FC Jazz P09: Pojat ensimmäistä kertaa Sami Hyypiä Akatemiassa Eerikkilässä
Julkaistu: 14.12.2018 00.00

Matkaan lähdettiin keskiviikkona 12.12. aamulla klo 7 Karhuhallilta. Mukaan tähän ensimmäiseen SHA -tapahtumaan lähti 15 poikaa sekä 5 toimihenkilöä. Pojat hieman jännittivät kohti tuntematonta matkustaessa. Eerikkilään saavuttaessa saimme huoneet, ja pojat jakautuivat huoneisiin, jotka valmennus jakoi. Teimme poikien kanssa pienen tutustumiskierroksen Eerikkilässä.

Ensimmäisenä päivänä ohjelmassa oli erilaisia testejä. Ensimmäisenä oli nopeus-juoksu. Ketteryys-juoksun rata tuntui aluksi haastavalta oppia, mutta siitäkin selvittiin hienosti. Ensimmäisten testien jälkeen pääsimme tutustumaan Eerikkilän ruokalan maittaviin ruokiin.

Iltapäivä tarjosi pojille lisää testejä jalkapallollisissa taidoissa kuten ponnauttelussa, laukaisussa, suunnanmuutospallossa sekä pujottelussa. Osa testeistä oli suurimmalle osalle pojista uusia ja jännittäviä. Ponnauttelussa Matias suoritti hienosti 4-4-4 alle 40 sekunnin. Ponnauttelussa jäi pojille vielä kotitehtävää ennen seuraavaa SHA:ta. Muissa testeissä pojat pärjäsivät hienosti.

Illan viimeisissä testeissä oli esteen yli kinkkaus, ja molemmin puolin kärrynpyörät sekä kuperkeikat eteen ja taakse. Pojat menivät uimaan ja saunomaan huoltajien voimin kun valmennus osallistui koulutukseen. Iltapalaa syötiin uinnin jälkeen, ja pojat pääsivät nukkumaan pitkän päivän päätteeksi klo 22.

Torstaina 13.12. herätys oli klo 7, ja aamupalaa söimme ennen ensimmäistä peliä. Ensimmäinen päivän vastustajista oli Kokkolalainen KPV. Ensimmäisessä pelissä ei joukkue oikein vielä päässyt näyttämään osaamistaan ja vastustaja oli selkeästi valmiimpi peliin voittaen 5-0.

Pukukopissa pojat sopivat, että seuraavaan peliin VPS:ää vastaan ollaan heti valmiita pelaamaan. Peli alkoi täysin erilailla, ja Jazz pystyi luomaan vaarallisia hyökkäyksiä vaasalaisten maalille. Jazz meni johtoon 1-0. Ensimmäisen puoliajan viimeisellä peliminuutilla VPS sai rankkarin, ja tasoitti pelin. Toisella puoliajalla jatkui sama hyvä tekeminen mutta VPS sai tehtyä 2-1 maalin, joka jäi lopputulokseksi.

Viimeinen peli oli Kotkan KTP:tä vastaan. Peli alkoi Kotkalaisten vahvalla painostuksella, ja ensimmäinen puoliaika päättyi vastustajalle 3-0. Toiselle jaksolle saatiin taas sama VPS -pelin tekeminen päälle, ja peli oli pian 3-2. Peli oli lähellä tasoittua, kun Jazzilla oli peli täysin hallussa ja muutama hyvä läpiajo ja maalipaikka, joista ei kuitenkaan tullut tasoitusta. Kuten niin usein, vastustaja tekee maalin kun itse ei. Peli päättyi 4-2. Peleistä jäi tuloksista huolimatta positiivinen kuva ja tietoisuus, että pojat pystyvät pelaamaan hyvällä tasolla halutessaan.

Kiitokset matkalla olleille huoltajille Jomille ja Nikolle, Eerikkilän henkilökunnalle sekä etenkin pojille, nähdään keväällä uudestaan!