P04-ikäluokan Huuhkajaturnaus takana
Julkaistu: 18.06.2018 00.00

P04-ikäluokan Huuhkajaturnaus takana

Historian toinen Huuhkajaturnaus pelattiin 14.-17.6. Eerikkilän urheiluopistolla. Mukana oli 12 joukkuetta, yhteensä yli 230 pelaajaa. FC Jazzin tapahtumaan nimetyistä pelaajista puolet joutui valitettavasti jäämään pois sairastumisten ja loukkaantumisten takia. Tästä huolimatta kolme FC Jazzin pelaajaa olivat mukana ja edustivat Lännen alueen ykkösjoukkuetta. Seuraavassa pelaajien omat tunnelmat turnauksen jälkeen:

Kasperi Laaksonen: ”Oli hieno kokemus olla mukana tuollaisessa tapahtumassa, missä sai pelata hyviä vastustajia vastaan kovia pelejä. Siellä näki myös, millainen taso on muualla päin Suomea kuin meidän joukkueen omassa sarjassa. Lisäksi opin uusia juttuja turnauksessa ja sain paljon uusia kavereita.”

Lauri Leivo-Jokimäki: ”Turnauksesta jäi hyvä fiilis ja oli todella siistiä olla mukana tuossa joukkueessa. Taso oli ainakin meidän lohkossa tosi korkea ja pelit suurimmaksi osaksi tosi tasaisia. Ehkä eniten oppi pelaamaan omalla tasollaan, vaikka varsinkin ennen ekaa peliä jännitti aika paljon. Turnauksesta jäi hyvä fiilis, vaikka pelit olisivat voineet mennä hieman paremmin”

Oskari Ojala: ”Turnaus oli hieno kokemus, koska pääsi pelaamaan hyviä ja kovatempoisia pelejä hyvässä joukkueessa. Tutustuin moniin uusiin ihmisiin ja sain uusia ystäviä. Tapahtuma ei ollut mitenkään tiukka, vaan siellä sai levätäkin tarpeeksi tapahtumien välissä. Tapahtuman taso oli hyvä ja itse pidin siitä paljon. Tapahtuma avasi silmiäni siitä, millainen pelaaja minun tarvitsee olla, jos haluan olla huippu-urheilija ja kehittyä huippujalkapalloilijaksi. Näin myös, millaista on pelata Lännen alueen kovimpien pelaajien kanssa muita kovia joukkueita vastaan.”

Myös valmennuspuolella nähtiin jazzilaisia, kun P04-ikäluokan päävalmentaja Sami Väkiparta oli toisena valmentajana vastuussa Länsi 3 –joukkueen valmentamisesta turnauksessa. Lisäksi seuran talenttivalmentaja Miro Varhelahti oli mukana saman joukkueen valmennustiimissä tutorin ominaisuudessa, tukemassa Väkiparran ja KaaPo:n Toni Ekroosin työskentelyä joukkueen kanssa sekä heidän omaa valmentajana kehittymistään turnauksen aikana.

Ensi kertaa Huuhkajaturnauksessa mukana ollut Väkiparta on tyytyväinen neljän päivän antiin. ”Valtavasti tuli oppia omasta tekemisestä valmentajana sekä uusia ajatuksia pelaajien ja pelin kehittämisestä. Oli myös kiva nähdä ikäluokan parhaat pelaajat koko Suomen alueelta samassa tapahtumassa ja se, miten korkea taso pelien vauhdin ja intensiteetin osalta oli. Kaiken kaikkiaan ihan mahtava kokemus, joka antaa paljon eväitä parantaa tekemistä oman joukkueen kanssa arjessa monella eri osa-alueella.”, Väkiparta kertoo.

Viime vuoden turnauksessa valmentajan roolissa mukana ollut Varhelahti nostaa turnauksesta esille paljon positiivisia asioita. ”Viime vuoden perusteella osasin odottaa taas huipputapahtumaa. Ylipäätään fiilis ja yhdessä tekemisen henki on Eerikkilässä Huuhkajaturnauksen aikana ainutlaatuisen hyvä. Meilläkin Lännen alueen eri toimijoiden kesken oli loistava meininki koko ajan, vaikka päivät ovat pitkiä ja työläitä. Siitä täytyykin antaa isot kehut valmentajien suuntaan – tutorin roolissa näin, kuinka Sami ja Toni halusivat todella kehittää itseään ja tekivät todella ahkerasti töitä joukkueensa ja oman kehittymisensä eteen. Uskonkin, että tästä turnauksesta pelaajien kokemusten lisäksi myös Samin kehittymisprosessissa tapahtuneen kiihdytyksen ansiosta saamme luotua pelaajillemme entistä parempaa päivittäistä toimintaa.”, Varhelahti pohtii.

Seuran uusimmat