Pori Cup 2020 oli 2008-sarjassa isännille menestys!
25.8.2020 12:03 Uutiset / P12 2008

Pori Cup 2020 päättyi FC Jazzin mitalijuhliin molemmissa 2008 syntyneiden sarjoissa.

Yksi kesän perinteisistä kohokohdista, vuosittain heinäkuun lopulla järjestettävä kotiturnaus Pori Cup oli jälleen hieno futistapahtuma niin jalkapallollisesti kuin yhteisöllisenä tapahtumana. Tällä kertaa jouduttiin pitkään jännittämään koronan vaikutusta turnaukseen mutta lopulta tapahtuma saatiin järjestettyä melko normaaliin tapaan. Perinteiset oheistapahtumat oli tänä vuonna jätetty koronariskin vuoksi pois, joten tapahtumassa keskityttiin itse kuningaslajiin. Vuonna 2008 syntyneiden P12 sarjassa kolmipäiväiseen turnaukseen osallistui kuusi joukkuetta sekä kilpa- että haastesarjassa, ja pelien taso oli erittäin hyvä ja tasainen. Suurkiitokset kaikille osallistuneille!

FC Jazz P12 osallistui kotiturnauksessa luonnollisesti molempiin sarjoihin. Kilpasarjassa pojat asettivat tavoitteekseen turnausvoiton. Pelit alkoivat torstaina Palokan Riennon kohtaamisella. Hiukan tunnusteleva alku turnaukselle, mutta voitto kotiin. Iltapäivän matsissa isännät haastoi Rauman Pallo-Iirot, mutta jälleen voitto Poriin. Ekan päivän saldo oli nolla päästettyä omiin, siihen voi aina olla tyytyväinen.

Toisen päivän puhutuin aihe taisi olla sää – vettä tuli välillä vaakasuoraan ja keli oli varsin kolea. Pelaamista sekään ei haitannut, Herralahden kenttä toimi kovallakin sateella hienosti ja paikalla sinnikkäästi olleille kannustusjoukoille iso peukku. Sateisen päivän ekassa pelissä kaatui FC Vaajakoski melko niukasti ja iltapäivällä panoksena olikin jo finaalipaikka – vastassa Salon Palloilijat. SalPa kaatui ja pojat pääsivät alkulohkon viimeiseen peliin melko selkeässä asetelmassa: vastustaja Pietarsaaren Jaro oli sekin puhtaalla pelillä tasapisteissä ja kumpikin varmistanut finaalipaikkansa, voittaja saisi pukea finaalissa punaiset kotipaitansa.

Lauantain tuplakohtaaminen Jaron kanssa alkoi aamupäivän lohkopelissä melko varovaisella ja tunnustelevalla pelillä, josta Jazz korjasi voiton. Iltapäivän finaaliin kumpikin laati omat juonensa. Lopulta sekä koti- että mahtavan vieraskannustuksen myötä kotijoukkue FC Jazz pääsi juhlimaan Pori Cupin kilpasarjan voittoa! Hieno turnaus – kuusi peliä ja yhtä monta voittoa, ja vain kaksi päästettyä maalia

.

Haastesarjassa teemoiksi otettiin rohkea ja ennakkoluuloton pelaaminen ja onnistumisista nauttiminen. Ensimmäisessä pelissä kohdattu FC Vaajakoski tarjosi tasaisen vastuksen, ja taisi pientä turnausjännitystäkin olla vielä molemmilla joukkueilla jaloissa – maaleja ei ottelussa syntynyt kumpaankaan päähän hyvistä tilanteista huolimatta. Avauspäivän toisessa pelissä Pietarsaaren Jaron haastejoukkue osoitti olevansa liikkeellä todella iloisella ja hyökkäävällä ryhmällä, vieden pelin nimiinsä. Toisen päivän aluksi päättäväinen FC Jazz vei voiton Pallo-Iiroista, ja iltapäiväpelissä vastassa oli tuttu paikallisvastustaja, lohkon kärkisijaa tavoitellut Musan Salama. Tiukasta derbystä tuloksena oli tasuri.


Päätöspäivän avauspelissä panoksena oli pääsy pronssimatsiin, ja Salon Palloilijoita vastaan pelattu tasuri toikin lohkon nelossijan ja paikan pronssipeliin samaista SalPaa vastaan. Päätösmatsiin saatiin huikea lataus kilparyhmän vietyä viereisellä kentällä mestaruuden nimiinsä. Kotiyleisön kannustamana haastejoukkue pelasikin turnauksen parhaan pelinsä ja pääsi juhlimaan pokaalin ja auringonpaisteen kera – huikea päätös kotiturnaukselle! Pronssipelissä syntyi upeita osumia, mm. kaksi vaparimaalia, ja koko joukkue taisteli hienosti. Taistelusta ja joukkueelle pelaamisesta kertoo myös haastesarjassa koko turnauksen vähiten päästettyjä maaleja. Hienoa pojat!

Ensi vuonna vuorossa tämän ikäluokan viimeinen Pori Cup, jonne tietysti lähdetään puolustamaan tämän vuoden menestystä. Kiitokset tämän vuoden turnauksesta osallistuneille joukkueille, huikeille kannattajille, talkooväelle, turnausorganisaatiolle ja yhteistyökumppaneillemme.

FC Jazz P12 kiittää yhteistyökumppaneitaan tuesta:
Harju Elekter, Boliden, 1.accounting, Norilsk Nickel, Kivikylän kotipalvaamo, Pori Energia

#fcjazz #kohtiomaahuippua #poricup


   
Lisää uutisia
FC Jazz
«  Lokakuu   »