FC Jazz P13  Yyterin Tähti Päivä
Julkaistu: 18.04.2021 18.24

FC Jazz P13 Yyterin Tähti Päivä

P13 joukkue vietti lauantaina yhteistä, toiminnallista päivää Yyterissä. Päivän teemana oli Mestarien mestarit kisaavat Yyterin tähdestä, diilin hengessä. Aamu alkoi varhain (siis klo 9), joka oli joukkueen teinien mielestä aivan liian aikaista, Riitasaran Langouran luontolavalla. Aamulla Massikeisarina hääri Kille, joka selvitti joukkueelle päivän agendan eli tavoitteena olisi hankkia mahdollisimman paljon Massia eli rahaa eli hynää suorittamalla erilaisia rastitehtäviä.

Aamu Langouran luontotornissa Aamu Langouran luontolavalla Yyterin tähti massia

Ensimmäiseksi pelurit jaettiin neljään joukkueeseen, näin ollen päivän ohjelma voitiin suorittaa turvallisesti pienryhmissä. Nämä mahtavat tiimit olivat Team Raitanen, Team Mäkinen, Team Mäntynen ja Team Ablade. Tässä kohtaa käytettiin myös hetki seurakulttuurin edistämiseen ja keskusteltiin ko. pelureiden urasta. Kauaa ei poikien tarvinnut miettiä, missä nämä seuran menestyneet nuoret futaajat pelaavat tällä hetkellä, vastaukset tulivat nimittäin kuin apteekin hyllyltä. Joukkueen pelurit näyttävät seuraavan ko. pelaajien edesottamuksia ja heillä itsellään on myös korkea motivaatio jatkaa Jazzin menestyksekästä pelaajakehitystä, tavoitteenaan nuorisomaajoukkueet.

Päivän ensimmäisessä tehtävässä joukkueiden piti yhdistää FC Jazzin nykyisen edustusjoukkueen pelaajien kuvat ja nimet. Myös nämä tiedot olivat pojilla hyvin tiedossa ja joukkueet selvisivät tehtävästä niin nopeasti, että järjestelytiimi oli jäädä jalkoihin, matkaan lähdettäessä.Yyterin Lietteiden luontoreitti aloitettiin haastavalla tehtävällä nimeltään Bongaa tipu. Selkämeren kansallispuistoon olikin lennähtänyt joukko eksoottisia tipuja. Aamutuimissa päästiin nimittäin bongaamaan mm. sellaisia yksilöitä kuin Helmipöllöä, PalloSorsaa ja SaaraPääskyä.Luontoreitin varrelle saatiin myös toinen tehtävä, Porilaisen Räppärin ToniSamin ohjeistamana. Joukkueiden oli nimittäin löydettävä reitille piilotetut kirjekuoret, joissa oli sanoja omaan Rap-biisiin.Ja voin kertoa, että näistä futareista kehkeytyi aika mahtavia Räppäreitä, tuotokset veivät ainakin joukkueen toimareilta jalat alta. Aamupäivään mahtui vielä metsärasti, jossa kelmun avulla sidottiin joukkuekaveri puuhun.

Team Mäkinen metsärastilla

Kuuden kilometrin luontoreitin jälkeen maistui huoltoryhmän eli Kikan ja Ramin grillaamat makkarat. Lounaan jälkeen valmistui Mikon Pro-opissa joukkueelle ranskalaiset lepotuolit, joita kaikki pääsevät ihailemaan kauden aikana Herralahdessa. Voin kuitenkin jo tässä kohtaa sanoa, että näillä futareilla pysyy kädessään myös saha ja vasara eli toimii.Yllätyksenä saatiin viesti Espanjasta, sillä seuraava tehtävänanto tuli suoraan tubettaja Patricia Strömiltä. Kansainvälisen tehtävän nimi oli Unbox.

Huoltotiimin ammattilainen Ranskalaiset lepotuolit by P13 joukkue

Matka jatkui… tässä tapauksessa kohti merta, jossa joukkue otti Suomen mahtavimman rannan haltuunsa. Ilma oli kuin morsian ja vaikka ollaan vasta huhtikuun puolivälissä, niin saimme nauttia heinäkuun fiiliksestä.Ja toisen tubettajatähden eli Ilari Pron, videotervehdyksen sanoilla, saatiin käyntiin mini Beach Futis- turnaus, ranskalaisen katufutiksen säännöillä (tai oikeastaan ainoana sääntönä oli, ettei ollut sääntöjä).

Hikisen urakan jälkeen oli saunan ja ruokailun vuoro. Loistavat löylyt löydettiin Yyterin Campingin saunalta ja rohkeimmat heittivät talviturkkinsakin vieressä olevaan Ruutujärveen.

Mutta ei tässäkään ollut kaikki eli päivän päätteeksi opeteltiin vielä puhumaan Tanskaa Omar munkki suussa, kisailtiin joukkueen possu-tittelistä sekä syötiin kilpaa lihapullia ja tietysti kerättiin lisää Massia.

Ja ai-niin-juu, ne massit, ne massit... Joukkueet olivat ansainneet päivän aikana hyvin suoritetuista tehtävistä massia ja kunnon pelin tapaan oli ollut myös mahdollisuus massin menetykseen eli sakkoihin. Kultaakin kalliimpia olivat ne kymmenen keittämätöntä spagettia, jotka piti tuoda ehjänä lähdöstä maaliin (jokainen ehjä spagetti oli satasen arvoinen). Ja lopulta voittaja ja kiertopalkinnon saaja oli joukkue, kenellä oli eniten massia. Päivän päätteeksi Massikeisari ja kaikkien aikojen ensimmäisen Yyterin Tähti kisan voittaja oli Team Mäntynen. Onnittelut! Oikeastaan voittajia oli koko FC Jazz P13 joukkue taustatiimeineen, takana aivan loistava päivä ja mukavat muistot, jotka kantavat vielä pitkälle tulevaisuuteen tai ainakin seuraavaan kisaan asti, jolloin Team Mäkinen, Team Raitanen ja Team Ablade voivat ottaa revanssin.

Tässä voittajoukkue eli Team Mäntynen, voittajien on helppoa hymyillä.