Jazzin junioreita minihuuhkajien matkassa Unkarissa
Julkaistu: 10.04.2023 22.08

Jazzin junioreita minihuuhkajien matkassa Unkarissa

Suomen minihuuhkajat U15 (2008 ja myöhemmin syntyneet) aloittivat pääsiäisen vieton sijoittumalla hopealle Unkarissa pelatussa neljän maan turnauksessa. Minihuuhkajien joukkueessa olivat mukana FC Jazzin Tomi Väkiparta ja Emil Väre, lisäksi varalle oli valittuna Eeli Kiiskilä. Joukkue kokoontui Vantaalle 2.4, josta yhteisten harjoitusten jälkeen matka jatkui illalla kohti Unkaria ja Budapestia.

Unkarissa pelattiin neljän maan turnaus, jossa mukana olivat Slovakia, Puola, Suomi ja isäntämaa Unkari. Pelit pelattiin Telkin kylässä, joka sijaitsee noin 10 km matkan päässä Budapestista. Pelialustana Unkarissa toimi luonnonnurmi, joka Suomen talvesta tulleelle joukkueelle on aina aluksi eksoottinen kokemus. Kai Nyyssösen luotsaamalla joukkueella oli vain yksi päivä aikaa valmistautua näihin olosuhteisiin sekä löytää yhteinen sävel ennen varsinaisten pelien alkamista.

Minihuuhkajat saalistivat turnauksessa voiton Slovakiasta (2–1), tasapelin Puolasta (1–1) ja häviön, isäntämaa Unkarin oltua parempi maalein 3–0. Lopputuloksena tasaisesta turnauksesta kuitenkin komea kakkostila, turnausvoiton jäätyä yhden maalin päähän.

Tomille turnaus oli maajoukkueen matkassa toinen, hänen oltuaan mukana myös ikäluokan ensimmäisissä maaotteluissa Serbiassa viime syksynä. Tomi kertookin, että valmistautuminen oli tällä kertaa helpompaa, koska tiesi mitä olisi odotettavissa.Kansainvälisten pelien tempo ja vaatimustaso oli jo tiedossa. Emilille maajoukkuekutsu oli ensimmäinen ja reissujännitystäkin luonnollisesti enemmän.

Emil mukaan lukien, Suomen joukkueessa oli yhdeksän ensikertalaista, jotka pääsivät kokemaan kansainvälisten pelien ilmapiiriä. Päävalmentaja Kai Nyyssönen nostaakin omassa haastattelussaan (palloliiton sivulla olevaan haastatteluun pääsee oheisesta linkistä https://www.palloliitto.fi/ajankohtaista/u15-pojat-nousi-tasapeliin-puolaa-vastaan/) esille kansainvälisten pelien tason. ”Pallon kanssa pitää toimia nopeammin kuin niissä peleissä, joita Suomen pelaajat ovat tottuneet pelaamaan”. Emil ja Tomi allekirjoittavat valmentajansa sanat täysin. Samalla he kertovat palaavansa motivoituneina arkeen, harjoiteltavaa riittää ja poikien reissun aikana ovat alkaneet odotetut, kotimaiset sarjapelit. Myös minihuuhkajien seuraava turnaus pelataan jo kuukauden päästä keväisessä Kroatiassa.