Julkaistu: 02.02.2017 00.00

Pelaajakehitys

FC Jazzin toiminta on urheilijalähtöistä. Urheileva lapsi tai nuori on FC Jazzissa subjekti, jonka kasvua olemme omalta osaltamme tukemassa ja samalla auttamassa häntä oman identiteettinsä löytämisessä. Jokainen pelaaja on meille tärkeä ja kaikilla lapsilla sekä nuorilla on mahdollisuus harrastaa jalkapalloa ja tavoitella omaa huippuaan FC Jazzissa.

Yksilöllinen ja kokonaisvaltainen pelaajakehitys on avainasia kaikessa toiminnassamme. FC Jazzissa pyrimme joka päivä parempaan ja kehitämme toimintaamme aktiivisesti – koulutetut valmentajamme haluavat yhdessä arvokkaiden vapaaehtoisten kanssa tehdä kaikkien pelaajien arjesta mahdollisimman laadukasta. Jokaisen yksilön kehittyminen kohti omaa huippuaan on toimintamme polttoaine - voima, joka tuo iloa ja innostusta kaikille toimijoillemme.

Pelaajat pelaavat ja harjoittelevat tasoryhmissä, jotta jokainen pelaaja saa mahdollisimman paljon sopivan tasoisia haasteita. Pelaajien itseluottamuksen tukeminen on valmennustoiminnassa avainasemassa.

Sosiaalisten taitojen opettelu korostuu FC Jazzissa pelaajan ensimmäisestä harjoituksesta asti. Pelaajat opettelevat toimimaan yhdessä, heitä rohkaistaan ilmaisemaan itseään, huomioimaan kanssapelaajansa sekä kunnioittamaan jalkapalloa ja sen toimijoita: joukkuekavereita, vastustajia, valmentajia, huoltajia ja muita toimihenkilöitä, erotuomareita, katsojia ja kaikkia muita, jotka mahdollistavat hienon lajin harrastamisen.

FC Jazzin toimintaan voit tulla mukaan mihin vuodenaikaan tahansa. Toimintamme on ympärivuotista. FC Jazzin pelaajat ovat ylpeitä omasta joukkueestaan ja seurasta, jota edustavat. Yhteisöllisyys on tärkeää toiminnassamme niin ikäluokkien sisällä kuin koko seurankin tasolla.

FC Jazzin 4-8 -vuotiaat pelaajat tutustuvat turvallisessa ympäristössä hauskaan ja innostavaan jalkapalloharrastukseen, opetellaan jalkapallon perustaitoja sekä muita, lapsen kehitykseen sopivia liikuntataitoja sekä pelataan ja leikitään paljon – vauhti ja ilo ovat tärkeässä roolissa jokaisessa tapahtumassa. Tavoitteena on sytyttää pienessä pelaajassa rakkaus liikuntaa ja jalkapalloa kohtaan, mikä parhaimmillaan kantaa urheilullisena elämäntapana koko ihmisen elämänkaaren ajan.

FC Jazzin 9-12 -vuotiaat pelaajat harrastavat koulutettujen valmentajien johdolla turvallisessa ja innostavassa ympäristössä. Harjoitusmäärä lisääntyy ja lajitaitojen opettelu korostuu entisestään – pelaajien henkilökohtaisen taidon oppimiselle luodaan hyvät kehityspuitteet rohkaisemalla pelaajia käyttämään taitojaan sekä kehittämään niitä myös omalla ajalla. Pelaajien kehitystä seurataan Sami Hyypiä Akatemiassa sekä seuraympäristössä tehtävien testien avulla säännöllisesti. FC Jazzin pelaajat ovat motivoituneita urheilijoita, jotka saavat innostusta itsensä haastamisesta ja omasta kehityksestään.

FC Jazzin 13-15 -vuotiaiden pelaajien toiminnassa kilpailullisuus lisääntyy – peli-ilon ilmapiirin säilyessä kuitenkin edelleen. Motivoituneimmilla pelaajilla on mahdollisuus myös aamuharjoitteluun. Vastuu ja halu omaa kehittymistä kohtaan sekä päivittäisten valintojen tekeminen tukevat nuoren kasvua urheilijaksi – jokainen pelaaja tavoittelee omaa huippuaan ja valmentajat ovat tässä vahvasti pelaajan apuna.

FC Jazzin 16-20 –vuotiaiden pelaajien toiminnassa pyritään luomaan pelaajille kehitysympäristö, joka antaa heille pohjan kohti huippu-urheilua, kuten nuorten maajoukkuetoimintaa ja miesten edustusjoukkuetta. Urheilullisen elämäntavan omaksuminen sekä valmius ja halukkuus tehdä tavoitteellisesti töitä omien unelmien eteen ovat asioita, joissa valmentajat pyrkivät tukemaan pelaajaa yksilöllisesti.

Seuran uusimmat