Liigassa jatketaan
Julkaistu: 30.10.2023 21.14

Kauden viimeiseen peliin Herralahdessa karsintojen toiseen osaan lähdettiin viime sunnuntain 4-2 voitto alla. Peli käynnistyi kotijoukkueen osalta todella hermostuneesti ja TPS onnistui kuromaan Romeo Hyvösen maaleilla kotijoukkueen ensimmäisessä osassa hankkiman johdon kiinni jo ensimmäisen kymmenen minuutin aikana. Ensimmäinen maali tuli hyvän riiston jälkeen ja toinen kulmapotkusta. FC Jazz onnistui kuitenkin nousemaan otteluparissa taas johtoon pari minuuttia myöhemmin, kun Eelis Votshenko nousi Aaron Lammisen antamassa kulmapotkussa korkeimmalle ja nikkasi upeasti pallon tolpan kautta maaliin. Ensimmäisellä jaksolla oli molemmilla joukkueille vielä hyviä paikkoja, mutta lisämaaleja ei nähty joten tauolle lähdettiin vieraiden 1-2 johdossa yhteistilanteen ollessa Jazzille 5-4.

Tauolta FC Jazz palasi paremmalla jalalla ja Joonas Someristo onnistui tasoittamaan pelin Jalmari Kiilin syötöstä nostamalla pallon yli TPS maalivahti Alex Ihanmäen. Maali herätti TPS:n ja heti seuraavasta hyökkäyksestä Jesper Torkkel kuittasi maalin ja ottelupari oli taas elossa. Vain pari minuuttia tästä TPS onnistui Merkel Westerlundin maalilla tasoittamaan otteluparin ja taistelu ensi kauden Eteläliiga paikasta oli täysin auki. Ottelu jatkui tasaisena kunnes Eelis laittoi keskityspallon boxiin ja pallo osui TPS pelaajan käteen ja pallon pilkulta maaliin toimitti Aaron ja FC Jazz otteluparissa taas maalin johtoon. TPS ei kuitenkaan ollut valmis antamaan periksi vaan vain viisi minuuttia myöhemmin Jesper sooloili pelin toisellaan otteluparin taas tasoihin, kun reilu kymmenen minuuttia oli peliä jäljellä. Rankkarikilpailun jännitys väreili jo Herralahdessa, kun viisi minuuttia oli peliä jäljellä. Alex Niemi haastoi upeasti boxiin ja TPS puolustajan taklaus osui jaloille ja pallo pilkulle. TPS-vahti Ihanmäki torjui Alexin laukauksen upeasti alakulmasta, mutta Vernon Ketola reagoi irtopalloon parhaiten ja laukoi pallon voimalla verkon perukoille ja siirsi FC Jazz:n taas johtoon otteluparissa. TPS sai lopussa luotua muutaman vaarallisen kulmapotkun, mutta maaleja ei enää nähty joten Herralahdessa nähdään myös ensi kaudella Eteläliiga pelejä.

Suuri kiitos TPS:lle hyvistä peleistä ja tsemppiä uuteen kauteen.