Winter Cup 2020 Karhuhallissa viikonloppuna
Julkaistu: 03.01.2020 00.00

Winter Cup 2020 Karhuhallissa viikonloppuna

Perinteinen Pori Winter pelataan tammikuun ensimmäisenä viikonloppuna 4.-5.1.2020 Porin Karhuhallissa. FC Jazzin isännöimään turnaukseen on jälleen tulossa mukaan aivan Suomen kärkiseuroja U15- ja U17-ikäluokissa. Nuoremmassa ikäluokassa FC Jazzin lisäksi mukana ovat Ilves, KäPa, SJK ja TPS ja vanhemmassa HJK, Ilves, KäPa ja TPS.

FC Jazzin joukkueiden vaihtopenkillä nähdään tämän vuoden turnauksessa myös uudet kasvot, kun talenttivalmentajan tehtävässä vuodenvaihteessa aloittanut Waltteri Piispanen pääsee tositoimiin tiiviin turnausviikonlopun merkeissä. Talenttivalmentajan tehtävästä valmennuspäälliköksi siirtyvä Miro Varhelahti toimii Piispasen kanssa yhteistyössä molemmissa ikäluokissa. Molemmat isäntäjoukkueen valmentajat odottavat innolla viikonlopun koitoksia. "Wadelle loistava paikka päästä sisään seuraan: paljon pelaajia, joista saa lisää informaatiota laadukkaiden pelien kautta. Itse koitan olla Wadelle tukena ja apuna, mutta pysytellä sopivasti myös taka-alalla, että hän pääsee heti toteuttamaan itseään. Pelaajille turnaus on myös hieno paikka näyttää taas omaa osaamistaan ihan valtakunnan huippujengejä vastaan. Henkilökohtaisesti odotan turnausta kovasti, kyllä Winter Cup on kuitenkin yksi vuoden kohokohdista ja ihan poikkeuksellisen hieno tapahtuma. Viime vuonna vedettiin molemmissa sarjoissa hyvä turnaus - tänä vuonna tähdätään luonnollisesti vielä parempaan", Varhelahti tuumaa.

Piispanen on nyt saanut muutaman tapahtuman alle uudessa ympäristössä ja lähtee turnaukseen täynnä intoa. "Turnauksesta tulee äärimmäisen kovatasoinen, jonka ansiosta pelaajilla on loistava mahdollisuus mitata oma tämänhetkinen tasonsa kansallista huipputasoa vastaan. Kansainvälisten otteluiden lisäksi nämä ovat niitä pelejä, joista pelaajille jää selkeä muistijälki siitä, millainen vaatimustason tulisi arjessa olla. Lisäksi lähdemme tottakai kehittämään omaa pelaamistamme ja taistelemaan hyvästä tuloksesta jokaista vastustajaa vastaan. Tulossa on hieno viikonloppu niin pelaajille, taustoille kuin porilaiselle jalkapalloväellekin, ja toivottavasti parvi pursuilee väkeä molempina pelipäivinä!", Piispanen kertoo.

Tässä ennakkotunnelmia myös muutamilta Poriin saapuvien joukkueiden valmentajilta:

JP Berg, Ilves B17: Poriin on mukava tulla, kun tietää että järjestelyt toimivat ja pelit ovat tasokkaita. Ilves B1 kävi jo joulukuussa Pietarsaaressa turnauksessa ja nyt on siis jo kyseessä kauden toinen turnaus. Näillä peleillä haetaan sopivaa permanenttia ja oikeita rooleja tulevaa sm-karsintaa varten, joka alkaa noin kuukauden päästä. Turnaukset ovat aina erinomaisia mahdollisuuksia kehittää joukkueen peliä sekä hitsauttaa joukkueen henkistä puolta yhteen.

Jarkko Jokiranta, HJK B17: Varmasti saadaan hyviä pelejä! Toivon, että viikonlopun aikana saamme erilaisia pelejä, missä pelaajat pääsevät ratkomaan erilaisia tilanteita. Kiinnostavaa myös nähdä, ketkä meidän pelaajistamme nousevat esiin, kun pelissä on vaikeampi hetki.

Miika Nuutinen, KäPa B17: Odotan viikonlopulta monta hyvää ja erilaista peliä. Saadaan paljon yhteisiä kokemuksia lyhyeen aikaan ja samalla moninkertaisesti infoa siitä miten harjoitellut asiat toimii verrattuna normaaliin harjoituspeliviikonloppuun. Meillä ei ole liikaa yön yli reissuja joukkueen kanssa. Otetaan kaikki irti yhteisestä ajasta joukkueen kanssa myös joukkuehengen vahvistamisen näkökulmasta. PelaajilleWinter Cup on iso näytönpaikka oman joukkueen peliaikakilpailussa ja maajoukkuetarkkailun näkökulmasta.

Petri Haapasalo, TPS C15: Hienoa, että ollaan mukana - Winter Cup on tapahtumana loistava tähän saumaan. Kovia pelejä, joissa pelaajilla on hyvä paikka näyttää omaa osaamistaan samalla, kun saamme joukkueen pelaamista kehitettyä.

Marko Honkanen, KäPa: KäPa on mukana Winter Cupissa nyt viidettä kertaa putkeen ja on aina mukava tulla Poriin hakemaan kovatasoisia otteluita heti vuodenvaihteen jälkeen. Pääsemme viikonlopun aikana mittaamaan tasomme ja kehittämään peliämme loistavissa olosuhteissa. Winter Cup on laadukkaasti järjestetty turnaus, jossa näkee seuran työntekijöiden ja vapaaehtoisten hienon panostuksen. Tästä osoituksena myös se, että Palloliiton maajoukkuevalmentajat ovat mukana joka vuosi useamman henkilön voimin tarkkailemassa pelaajia. Entisenä Jazzilaisena on myös mukava nähdä tuttuja ja päästä seuraamaan muiden joukkueidenkin pelejä.

Turnaus on siis perinteisesti myös Palloliiton pelaajatarkkailutapahtuma – pelaajien otteita viikonloppuna seuraavat tarkalla silmällä Etelän aluevalmentajana toimiva FC Jazz-kasvatti Samu Koski, U15-maajoukkueen päävalmentajana aloittava Kai Nyyssönen sekä turnauksen kestokävijä, U17-maajoukkueen päävalmentaja Erkka V. Lehtola, joka ennakoi viikonloppua seuraavasti: "Auton nokka suunnataan jälleen iloisesti kohti Poria: Winter Cup sytyttää. Turnausjärjestäjät ovat taas kattaneet pöydän herkulliseksi, tarjolla on vahvojen joukkueiden välisiä otteluita, joissa kentällä kirmaa useita mielenkiintoisia nuoria pelaajia. Maajoukkuevalmentajien näkövinkkelistä on upeaa, että Karhu-hallissa vilistää pelaajia kaikista nuorimmista poikien maajoukkueikäluokista. Toivottavasti pelaajat ja valmentajat syttyvät esittämään parastaan heti vuoden ensimmäisinä päivinä!"

Tervetuloa viikonloppuna Karhuhalliin kaikki futiksen ystävät!

Turnauksen käsiohjelma, jossa myös kokoonpanot ja otteluohjelma: Wintercup_taitettava.pdf

Seuran uusimmat