Huuhkajaliigapelit mainio pelaajakehitystapahtuma: FC Jazz P15 turnausvoittoon!
Julkaistu: 19.03.2023 21.58

Huuhkajaliigapelit mainio pelaajakehitystapahtuma: FC Jazz P15 turnausvoittoon!

Eerikkilässä järjestetty Huuhkajapolkutapahtuma oli samalle viikolle osuneen Palloliiton U15 minialueturnauksen vuoksi hieman aiempia erilaisella konseptilla toteutettu. Mukana oli sekä tasojen 4 että 5 joukkueita, vitostason seurojen ollessa liikkeellä haastejoukkueilla. FC Jazzille tapahtuma tarkoitti erinomaista pelaajakehitystapahtumaa jossa oli mahdollisuus mitata tasoa ja ennen kaikkea kehittää peliä kauden alla

Tapahtumaan lähdettiin talven aikana hieman uudistuneen joukkueen kanssa, jossa mukana myös ensikertalaisia. Päävalmentaja Sami Väkiparta nosti esiin neljä teemaa, joiden kautta lähestyttiin jokaista tapahtuman peliä. Pallonhallinta, puolustaminen, fyysisyys ja tunne olivat teemoja joista ammennettiin niin onnistumisia kuin kehitettävää ottelupalavereissa ja pelianalyyseissä. "Pallonhallinta on joukkueemme vahvuus, ja puolustaminen joukkueena oli selkeä teema jonka parissa teemme töitä kauden alla", sanoo Sami. "Talvikaudella joukkue on treenannut paljon fysiikkaa, ja sen haluamme esille peleissä. Tunne taas hitsaa joukkuetta yhteen."
Pelit pelattiin tuplapeleinä, jossa kummastakin puoliajasta jaetaan pisteet. Yhteensä pelejä kolmeen päivään kertyi siis kahdeksan. Keskiviikkona pelatut Jippo-pelit alkoivan tunnustelevissa merkeissä. Pallonhallinnasta ja laukauksista huolimatta Joensuun Jippo vei pisteet avausottelusta, FC Jazz taas toisesta pelistä. Torstaina vastaan asettui etelämpää länsirannikolta tuttu paikallisvastus Rauman Pallo-Iirot. Iiroja vastaan pelissä näkyi paljon taistelua ja tunnetta, ja FC Jazz otti ansaitut voitot. Illan Ilves-peleissä vaatimustaso nousi entisestään, jälleen voitot tasattiin toisen pelin kääntyessä Jazzille päätössekuntien pilkulla. Perjantaina vastaan asettui päätösmatseissa Honka, joka hyvästä vastuksesta huolimatta kaatui kahdesti. Poriin matkasi siis Huuhkajaliigan ykkössija selvällä piste-erolla Pallo-Iiroihin ja Ilvekseen.


Tapahtuma tarjosi juuri sitä mitä toivottiin. "Saatiin hyviä, tasaisia pelejä. Talven fysiikkapainotteisen treenikauden jälkeen tästä on hyvä lähteä lisäämään kenttätreeniä ja siirtämään painopistettä pallolliseen harjoitteluun". Pelien lisäksi tapahtumassa oli valmentajakoulutusta ja toiminnanohjausta seuralle. Eerikkilän asiantunteva palaute siirtyy harjoitteluun ja joukkueen arkeen. FC Jazz P15 (2008) kiittää tapahtuman järjestäjiä ja vastustajia!

Pelien jälkeen kuvaan pääsivät maalintekijät ja valmennuksen nostamat "tsempparipelaajat" jotka näyttivät kentällä tunnetta ja fyysisyyttä. Kuvaan olisi melkein voinut valita koko joukkueenkin!

Valmentajat ja joukkueenjohto taas kiittävät hienosti niin kentällä kuin sen ulkopuolella esiintynyttä joukkuetta hienosta leiristä.