FC Jazz P14 (2008) pronssille FF Jaro Future Cupissa!
Julkaistu: 15.12.2021 22.38

FC Jazz P14 (2008) pronssille FF Jaro Future Cupissa!

FC Jazzin P14 (2008) joukkue osallistui 11.-12.12. FF Jaron isännöimään Future Cupiin Pietarsaaressa. Turnaukseen lähdettiin hakemaan hyvätasoisia pelejä hyvissä olosuhteissa pitkän harjoitusjakson keskelle. Lisäksi tavoitteena oli saada joukkueelle yhteisiä kokemuksia ja porukalla vietettyä aikaa - mukana oli useampia pelaajia joille pelit olivat ensimmäisiä tässä joukkueessa.

Toiveissa oli kohdata myös harvemmin kentällä vastassa olevia Pohjois-Suomen liigan joukkueita - ja ehkä jopa mukana ollut kv-joukkue, ruotsalainen Bergnäsets AIK. Lohkojaossa vastustajiksi tuli KPV, FF Jaro ja viime kesän peleissäkin kohdattu FC Futura. Ensimmäisen päivän voitokkaiden pelien jälkeen tilanne olikin selvä Jazzin ja FCFJ:n kohdatessa: voitolla finaaliin, tappio tietäisi pronssipeliä. Tiukan taistelun ja puhetta aiheuttaneiden maalitilanteiden jälkeen voittajaksi selvisi FCFJ, joka lopulta vei turnausvoiton kukistettuaan finaalissa ruotsalaisen BAIK:n rankkareilla. FC Jazz sai pronssiottelussa vastaansa PK-35 09 -joukkueen pääkaupunkiseudulta. Myös pronssipelistä kehkeytyi jännittävä, vaikka Jazz vaikutti menevän menojaan 3-0 johtoaseman saatuaan. Kahden kavennuksen jälkeen syntyi vielä neljäs Jazz-osuma ja pronssipokaali matkasi Poriin.

Turnaus oli järjestelyiltään erinomainen ja joukkue viihtyi reissussa hyvin. Päävalmentaja Sami Väkiparta kehui turnauksen järjestelyjä ja pietarsaarelaista jalkapallokulttuuria. Samin mietteet: "Turnaukseen valmistauduttiin vähän eri tavalla kuin normaalisti otteluihin kesällä. Harjoitusjaksolla ei olla juurikaan keskitytty joukkuetaktisiin asioihin vaan pääpaino on ollut suurimmalta osin fyysisessä harjoittelussa. Lisäksi joukkueessa oli mukana useita pelaajia, joille joukkueen pelitapa ja Kilpatason pelit olisivat aivan uusi kokemus. Pelit saatiin käyntiin lauantaina ja tietenkin hyödynsimme hotellin neuvottelutilaa ottelupalaverien pitämiseen aina ennen otteluita. Uskoisin että uudetkin pelaajat saivat positiivisen vaikutelman, kuinka otteluihin voidaan valmistautua ja kuinka peliä voidaan turnauksessa kehittää kun käytössä on myös video mahdollisuus. Olen todella tyytyväinen pelaajien aktiivisuuteen palavereissa ja siitä kuinka halutut parannukset näkyivät pelikentällä. Lisäksi mieltä lämmitti vastustajajoukkueiden kehut joukkueen pelaamisesta..tästä on hyvä jatkaa talven harjoittelua."

Turnaus palveli tarkoitustaan, ja pelaajille saatiin sopivantasoisia pelejä ja runsaasti hyviä kokemuksia. Turnausreissuun lähti useita -09 syntyneitä ja jopa -10 ikäluokan pelaaja. Erityisen hienoa oli saada mukaan pari peluria Kankaanpään Pallon joukkueesta - yhteistyö KaPa 08 kanssa on siis saatu hienosti käyntiin nyt myös pelien merkeissä!

Kiitokset vastustajille ja turnauksen järjestäjille hienosta tapahtumasta!
#fcjazzp2008
#ylpeästiporilainen
#kohtiomaahuippua