FC Jazz mukana kansallisessa Talviliigan yhteistyötoiminnassa lapsiurheiluvaiheessa!
FC JazzJulkaistu: 30.01.2023 08.15

FC Jazz mukana kansallisessa Talviliigan yhteistyötoiminnassa lapsiurheiluvaiheessa!

FC Jazz tulee jatkamaan tänä talvena 2022-2023 käynnistynyttä kansallista lapsiurheiluvaiheen Talviliigan yhteistyötä muiden huippuseurojen kanssa myös tulevan talven 2023-2024 osalta. 2014-syntyneet pojat aloittavat myös oman Talviliigan toiminnan heti syyskauden jälkeen 2013-syntyneiden poikien startatessa toisen kautensa Talviliigan mukana. Talviliigaan otetaan mukaan myös tulevan kauden Taitokouluihin osallistuvia pelaajia ja valmentajia muista Porin ja Satakunnan seurayhteisöön kuuluvista yhteistyöseuroista.

Marraskuussa 2022 käynnistynyt Talviliiga 2013-syntyneiden poikien osalta tulee saamaan jatkoa myös syyskauden jälkeen. Lisäksi käynnistyy 2014-syntyneiden poikien oma toiminta. Talviliigan seurat koostuvat oman toimialueensa laadukkaista lasten- ja nuorten huippuseuroista. Talviliigassa Poria ja Satakuntaa edustavan FC Jazzin lisäksi mukana ovat VPS (Vaasa), SJK (Seinäjoki), JJK (Jyväskylä), KuPS (Kuopio) ja OLS (Oulu). Lisäksi aina kotiturnauksen järjestävä seura kutsuu mukaan muita alueellisia huippuseuroja, kuten esim. Porissa 10.4. järjestettävässä 2013-syntyneiden poikien Talviliigassa vierailee mm. Tampereen Ilves.

FC Jazzin valmennusosaamisen kehittäjän ja ikäluokkavastaavan (U11, U10, U9) Dani Österlundin kokemuksia menneen talven Talviliigassa ja mietteitä tulevasta:

"On ollut aivan mahtavia tapahtumia 2013 poikien osalta. Vaikka peli ja pelaajat ovat tottakai olleetkin keskiössä, niin yhteishenki, sosiaalinen toiminta ja yhdessä tekeminen on ollut aivan mahtavaa. Olemme tänä talvena vierailleet 2013 poikien kanssa tähän mennessä Vaasassa ja Jyväskylässä, sekä maaliskuussa edessä on reissu Seinäjoen hulppealle Oma SP Stadionille, jossa olemme myös 2012 poikien kanssa käyneet viime keväänä. Porissa seuraava 2013 ikäluokan tapahtuma on 10.4. pääsiäisen aikaan. Jokainen seura hoitaa oman kotiturnauksen järjestelyineen. Kustannukset pysyvät maltillisena, kun pitää huomioida vain kuljetus ja ruokailu, sillä itse vuorot, kentät ja pelaaminen on täysin ilmaista aina matkustaville seuroille. Lisäksi pelit ollaan pyritty pelaamaan aina kahdessa eri tasossa, niin että jokainen seura saa kasaan kaksi peliryhmää aina tapahtumaa kohden, jolloin todella moni pelaaja pääsee osallistumaan mukaan tapahtumiin meidän seurastamme ja alueeltamme. Mielestäni on hienoa, että FC Jazzin omien pelaajien lisäksi jatkossa myös muiden seurayhteisössä olevien seurojen pelaajilla on mahdollista päästä mukaan näihin tapahtumiin esim. Kankaanpään Pallosta, Noormarkun Koitosta tai vaikkapa Euran Pallosta, joissa näissä kaikissa seuroissa tehdään alueellisesti laadukasta toimintaa lapsiurheiluvaiheen saralla. Lisäksi muiden seurojen valmentajia otetaan mukaan tapahtumiin kehittymään ja kehittämään, jotta hekin pystyvät näkemään missä meidän alueellamme mennään aina juuri sinä hetkenä tietyn ikäluokan osalta verrattaessa muihin alueisiin ja niiden omiin huippuseuroihin nähden. Juuri tämä sekä, pelaajat, peli ja itse valmentaminen taas antaa meille paljon osviittaa siitä, mitä asioita me olemme omassa arjessamme tehneet alueellamme ja mihin asioihin olemme tai emme ole kiinnittäneet huomiota kenttätyöskentelyssä tai pelaajakoulutuksessamme myös valmennuskoulutukset ja niiden vaikuttavuus huomioiden lapsiurheiluvaiheeseen. Nämä ovat asioita, joita on todella tärkeä kokea yhdessä ja jakaa toisillemme meidän toimialueellamme seurasta riippumatta. Mahtavaa myös että 2014 poikien osalta kansallinen Talviliigan toiminta starttaa tänä vuonna syyskauden jälkeen, sillä hekin tulevat ensi vuonna Huuhkapolulle mukaan ikänsä puolesta ja starttaavat oman sinivalkoisen matkansa 2013 poikien vanavedessä kohti omia tavoitteitaan ja unelmiaan, joissa seuramme koittaa heitä kaikin mahdollisin keinoin tukea."

Alueellinen Taitokoulutoiminta starttaa myös eri ikäluokkien osalta tänä keväänä huhtikuun lopussa, mistä tulee lisää infoa kaikille seurayhteisöön kuuluville yhteistyöseuroille aivan lähiaikoina. Mikäli olet kiinnostunut alueellisesta Taitokoulutoiminnasta (2012-2015-syntyneet pojat/tytöt) tai kansallisesta Talviliigasta (2013-2014-syntyneet pojat), niin ole rohkeasti yhteydessä Dani Österlundiin.Dani Österlund

Puh: 045-2146599

E-mail: dani.osterlund@fcjazz.com