Futisvalmentajan Startti
2.1.2019 19:26 Uutiset / P10

Futisvalmentajan Startti

Suomen Palloliitto on uudistanut merkittävästi valmentajakoulutuksensa rakennetta parantaakseen pelaajan laadukasta arkea. Uudistuksen alkuvaiheen suurin käytännön muutos on se, että aikaisemmin pohjalla olleet E- ja D-valmentajakoulutukset poistuivat ja niiden tilalle tulivat seuraavat uudet koulutukset:

• Futisvalmentajan starttikoulutus

• 5–7-vuotiaiden ikävaihekoulutus

• 8–11-vuotiaiden ikävaihekoulutus

FC Jazz järjesti Suomen Palloliiton Futisvalmentajan starttikoulutuksen kuutena arki-iltana syksyn aikana. Kurssilla syvennyttiin valmentamisen taitoihin, harjoitetyyppeihin, oppimiseen sekä yleiseen liikunnallisuuteen. Koulutukseen osallistui valmentajia kuudesta eri seurasta. Kurssi saatiin päätökseen joulukuussa. Viisitoista innokasta valmentajaa sai kurssin suoritettua.

Olli-Pekka Kumpula Pihlavan Työväen Urheilijoista kehui Palloliiton uudistunutta koulutusta ja materiaalia tuoreeksi. Koulutus sai hänet pohtimaan valmennusta monipuolisemmin. Erityisesti tutustuminen harjoitetyyppeihin ja kurssilla vedetyt malliharjoitteet olivat Kumpulan mukaan vaikuttavia. Niiden avulla pelaajien arjesta on tullut parempaa.

Hänen mukaan oli kiva tutustua yli seurarajojen samanikäisten lasten valmentajiin. Oli kehittävää kuulla heidän ajatuksiaan valmentamisesta. Keskusteluissa jaetut hyvät- ja huonot käytännöt kehittivät omaa ajattelua. “Hyvät mallit leviää laajemmalle kun tulee paljon keskustelua” linjaa Kumpula.

Keskustelevat koulutusmenetelmät saivat kiitosta ja materiaali oli niin kattavaa Kumpulan mielestä, että aamulukemista jäi runsaasti. Koulutus herätti uteliaisuutta koulutuksen sisältöjen syventämiseen. Kurssi johdatti myös tutustumaan Palloliiton sivuilla olevaan materiaaliin, joka saa myös kehut häneltä.

Mika Ranta Karhu-Futiksesta oli ensimmäistä kertaa Palloliiton koulutuksessa. Hänen mukaan vuorovaikutteiset koulutusmenetelmät avasivat mahdollisuuden kuunnella muiden valmentajien toimintamalleja, jotka pistää taas pohtimaan omaa toimintaa. Mika kertoi että ne asiat joita hän luuli tietävänsä ja osaavansa muuttuivat koulutuksen aikana sellaiseksi, että hän ymmärsi haluavansa niistä syvällisempää tietoa. Mika kertoi aloittaneensa tiedon etsimisen jotta osaisi paremmin valmentaa. Se tieto mitä hän pelaajana oli aikoinaan saanut ei tuntunutkaan enää riittävältä, jotta voi valmentaa laadukkaasti. “Joukkueen harjoittelu onkin monipuolistunut koulutuksen ansiosta, joka kehittää taas pelaajan monipuolista oppimista” Mika toteaa.

Yli seurarajojen ollutta koulutusta Mika piti hyvänä mahdollisuutena tutustua uusiin valmentajiin. Yhteistyön tekeminen helpottuu ja lisääntyy, koska tutustuu muiden seurojen valmentajien kanssa. Yhteistyö voi olla harkkapelien järjestelyä, yhteisten treenien järjestämistä ja ajatusten vaihtoa. Mika toivoo että jatkossakin koulutukset olisivat laajasti yli seurarajojen.

Kevään aikana tullaan järjestämään ikäkausikoulutukset 5-7 ja 8-11. Niistä tiedotetaan kunhan ajankohdat saadaan kalenteriin.

Futisvalmentajan startin suorittaneet:

Olli Nieminen FC Jazz

Peter Pihlavisto FC Jazz

Iivari Kulju FC Jazz

Jasse Mäenpää FC Jazz

Rami Rissanen FC Jazz

Samuli Laine ToVe

Keke Mäenpää FC Jazz

Olli-Pekka Kumpula PTU

Saida Lindroos Koitto

Jari Lepomäki Koitto

Miikka Pirttinen Koitto

Mika Ranta Karhu-Futis

Teppo Tapiainen FC Jazz

Simo Peurala KaPa

Kristian Rajala KaPa   
Lisää uutisia
FC Jazz
«  Toukokuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
 
Kategoriat