Sarjapelien päivä vol 2
Julkaistu: 05.06.2023 12.04

Sarjapelien päivä jatkui P12 Kakkosen jälkeen P12 Ykkösen pelillä Turun Kupittaan kentällä. Peli alkoi vahvasti FC Jazz:n hyökkäyksillä ja painostuksella. TPS:n maalivahtina pelannut Väinö Mannila teki loisto torjuntoja ja piti pelin nollilla, kunnes 27 peliminuutilla Adam Fawaz sai riistettyä pallon vastustajalta ja vietyä joukkueensa 0-1 johtoon. Hieman ennen puoliajan loppumista vierasjoukkue meni 0-2 johtoon TPS:n oman maalin johdosta.

Toinen puoliaika alkoi kotijoukkueen TPS:n painostuksella ja he saivat kavennettua peli 1-2 tilanteeseen kun FC Jazz:n teki oman maalin kun peliä oli pelattu 39 minuuttia. Vain 5 minuuttia myöhemmin TPS tuli tasan 2-2 tilanteeseen Theo Mäntysalon maalilla. Tästä ei FC Jazz laskenut päätään vaan nostivat vauhtiaan sillä pelissä oli enemmän kuin kolme pistettä, pelattiin sarjanoususta liigaan. FC Jazz loi paikkoja mutta Väinö piti pelin 2-2 tilanteessa. Ottelun 58 minuutilla Luukas Ohvo sai syötön Alex Niemeltä ja vei vierasjoukkueen 2-3 johtoon. Pelin loppuminuuteilla FC Jazz sai upeita vetoja maalille, mutta maaleja ei enempää tullut vaan peli päättyi 2-3.

Näin kolme pistettä Poriin ja ensi syksyksi sarjanousu Liigaan varmistettu.

Kiitos TPS pelistä ja tsemppiä kauden peleihin.