​FC Jazz U11 (2012-syntyneet pojat) saavuttivat Winterliiga U11 Eliten sarjassa 4. sijan!
P11 2012Julkaistu: 01.04.2023 18.29

​FC Jazz U11 (2012-syntyneet pojat) saavuttivat Winterliiga U11 Eliten sarjassa 4. sijan!

FC Jazzin U11 suoritti kaksi matkaa pääkaupunkiseudulle Winterliigan U11 Eliten sarjan finaalipeleihin maalis-huhtikuun aikana. Linkki turnaussivustolle:

https://winterliiga.torneopal.fi/taso/sarja.php?tu...

18.3.2023 FC Jazz kohtasi ensin Virolaisen Nömme Unitedin kärsien katkeran viime hetkien tappion numeroin 2-1. FC Jazz hallitsi kenttätapahtumia luoden hyviä maalipaikkoja, sekä johti ottelua aina viimeiselle 5 minuutille asti. Muutaman minuutin aikana voitto kuitenkin lipesi käsistä parin kriittisen virheen seurauksena. Toisessa ottelussa sisuuntunut FC Jazz kohtasi RCD Espanyol Akatemian. Ottelu oli vauhdikas ja kaksinkamppailujen sävyttämä. Maalipaikkoja ei siunaantunut lopulta montaa kumpaankaan päähän, mutta FC Jazz käytti oman hetkensä hyväkseen nakuttaen 3 maalia peräjälkeen ja vieden kamppailun lopulta nimiinsä 3-1 numeroin. Kolmannessa ottelussa FC Jazz kohtasi Espoon Palloseuran, joka esitti vahvan näytöksen pyyhkäisten porilaisten yli selkein 6-0 numeroin. Hyvän ottelun alun ja muutaman takaiskun jälkeen FC Jazz ei enää saanut käännettyä pelin painopistettä ja näin ollen sarakkeeseen tuli tappio EPS:ää vastaan.

1.4.2023 FC Jazz matkasi toisen kerran kohti pääkaupunkiseutua ratkomaan Winterliigan U11 Eliten sarjan lopulliset sijoitukset. Ensimmäisessä ottelussa FC Jazz kohtasi aina vahvan Käpylän Pallon. Vahvasti aloittanut KäPa loi painetta pallonhallinnallaan, mutta FC Jazz onnistui puolustamaan kriittiset alueet huolellisesti yhtä tilannetta lukuunottamatta, josta KäPa rankaisi ja siirtyi ansaitusti maalin johtoasemaan. Pelin loppua kohden painopiste saatiin kuitenkin käännettyä muutamilla terävillä vastahyökkäyksillä KäPa:n kenttäpuoliskolle ja näistä tuloksena oli kaksi todella laadukasta maalipaikkaa, joista FC Jazz ratkaisi ottelun voiton lopulta 2-1 numeroin. Toisen ottelun panos oli selvä, sillä viimeisestä ottelusta voitolla Helsingin Jalkapalloklubista FC Jazz olisi varmasti mitaleilla ja tasapelillä siihen olisi myös ollut mahdollisuus. Ottelu alkoikin FC Jazzin osalta hyvällä painostuksella ja pallonhallinnalla, josta seurasi muutama hyvä puolittainen tilanne HJK:n päätyyn, joista ei kuitenkaan syntynyt positiivista tulosta maalitaululle. Ottelun puolenvälin tienoilla tapahtui sitten kaksi kriittistä pallonmenetystä, osittain myös todella vahvan vastustajan hyvyydestä johtuen, joista HJK pääsi kääntämään pelin ensin 1-0 lukemiin ja hetkeä myöhemmin 2-0 lukemiin. FC Jazz teki kaikkensa ja jätti kaiken kentälle, mutta lopussa HJK nakutti vielä kaksi maali aivan loppuhetkillä ja käveli FC Jazzin yli ansaitusti 4-0 numeroin jättäen porilaiset lopullisesti pois mitalisijoilta.

Harmitus oli aluksi kova mitalisijoijen ulkopuolelle jäämisen johdosta ja joukkue päivittelikin, että mitä jos ja mitä jos Virolaista Nömme UTD:a vastaan olisi selvältä näyttänyt voitto otettu. Jossiteltavaa ei lopulta kuitenkaan jäänyt, vaan joukkue katsoikin positiivisesti sitä matkaa minkä oli talven aikana kulkenut ja mitä oppeja mukaan on nyt otettu tulevaa varten. Positiivisen puolelle 4. sijan (14 joukkueen sarja) ja suorituksen tekee kuitenkin se, että Winterliigan U11 Eliten sarjaa pelasi yhteensä 19 eri pelaajaa ja jopa 5 eri seurasta (FC Jazz, Euran Pallo, Karhu-Futis, Pihlavan Työväen Urheilijat, Toejoen Veikot), lisäksi mukana oli myös 4 kappaletta vuoden nuorempia pelaajia kovatasoisissa tapahtumissa.

Huomioitavaa on myös se, että mikäli Porista ja koko Satakunnasta halutaan pelata ja kilpailla tosissaan Suomen kansallisella korkealla tasolla sinne pyrkivien pelaajien toimesta, niin seurojen välistä yhteistyötä tarvitaan myös jatkossa ja hyvänä esimerkkinä olevaa FC Jazzin alueellista pelaajapolkua pitäisi korostaa matkalla kohti pelaajien omaa huippuaan.


FC Jazz U11 Winterliiga Eliten sarjan joukkue:

Pelaajat:

Kaius Kuivamäki (EuPa)

Huugo Ilkka (FC Jazz)

Onni Lahti (Karhu-Futis)

Eemeli Harell (FC Jazz)

Eemil Tuominen (FC Jazz)

Julius Porri (FC Jazz)

Vilho Tormonen (FC Jazz)

Eemeli Salmi (Karhu-Futis)

Aatos Rosenholm (EuPa)

Joshua Israel (FC Jazz)

Jami Pohjola (FC Jazz)

Luka Enqvist (FC Jazz)

Valtteri Nurminen (EuPa)

Aleksi Maansalo (EuPa)

Iivo Virta (FC Jazz)

Pyry Rantanen (PTU)

Romeo Rosholm (FC Jazz)

Joonas Someristo (FC Jazz)

Eemeli Haapala (TOVE)


Valmennus ja taustat:

Dani Österlund (Päävalmentaja, FC Jazz)

Anssi Tormonen (Valmentaja, FC Jazz)

Jari Rosholm (Valmentaja, FC Jazz)

Aku Nurminen (Valmentaja, Euran Pallo)

Niko Lahti (Valmentaja, Karhu-Futis)

Niko Enqvist (Manager, FC Jazz)

Elle Porri (Manager, FC Jazz)

Sanna Tuominen (Manager, FC Jazz)

Esa Harell (Huoltaja, FC Jazz)