Waltteri Piispanen FC Jazzin talenttivalmentajaksi
4.10.2019 15:59 Uutiset / Pääsivusto

Waltteri Piispanen FC Jazzin talenttivalmentajaksi

FC Jazz on valinnut Waltteri Piispasen seuran uudeksi talenttivalmentajaksi. 25-vuotias Piispanen valmistuu loppuvuodesta kilpa- ja huippu-urheiluun sekä valmennuspedagogiikkaan erikoistuneeksi liikunnanohjaajaksi Haaga-Helia AMK:sta Vierumäeltä. Valmennustehtävissä Piispanen on viimeisten vuosien ajan toiminut lahtelaisessa FC Kuusysissä. Piispanen aloittaa työt FC Jazzissa vuodenvaihteessa.

”Talenttivalmentajan tehtävä houkutteli. Rooli ja seuran tarjoama kokonaispaketti on todella mielenkiintoinen. Pääsen valmentamaan paljon ja työskentelemään motivoituneiden pelaajien kanssa huippuvaiheessa. Myös FC Jazz organisaationa kiinnosti ja seuran puolelta laadukkaasti toteutettu rekrytointiprosessi vakuutti lopullisesti siitä, että FC Jazziin siirtyminen on tässä vaiheessa uraa oikea valinta. Sain vahvasti sellaisen tunteen, että seura tietää mitä haluaa. FC Jazzilla on myös vahvat näytöt sekä pelaajien että valmentajien kehittämisestä niin kansalliselle huipputasolle kuin ulkomaillekin, joten koen tämän olevan itselleni hieno mahdollisuus kehittää pelaajia ja kehittyä myös itse ammattimaisessa ympäristössä.”, Piispanen avaa syitä FC Jazziin tulemisen taustalla. Lisää uuden talenttivalmentajan ajatuksia sekä tarkemmat esittelyt saadaan lukea alkuvuodesta, kun hän pääsee aloittamaan tehtävässään.

Piispasen mainitsemasta rekrytointiprosessista vastannut seuran nykyinen talenttivalmentaja Miro Varhelahti valottaa, millaisten vaiheiden kautta uusi talenttivalmentaja valittiin. ”Rekryprosessimme piti sisällään kaikkiaan neljä eri osioita: ensin tietysti hakuilmoitus ulos: hakemukset ja CV:t kaikilta, jotka olivat tehtävästä kiinnostuneita. Näistä valitsimme meille sopivimmat valmentajat toiseen vaiheeseen, jossa hakijat tekivät suhteellisen laajan ennakkotehtävä-paketin – näin saimme kartoitettua jo ennen haastatteluita laajemmin valmentajien ajatuksia pelaajien kehittämisestä, sekä ennen kaikkea siitä, miten heidän arvonsa ja toimintatapansa sopivat nimenomaan meidän kanssa yhteen. Kolmas vaihe oli sitten itse haastattelut, joissa syvennyttiin vielä ennakkotehtävissä esiin nousseisiin teemoihin. Viimeisessä vaiheessa kaksi parasta ehdokasta vetivät vielä malliharjoitukset – näin näimme valmentajien toimintaa myös käytännön valmennustilanteissa. Koen, että tällainen kattava rekrytointiprosessi on elintärkeä osa meidänkin kokoisen seuran toimintaa – jokainen päätoimisen palkkaaminen on meille iso mahdollisuus, sen takia haluamme tehdä itsekin töitä parhaan mahdollisen vaihtoehdon löytämiseksi”, Varhelahti kertoo.

Varhelahti on todella tyytyväinen siitä, että Piispanen liittyy vahvistamaan FC Jazzin pelaajakehitystiimiiä: ”Hakemuksia tuli ilahduttava määrä ja potentiaalisia vaihtoehtoja oli useampikin – on hienoa nähdä, että FC Jazzissa työskentely kiinnostaa näin laajasti. Piispanen erottui oikeastaan prosessin kaikissa vaiheissa edukseen: nuoreksi valmentajaksi hyvä ja mielenkiintoinen CV pisti silmään heti, ja ennakkotehtävät sekä niiden eteen nähty panostus paljastivat vahvan sisältöosaamisen ja sen, että ajatusmaailma sopii loistavasti FC Jazzin arvojen ja toimintakulttuurin kanssa yhteen. Haastattelussa ja mallitreenissä nämä käsitykset vahvistuivat entisestään ja on hienoa, että hän halusi tulla FC Jazziin, vaikka muitakin ottajia olisi nuorella ja eteenpäin pyrkivällä kunnianhimoisella koutsilla ollut. Innolla odotan, että saadaan tammikuussa yksi osaava ja intohimoinen huipputekijä lisää meidän seuraamme ja ylipäätään porilaiseen futikseen.”


   
Lisää uutisia
FC Jazz
Kategoriat