FC Jazz/Karhu-Futis P07 kolmella joukkueella Särkänniemi Cupissa – kilpasarjasta kultaa!
3.7.2019 14:37 Uutiset / P07

FC Jazz/Karhu-Futis yj P07 Särkänniemi Cupissa 2019

P07-joukkueen tämän kesän matkaturnaukseksi valikoitui perinteikäs Särkänniemi Cup, jossa pelattiin 30-vuotisjuhlaturnauksen merkeissä. Peleihin lähdettiin aikaisin perjantaiaamuna isolla ryhmällä: kaksi tasavahvaa joukkuetta haastesarjaan ja yksi joukkue kilpasarjaan.

Perjantain ohjelmassa oli vain yksi aamuottelu jokaisella joukkueella. Otteluiden jälkeen syötiin lounas Kaupin Urheilukeskuksessa, sitten kamppeiden purku koulumajoitukseen ja sen jälkeen vietettiin loppupäivä Särkänniemessä.

Lauantaina ja sunnuntaina päästiin vihdoin pelaamaan enemmän. Turnausta päästiin jatkamaan hyvistä asetelmista jokaisen joukkueen otettua voiton perjantain peleistään. Kummaltakin haastesarjan joukkueelta nähtiin tasaista suorittamista. Voittoja ja häviöitä kertyi suunnilleen yhtä paljon. Loppuhuipennuksena joukkueet pelasivat vastakkain äärimmäisen tiukan kamppailun sunnuntain viimeisessä sijoitusottelussa: tulos 2-1. Haastejoukkueet sijoittuivat lopulta sijoille 11. ja 12. sarjassa, jossa oli mukana 24 joukkuetta. Kummallekin joukkueelle kertyi turnauksessa seitsemän peliä.

Haastejoukkueiden tsempparipelaajina palkittiin Arttu T. ja Benjamin.

Haastesarjan pelaajat:

YJ1: Aapo, Anton, Antti T, Arttu T, Eetu, Juho, Lauri, Tatu, Viljami, Ville

YJ2: Arttu K, Aslak, Benjamin, Elis N, Jaakko, Joni, Justus, Miro, Tino, Veeti

Haastesarjan kaikki tulokset: https://sarkanniemicup.fi/taso/sarja.php?turnaus=tpv_0002&sarja=P12H&ottelut=1

Kilpasarjassa oli otettu perjantaina 6-0 voitto virolaisesta Keila JK:sta. Lauantain ensimmäisessä pelissä vastaan asettui TPV/08 YJ, joka ei pysynyt Jazz/KF-poikien kyydissä hyvästä yrityksestä huolimatta: tuloksena 10-0. Seuraavassa pelissä vastaan asettui saman seuran 07-ikäluokkajoukkue, joka olikin jo astetta kovempi ryhmä. Peliä johdettiin useaan otteeseen, mutta aina TPV onnistui tulemaan tasoihin suoraviivaisella tulokseen tähtäävällä pelitavallaan. Peli päättyi lopulta 4-4 ja oli meille ehkä turnauksen hankalin peli.

Sunnuntaina oli edessä vielä kolme peliä. Ensimmäisenä vuorossa oli Oulun Tervarit, joka pelasi hienoa taitofutista pyrkien rakentamaan peliä maata pitkin alhaalta asti myös maalivahdin osallistuessa rohkeasti peliin jalalla boksissa ja sen ulkopuolella. Poikien aktiivinen prässi onnistui kuitenkin hyvin ja tuotti tarvittavat maalit. Myös puolustukseen löydettiin tarvittavaa varmuutta ja näin kahden pelaavan ryhmän kamppailu päättyi 4-0 meidän eduksi.

Seuraavaksi vastaan asettui aina hankala Pallo-Iirot. Alusta asti tasainen peli kääntyi onnistumisten kautta ansaitusti meille 3-0. Viimeinen peli Ilves P07/keltaista vastaan olikin sitten yksinkertaisesta sarjasta huolimatta meille finaali: voitolla päädyttäisiin tasapisteisiin TPV/07:n kanssa. Keskinäinen peli pelattiin tasan, mutta parempi maaliero riittäisi meille turnausvoittoon. Vastaan asettui hyvä ja tasainen Ilves-ryhmä. Jälleen jouduttiin pelaamaan tarkkaa peliä kovalla tempolla turnausrasituksesta välittämättä. Lopulta kilpajoukkueen tsempparipelaajana palkittu Eetu iski tarvittavan maalin meille. Maalikehikoita kokeiltiin muutaman kerran ja yksi paitsioksi tuomittu maali tehtiin myös. Ilves ei löytänyt keinoja poikien vahvaa ryhmää vastaan hyvistä yrityksistä huolimatta. Viimeisenä lukkona oli mm. rankkarin torjunut Nehir. Lopputulos 1-0 ja turnauksen voittopokaali pojille. Kokonaisuutena joukkue pelasi ehjän ja nousujohteisen turnauksen. Isot notkahdukset vältettiin ja lähes jokaisessa pelissä keskittyminen riitti koko pelin ajan.

Kilpajoukkueen pelaajat: Arttu F, Eetu, Joel, Leevi, Nehir, Otto K, Otto W, Sebastian, Simo, William

Kilpasarjan kaikki tulokset: https://sarkanniemicup.fi/taso/sarja.php?turnaus=tpv_0002&sarja=P12K&ottelut=1


   
Lisää uutisia
FC Jazz
Kategoriat