Oppilaitosten aamutreenit käyntiin
Julkaistu: 14.08.2018 00.00

Oppilaitosten aamutreenit käyntiin

Koulujen syyslukukaudet alkoivat Porissa viime viikolla ja tällä viikolla alkavat myös Satakunta Sports Academyn urheiluoppilaitosten aamuvalmennukset. Kuninkaanhaan urheiluyläkoululaiset harjoittelevat maanantaisin ja torstaisin ja SSA:n toisen asteen opiskelijoiden aamutreenit ovat tiistaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. FC Jazz on vahvasti mukana aamuvalmennustoiminnassa, seuran talenttivalmentaja Miro Varhelahti toimii valmentajana sekä toisen asteen että yläkoulun aamutreeneissä. Yläkoululaisten kanssa kentällä kaikissa tapahtumissa on myös FC Jazzin C- ja B-nuorten valmentaja Seth Ablade.

Aamutreenit ovat tärkeä osa arkea, kasvua ja kehittymistä nuoren pelaajan polulla kohti omia tavoitteitaan. FC Jazzin talenttivalmentaja Miro Varhelahti on todella tyytyväinen porilaisten pelaajien aamutreenimahdollisuuksiin. ”Pääsemme treenaamaan motivoituneiden pelaajien kanssa hyvällä ryhmällä ympäri kouluvuoden hyvissä olosuhteissa. Syksyllä aloitetaan Herralahdessa, missä meillä on loistava kenttä ja monipuolisesti välineitä käytössä ja talvella olemme Karhuhallissa, jossa tilaa on hyvin, eikä minkäänlainen keli ole esteenä hyvälle harjoittelulle. Välillä tuntuu, ettei usein ymmärretä, miten hyvissä olosuhteissa saamme Porissa tehdä aamuvalmennusta”, Varhelahti pohtii.

Koulujen aamutreeneissä mukana on muidenkin porilaisten seurojen pelaajia ja kyseessä onkin enemmän yksilöiden kehittämiseen tähtäävä harjoitustapahtuma kuin normaali joukkuetreeni. ”Ajatus on rakentaa pelaajalle hyvä päivä. Päivä johon mahtuu laadukasta treenaamista, ilman että se häiritsee koulunkäyntiä. Myös ravinnon ja levon kaltaisia urheilijaksi kasvamisen kulmakiviä käydään yläkoululaisten kanssa läpi yhdessä koulun henkilökunnan kanssa. Kentällä pyritään viemään jokaisen omaan pelaamiseen liittyviä asioita läpi ilman kiirettä, laatuun keskittyen. Aamuharjoittelun sisällöt rakentuvat pitkälti peruspelaamisen laatutekijöiden sekä pelipaikkakohtaisten ominaisuuksien kehittämisen ympärille.”, Varhelahti kertoo.

Seuran uusimmat