Joose ja VV mukaan Alueturnaukseen
29.11.2018 11:26 Uutiset / Pääsivusto

Joose ja VV mukaan Alueturnaukseen

Vuonna 2003-syntyneiden poikien poikien aluejoukkuetoiminta huipentuu loppuvuodesta pelattavaan alueturnaukseen. Turnaus pelataan 6. - 8.12.2018 Eerikkilän Urheiluopistolla. Lännen joukkueeseen on valittu kaksi FC Jazzin pelaajaa, toppareina pelaavat Joose Mäkinen ja Ville-Veikko Isomäki. Lisäksi Jegor Petrishin on mukana listalla, josta joukkuetta tarvittaessa täydennetään.

FC Jazzin talenttivalmentaja Miro Varhelahti on ollut tiiviisti mukana aluevalmentaja Teemu Eskolan johtamassa aluetoiminnassa 03-ikäluokan osalta ja kommentoi Joosen ja VV:n valintoja:

"Lännen alueella etenkin puolustuslinjaan on tarjolla paljon laadukkaita vaihtoehtoja ja siksi on tottakai hieno asia saada kaksi pelaajaa mukaan. Uskon, että molemmille turnaus tarjoaa hyvän paikan sekä näyttää osaamistaan ja pärjätä hyvin omilla vahvuuksillaan, että mitata sitä, miten kehityskohteissa on menty eteenpäin ja mihin taso riittää tällä hetkellä ikäluokan parhaiden suomalaispelaajien joukossa. Parhaita hyökkääjiä vastaan ja verrattuna muihin toppareihin.

Turnauksen aikana saadaan ennen kaikkea hyvää ja tärkeää infoa jatkoa varten, eli vaikka aluetoiminta tähän tapahtumaan loppuukin, niin työnteko arjessa jatkuu ihan niin kuin ennenkin. Kyseessä on pelaajien kehittymisen näkökulmasta ennemminkin vain yksi väliaikatsekkaus kuin minkäänlainen päätepiste. Sama koskee myös pelaajia, jotka ovat olleet lähellä valintaa: mietitään yhdessä pelaajan kanssa, mitä asioita on syytä kehittää ja miten - sen jälkeen ei ole muuta vaihtoehtoa kuin ryhtyä hommiin. Luonnolllisesti tällaiset valinnat kertovat pelaajalle siitä, missä tällä hetkellä mennään, mutta niiden ei saa liikaa antaa määritellä pelaajan polkua - aluetoiminnan päättävässä turnauksessa mukana oleminen ei itsessään ole tae siitä, että pelaaja pääsee huipulle. Samoin kuin valitsematta jääminen ei tarkoita sitä, että tie huippupelaajaksi ei olisi enää mahdollinen. Tätä näkökulmaa pitäisi pystyä pelaajille viestimään paremmin ja korostaa pitkäjänteisen ja laadukkaan päivittäisen harjoittelun merkitystä", Varhelahti toteaa.


   
Lisää uutisia
FC Jazz
«  Heinäkuu   »
Kategoriat