FC Jazz P14  ja TPS P2008 Akatemian  KV-yhteistyö
Julkaistu: 06.12.2021 18.29

FC Jazz P14 ja TPS P2008 Akatemian KV-yhteistyö

Viikonloppuna 4-6.12.21 järjestettiin uudistuneen Huuhkajapolkutapahtuman, 2008 ikäluokan ensimmäinen KV-tapahtuma. Suomalaisista joukkueista KV-tapahtumaan osallistuvat Palloliiton laatujärjestelmän korkeimmalla tasolla eli tasolla 5 olevat seurat. Yksi näistä seuroista on Turun Palloseura (TPS). FC Jazzin ja TPS 2008 akatemian KV-yhteistyön kautta myös FC Jazzin tämän ikäluokan pelaajille aukesi mahdollisuus osallistua tapahtumaan. FC Jazz on omana joukkueena mukana saman konseptin tapahtumassa, johon osallistuvat Palloliiton laatujärjestelmän tasolla 4 olevat seurat. Tämän tason tapahtumassa kilpaillaan kansallisten kärkijoukkueiden kanssa, KV-tapahtumaan saadaan myös kansainvälistä väriä.

Viikonloppuna järjestettyyn tapahtumaan osallistui kuusi suomalaista joukkuetta: HJK. Käpa, Honka, Ilves, Kups ja TPS. Näiden lisäksi mukana oli kaksi joukkuetta Tanskasta: Midtjylland ja Nordsjaelland sekä yksi joukkue Venäjältä, Zenith. Viikonlopun ohjelmassa oli fyysisiä- sekä lajitaitotestejä ja pelejä.

Tepsin raitapaitoihin valittiin Jazzista kolme pelaajaa. Valitut pelaajat olivat Emil Väre, Eeli Kiiskilä ja Tomi Väkiparta. Valitettavasti viime hetken sairastumisen vuoksi Emil joutui jäämään pois reissusta, näin ollen porilaisten edustus jäi Eelin ja Tomin harteille. Myös Jazzin ikäluokan päävalmentaja Sami Väkiparta oli seuraamassa tapahtumaa. Samin mielestä tapahtuma antoi hyvän näkökulman kansainvälisen tason vaatimuksiin. Jo alustava silmäys testituloksiin kertoo valmentajalle eron kansallisen ja kansainvälisten joukkueiden välillä. Samin mielestä pelissä korostui yksilöiden taito- ja nopeusominaisuudet, jotka näkyivät joukkuiden prässinopeudessa ja tilanteiden vaihdoissa. Pelin intensiteetti molempiin suuntiin oli myös korkea. Sami kiinnitti erityisesti huomiota pelaajien aktiivisuuteen pallottomana ja valmiuteen jatkaa peliä sekä joukkueen keskinäiseen kommunikointiin pelin aikana.

Tomi ja Eeli saivat mahdollisuuden osallistua Huuhkajapolun ensimmäiseen KV-turnaukseen osana TPS:n joukkuetta. Heti tapahtuman jälkeen pojilla oli kysyttäessä hyvä fiilis viikonlopun tapahtumasta. Ohjelma oli tiivis, pitäen sisällään testejä, pelejä sekä kirjallisia tehtäviä. Poikien mielestä tapahtuman parasta antia olivat luonnollisesti pelit. Pelaajan näkökulmasta erot oman tapahtuman ja tämän välillä olivat pelien kovempi taso ja pelin tempo. Eelin ja Tomin mielestä tapahtuma antoi hyvää tietoa omista kehittymisen kohteista sekä sitä kautta lisää motivaatiota harjoitteluun.