FC Jazz käynnistää tyttöfutistoiminnan
21.6.2020 20:10 Uutiset / Pääsivusto

FC Jazz käynnistää tyttöfutistoiminnan

FC Jazz käynnistää loppukesän aikana tyttöpelaajille omat joukkueet. Seurassamme on pitkään ollut, ja on tälläkin hetkellä, tyttöpelaajia mukana poikien joukkueissa, mutta tiettyyn ikään tullessa tyttöjen harrastaminen poikien mukana vaikeutuu. Tämän vuoksi haluamme jatkossa tarjota tyttöpelaajille mahdollisuuden jatkaa harrastamista pidempään perustamalla heille omat joukkueet. Toiminnan oli määrä käynnistyä jo keväällä, mutta COVID-19 –epidemia siirsi suunnitelmia loppukesälle.

Laajempana tavoitteena on myös lisätä ajatusta, että jalkapallon harrastaminen ei ole sukupuoleen sidonnainen asia, vaan että myös tytöt saavat harrastaa jalkapalloa ja että hekin ansaitsevat laadukkaan ympäristön omalle harrastukselleen. Jalkapallon aseman parantaminen Porissa on seuramme tähän vuoteen päättyvän nelivuotisen strategiakauden missio, jonka toteutumiseen sukupuolten välisen, jalkapallon harrastusmahdollisuuksia koskevan epätasa-arvon ehkäisemisellä positiivinen vaikutus. Lajin harrastajamäärissä tytöt ovat Porissa koko kaupungin tasolla aliedustettuina – yhtä tyttö- tai naispelaajaa kohtaan jalkapalloa harrastaa enemmän kuin viisi poika- tai miespelaajaa. Joulukuun 2019 Palloliiton pelipassitilaston mukaan porilaisissa seuroissa harrastaa yhteensä 2477 henkilöä, joista miespuolisia on 2009 ja naispuolisia vain 468. Uskomme, että tämän asian muuttaminen on mahdollista käynnistämällä yksi uusi, laadukas ja mielekäs harrastusympäristö tämän kaupungin tyttöjalkapallokartalle.

Tilastot pelaajamääristä ovat Porin ja koko Länsi-Suomen alueen osalta karua luettavaa. Uskon, että tilausta tyttöfutistoiminnalle on. Meillä tätä on seuran sisällä pohdittu jo muutaman vuoden ajan silloin tällöin ja nyt olemme tähän seurana aidosti valmiita. Emme ole halunneet lähteä tekemään tätä vasemmalla kädellä – kaiken lähtökohtana on oltava sen, että teemme kaiken niin hyvin kuin osaamme, oli sitten kyse tytöistä tai pojista. Oma valmentajaurani alkoi 15 vuotta sitten tyttöjalkapallon parissa Karhu-Futiksessa ja niiltä vuosilta jäi paljon hyviä muistoja ja arvokkaita oppeja. Sen takia on hienoa, että nyt myös FC Jazzissa pääsemme käynnistämään tytöille ikiomat joukkueet.”, kertoo FC Jazzin valmennuspäällikkö Miro Varhelahti.

Laadukasta toimintaa pitkäjänteisesti ja maltilla

Tyttöpuolen toiminta käynnistyy FC Jazzissa seuran poikapuolen toiminnasta tuttujen periaatteiden ympärille. Koulutetut ja osaavat valmentajat ovat olleet seuramme urheilutoiminnan tukipilari ja valtakunnallisestikin merkittävä vahvuutemme. Tämän osaamisen tuomme heti ensimmäisestä tapahtumasta asti myös tyttöpuolen toimintaamme. Hyväksi havaitut toimintatavat niin kentällä kuin sen ulkopuolella toimivat myös tyttöpuolen käynnistämisen suuntaviivoina. Haluamme jatkossakin kaiken toimintamme olevan mahdollisimman hyvää ja ”meidän näköistä”. Tyttöjoukkueet eivät tule olemaan mikään oma erillinen ryhmittymä seuran sisällä, vaan aidosti tärkeä osa koko seuraa. ”Hyvän tyttöfutistoiminnan rakentaminen seuraan ei ole yhden tai kahden ihmisen projekti, vaan koko seurayhteisön on oltava mukana tässä. Seuramme tavoite parantaa porilaisen jalkapallon asemaa laajenee jatkossa koskemaan kaikkia, sukupuoleen katsomatta. Tehtävämme on huolehtia siitä, että saamme käynnistettyä tytöille sellaista toimintaa, jossa pelaajat viihtyvät lajin parissa ja josta voimme itse olla ylpeitä.”, Varhelahti toteaa.

Alkuvaiheessa pääpaino on laadukkaan toiminnan vakiinnuttaminen alle 10-vuotiaissa tytöissä ja vasta pidemmän aikavälin tavoitteena on, että FC Jazz tarjoaa laadukasta joukkuetoimintaa kaikenikäisille tytöille. ”Sen vuoksi emme lähde tyttöpuolen käynnistämisen alkuvaiheessa perustamaan liian montaa joukkuetta ja ikäluokkaa, vaan rakennamme pitkällä aikavälillä tytöille parempia harrastamisen mahdollisuuksia jalkapallon parissa vaiheittain pala kerrallaan. Näin pystymme paremmin takaamaan, että toiminnan laatu säilyy korkeana.”, Varhelahti taustoittaa.

Miten ja milloin toiminta käynnistyy?

Tyttöfutiksen starttipäivää vietetään Herralahden kentällä sunnuntaina 19.7.2020 klo 12-14 välisenä aikana. Tapahtumaan ovat tervetulleita kaikki futisharrastuksesta kiinnostuneet tytöt perheineen. Tapahtumassa uudet pelaajat pääsevät kokeilemaan treenaamista ja saavat itselleen uuden pelaajan passin, jolla pääsee kokeilemaan harrastusta ilmaiseksi viiden treenikerran ajan. Kentällä on samaan aikaan tarjolla myös monta muuta aktiviteettia ja pientä kisailua, joihin perheiden muutkin jäsenet voivat osallistua.

Elokuun aikana käynnistämme tyttöjoukkueiden harjoitukset vähintään kahdessa ryhmässä: 2012/2013-syntyneet ja 2010/2011-syntyneet – nämä molemmat ryhmät harjoittelevat kaksi kertaa viikossa hyvässä valmennuksessa ja loistavissa olosuhteissa. Myös tätä vanhemmat pelaajat ovat tervetulleita, kuten myös nuoremmat, jotka ovat vielä Miniliiga- tai Perhefutis-iässä.

Kuka voi tulla mukaan?

Käynnistyvään tyttöfutistoimintaamme ovat tervetulleita kaikki tytöt. Jalkapallosta tai muustakaan urheilusta ei tarvitse olla minkäänlaista kokemusta, eikä lajiin liittyviä taitoja tarvitse hallita. Haluamme tarjota tytöille mukavan jalkapalloharrastuksen, joka on toteutettu laadukkaasti, vaikka kilpailulliset menestystavoitteet eivät olekaan toiminnassa avainasemassa.

FC Jazzissa alle 10-vuotiaiden harjoittelu keskittyy pitkälti monipuolisten perusliikuntataitojen oppimiseen, joiden pohjalle myöhemmät lajitaidot rakentuvat. Haluamme tarjota jokaiselle pelaajalle lapsiurheiluvaiheessa harrastusympäristön, jossa on positiivinen ilmapiiri, joka tukee urheilullisen elämäntavan omaksumista.

”Tyttöpelaajien tai heidän vanhempiensa ei tarvitse miettiä, että järjestäisimme toimintaa ainoastaan sellaisille pelaajille, joilla on jo valmiiksi kokemusta futiksen parista. Meillä on ovet avoinna kaikille ja uskon, että kokeilemalla moni tyttö löytää futiksesta itselleen loistavan harrastuksen. Emme tähtää hampaat irvessä kilpailulliseen menestykseen – tärkeintä on nyt saada tyttöjä mukaan porilaiseen junnufutikseen ja uusille pelaajille alusta asti sellaista toimintaa, että he innostuvat pysymään lajin parissa aiempaa pidempään nyt, kun meidänkin seurassamme panostetaan siihen, että tytöt saavat omat joukkueet.”, Varhelahti linjaa.

Mikäli olet kiinnostuneita FC Jazzin käynnistyvästä tyttöjoukkuetoiminnasta, niin täyttäkää lomake tästä linkistä: https://juniorit.fcjazz.com//lomake/1787/tyttofutistoiminta-fc-jazzissa-kaynnistyy .Näin saatte tarkempaa infoa toiminnan käynnistyessä! Huomaathan myös, että jos olet halukas olemaan mukana tyttöjoukkueen toiminnassa jossakin aikuisen roolissa, niin voit myös mainita tästä lomakkeessa. Uudet toimijat ovat enemmän kuin tervetulleita – pelaajien vanhemmat voivat toimia lukuisissa erilaisissa rooleissa osana joukkueen taustatiimiä ja seurayhteisöä.

Lisätietoja voit kysyä myös seuran valmennuspäälliköltä: Miro Varhelahti 0445449625 / miro.varhelahti@fcjazz.com


   
Lisää uutisia
FC Jazz
«  Heinäkuu   »
Kategoriat