FC Jazz U10 (2013) ylsi mitalipeleihin kovassa Länsi Suomi Turnauksessa!
Julkaistu: 21.01.2023 10.44

FC Jazz U10 (2013) ylsi mitalipeleihin kovassa Länsi Suomi Turnauksessa!

FC Jazzin 2013-syntyneet pojat ylsivät hienosti mitalipeleihin Raumalla Länsi Suomi Turnauksessa 14.1.

Aamu alkoi unihiekat silmissä ja isäntäjoukkue P-Iirot oli valmiimpi aamun ensimmäisessä lohkopelissä Rauman Talviharjoitteluhallissa vieden ensimmäisestä lohkopelistä voiton nimiinsä omassa kotiluolassaan.

Toisessa kamppailussa sisuuntunut FC Jazz näytti mistä se on tehty ja vei tiukan ja laadukkaan ottelun nimiinsä, missä vastassa oli jopa turnauksen voittoon lopulta yltänyt Turun Nappulaliiga. Ilotulitus kirjattiin FC Jazzin nimiin 4-3 TuNL:ista. Ottelu oli lopulta hieno tasonnosto aivan jokaiselta joukkueen pojalta, kun koneet saatiin viimein käyntiin.

Viimeisestä lohkon pelistä LeKi-Futista vastaan jäi kerrottavaa jälkipolville vain FC Jazzin nimeä kantanut pyörremyrsky, joka pyyhälsi yli vastustajan vieden ottelusta selvän voiton 3-0 lukemin ja täydet pisteet varmistaakseen porilaisille jopa lohkovoiton. Näin olleen FC Jazz ja TuNL jatkoivat mitalipeleihin ja isäntäjoukkue P-Iirot ja LeKi-Futis jäivät lopulta jälkeen nuolemaan haavojaan ja taistelemaan himmeämmistä sijoituksista yhdessä toisessa lohkossaan peräpäähän jääneiden Vaasan Palloseuran ja Musan Salaman kanssa, samalla kun Tampereen Ilves ja Turun Palloseura pyyhälsivät selvästi kohti mitalipelejä omasta lohkostaan FC Jazzin ja TuNL:n rinnalle.

Välierässä FC Jazzia vastaan asettui omassa lohkossaan ilotulitusta paikoitellen esittänyt Turun Palloseura (TPS). FC Jazzin hukattua omat tilaisuutensa pelin alkupuolella mm. läpiajoista ja ja hyvistä pallonriistoista lähellä vastustajan maalia Turkulaiset käyttivät ne omat kuuluisat hetkensä ja vain muutamat tilaisuutensa hyväkseen, jotka käänsivät ottelun lopulta heidän edukseen, jolloin FC Jazz koki karvaan tappion välierässä ja jäi taistelemaan siitä himmeämmästä mitalista yhdessä Tampereen Ilveksen kanssa, jota omassa välierässään kylvetti FC Jazzin taakse lopulta samassa lohkossa jäänyt Turun Nappulaliiga.

Pronssipeli oli varsinaista tunteiden vuoristorataa, jossa kuskina tällä matkalla toimivat porilaiset. Lukuisat tilanteet FC Jazzin tehdyn maalin jälkeen eivät lopulta tuoneet sitä vapauttavaa voittoa varsinaisella peliajalla, vaan jotenkin Ilves kampesi itsensä vielä mukaan peliin ja varsinainen peliaika päättyi lopulta 1-1 tasatulokseen. Tämä tarkoitti rangaistuspotkukilpailua. Monen molempien seurojen rohkean vetäjän jälkeen, myös joidenkin pelaajien toisen kerran yritettyään maalintekoa täplältä, oli porilaisten lopputulemana niellä sitä kuuluisaa karvasta kalkkia ja todeta Ilveksen poikien olleen tässä kilpailussa lopulta parempia vieden himmeimmät mitalit mukanaan kohti Tamperetta.

Turnauksesta FC Jazzille kotiintuomisina lopulta se katkera 4. sija, vaikka enemmänkin oli varmasti otettavissa, niin valmennuksen kuin poikienkin mielestä. Kokemuksena varmasti rohkaiseva, mutta myös kasvattava tapahtuma aivan jokaiselle FC Jazzin pojalle, mistä on hyvä jatkaa kohti tulevia ikäluokan kevään koitoksia, niin Miniliigojen, kutsuturnausten, kuin myös tänä vuonna ikäluokalla alkavan Tason 4 Huuhkajapolunkin osalta. Kannatuksesta menestyminen ei jäänyt kiinni, sillä porilaisten rytmiryhmä lukuisine vanhempineen piti huolen siitä, että joukkueella oli kaikki tuki heidän takanaan. Kiitos tuhannesti kaikille kannustajille, valmentajille ja ennen kaikkea pojille!

Länsi Suomi Turnauksen lopulliset sijoitukset:


1. TuNL
2. TPS
3. Ilves
4. FC Jazz
5. Leki-Futis
6. P-Iirot
7. VPS
8. MuSa

FC Jazz 2013 pojat jatkavat harjoittelua ja valmistautumista kohti tulevia koitoksia. Mukaan matkalle mahtuu vielä innokkaita pelureita. Joukkue harjoittelee aktiivisesti 4 kertaa viikossa ja harjoituksiin saa tulla rohkeasti mukaan kokeilemaan. Lisätiedot ja ilmoittautumiset joukkueen päävalmentajalta Dani Österlundilta.

Dani Österlund, 045-2146599, dani.osterlund@fcjazz.com