Joosella takana onnistunut Minskin matka – Arttu Lötjösestä seuraava maajoukkuepelaaja
Julkaistu: 03.02.2020 00.00

Joosella takana onnistunut Minskin matka – Arttu Lötjösestä seuraava maajoukkuepelaaja

FC Jazzin nuorilla toppareilla Joose Mäkisellä ja Arttu Lötjösellä on meneillään kiireinen alkuvuosi. He pelasivat ensimmäistä kertaa toppariparina FC Jazzin B-junioreiden alakerrassa Winter Cupissa heti vuoden alussa. Tämän jälkeen Joose matkasi Minskiin U17-maajoukkueen turnaukseen ja Arttu puolestaan debytoi FC Jazzin edustusjoukkueessa harjoitusottelun lisäksi myös Cupin ottelussa KaaPo:a vastaan sekä tuli kutsutuksi U16-maajoukkueen leirille, joka järjestetään helmikuussa. Tämän lisäksi Arttu pelasi täydet minuutit ASM-karsinnan avausottelussa Ilvestä vastaan ja Joose veti täydet minuutit edustuksen Cupin kotiavauksessa PIF:a vastaan.

Joose oli tyytyväinen kymmenen päivän Valko-Venäjän-reissun antiin. ”Kokonaisuudessaan olen tyytyväinen turnaukseen, pystyimme parantamaan joukkueena koko ajan. Viimeinen peli oli todella hyvä joukkueelta ja myös itse onnistuin siinä hyvin. Tämä oli hyvää valmistautumista meille tuleviin EM-karsintoihin.”, Joose kertoo. U17-maajoukkue pelaa EM-jatkokarsinnassa Venäjällä maaliskuun lopussa. Kisapaikasta Virossa alkukesästä pelattavaan lopputurnaukseen taistelevat Suomen kanssa samassa lohkossa pelaavat isäntämaa Venäjä, sekä Serbia ja Tanska. FC Jazz –toppari pelasi syksyn karsintapeleissä täydet minuutit ja haluaa olla isossa roolissa myös jatkokarsinnassa.

Toejoen Veikkojen kasvatti Arttu Lötjönen onnistui Winter Cupissa hyvillä esityksillään vakuuttamaan pelaajatarkkailua koko turnausviikonlopun ajan tehneen maajoukkuevalmentaja Erkka V. Lehtolan ja helmikuussa Lötjösestä tulee seuraava FC Jazz-toppari oman ikäluokkansa maajoukkueessa. Tuure Mäntysen, Iivari Kuljun, Patrik Raitasen, sekä MuSa:n aikana maajoukkueeseen nousseen FC Jazz-kasvatin Joonas Lakkamäen ja Joosen perään Artusta tulee oman ikäluokkansa poikamaajoukkueen puolustuslinjaan pelaaja viidennestä peräkkäisestä ikäluokasta. Juuri 16 vuotta täyttänyt Lötjönen on luonnollisesti mielissään maajoukkuevalinnasta. ”Nyt on yksi välitavoite saavutettu, kun pääsen mukaan maajoukkuetoimintaan. Tarkoituksena on kehittyä jalkapalloilijana niin, että sitä saisi pelata jossakin kohtaa ammatikseen korkealla tasolla ja oman ikäluokan maajoukkueeseen pääseminen kertoo, että suunta on oikea, vaikka töitä pitää jatkossa tehdä entistä enemmän.”, Arttu toteaa.

Seuran uusimmat