavaa päästä P17-joukkueen valmentajaksi tulevalle kaudelle, kiitos tästä mahdollisuudesta seuralle. Odotan innolla, että päästään aloittamaan harjoittelu joukkueen kanssa ja pääsen tutustumaan lähemmin 07-ikäluokan poikiin. Tätä 07- ikäluokan menoa on tullut seurattua usean vuoden ajan ja itselläni on aika selkeä ajatus mitä vahvuuksia ryhmästä löytyy ja minkälainen sekoitus suoraa pelityyliä sekä fyysistä potentiaalia saadaan sekoitettua nuorempien selkeään pallonhallinta pelaamiseen. Uskon että tulevasta kaudesta tulee hyvä ja yksittäiset pelaajat kykenevät ottamaan kehitysaskeleita kohti aikuisten pelejä.


Uusi päävalmentaja odottaa jo perinteistä talven huipputurnausta,

- Kaudelle saadaan mahtava valmistautuminen kun Winter Cup pelataan Porissa tammikuussa ja paikalle saapuu joukkueita Suomen huipulta. Olen luottavainen, että turnauksessa ja kauden aikana joukkueesta hitsaantuu kollekti ryhmä ja siitä nousee pelaajia, jotka omalla tekemisellään pystyvät auttamaan joukkuetta hyviin tuloksiin.


Maalivahtivalmennuksesta P17-ikäluokassa vastaa edelleen Janne Järnstedt. Valmennusryhmään toisena valmentajana mukaan tulee vahva FC Jazz nimi Varhelahti, tällä kertaa Joona Varhelahti. FC Jazz toivottaa pilke silmäkulmassa ”lahjakkaamman” veljen tervetulleeksi valmentajapolulle.


Ensi kaudella FC Jazzin P17-joukkue tulee edelleen pelaamaan kahta sarjaa taatakseen kaikille pelaajille peliaikaa otteluissa. Harjoittelun joukkue aloittaa heti marraskuuna alussa.

Kaikki toiminnasta kiinnostuneet uudet pelaajat ovat tervetulleita tutustumaan joukkueen toimintaan.

Yhteydenotot: Joukkueenjohtaja Pekka Ruusuvuori 050 472 1830